Home Fashion Viitorul modei masculine – London College of Fashion și noul val de designeri

Viitorul modei masculine – London College of Fashion și noul val de designeri

6 min read

Startul în modă în 2018 a fost dat în centrul Londrei, cu show-ul LCFMA18 Menswear, în care designeri absolvenți ai Masterului in Arte Tehnologia Designului de modă masculină și-au prezentat colecțiile.

„Aceste colecții sărbătoresc și reflectă natura fără margini a modei”, a explicat profesorul Frances Corner de la Colegiul de modă din Londra. „Ideile și influențele modei vor fi întotdeauna libere să călătorească, iar aceste colecții evidențiază caracterul său nemărginit și global. Într-un moment în care suntem obligați să ne gândim îndeaproape la granițele naționale, LCF profită de oportunitatea de a le redefini prin modă.”

De la băieții – păpușă în stil victorian ai lui Yingyi Lu la moda durabilă prin elemente retro a lui Sohyeon Park, tinerii designeri au estompat limitele și au dat noi forme imaginației. Pe fondul sezonului de toamnă/iarnă 2018, viitorul în modă ne spune cum va modela viitorul modei.

 

Yixin Zhang

Yixin a creat un aspect distinctiv cu pălării din lemn tip bowler și o paletă de culori radiante care
explorează viața și obiceiurile „hoarderilor”, oameni care colenționează compulsiv obiecte. Colecția și abordarea reprezintă o modalitate nouă și reconfortantă de a realiza un proiect final, iar rezultatul este o perspectivă oferită cu atenție asupra vieții unice a „hoarderilor”.”Sunt încântat de direcția în care industria se îndreaptă spre a deveni mai personală − oferind oamenilor mai multe produse personalizate. Consumatorii doresc lucruri pe care nimeni altcineva nu le are − producătorii mai mici sunt mai atractivi − oamenii doresc să-și poată exprima identitatea și aceasta este o mare oportunitate pentru designerii în curs de dezvoltare să ofere acest serviciu.” ”Aș dori să văd că industria își asumă mai multe riscuri, prezintă mai multă inovație și creativitate și se îndepărtează de colecțiile care sunt în întregime motivate de aspectul comercial. Pentru următoarea generație de studenți de modă, sfatul meu este să nu vă fie frică să încercați ceva nou și să acceptați provocări − să nu urmați mulțimea sau să copiați ce s-a întâmplat înainte − continuați să încercați și veți ajunge acolo!”

Sohyeon Park

„Viitorul modei trebuie să presupună ca industria să devină sustenabilă. Dacă aș putea schimba un lucru despre industria de astăzi ar fi să împingem la standarde etice superioare. Moda rapidă afectează aspecte precum mediul și etica. Pentru a rezolva problemele, am acordat atenție modei durabile și mi-am îndreptat atenția asupra articolelor retro sau vintage. Pe măsură ce păstrăm lucrurile vechi și obiectele părinților, cum ar fi jachetele vechi și inelele care conțin amintiri, cred că moda retro ar putea ajuta la rezolvarea problemei.”

Yingyi Lu

„Fiecare păpușă se bazează pe o anumită perioadă și are un stil, dar, în general, păpușile se fac pe baza imaginilor copiilor. Am observat un tipar, și anume că majoritatea păpușilor-băiat sunt făcute în stil victorian. În vremurile victoriene, băieții purtau rochii până la vârsta de 5-7 ani. Astfel, o mulțime de păpuși-băiat de atunci purtau fuste sau rochii. De asemenea, în secolul al XIX-lea, costumul de marinar a fost favorizat, acesta fiind legat simbolic de imaginea tinerilor băieți victorieni.”

Fotografii de Roger Dean

Load More Related Articles
Load More By Galescu Roxana
Load More In Fashion

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

Competiția THE ARTS OF FASHION 2019

Competiția THE ARTS OF FASHION există pentru a promova și recompensa creativitatea și inve…