Home Food & Wine Valentin Dumitrescu se alătură echipei THE BOX Băneasa

Valentin Dumitrescu se alătură echipei THE BOX Băneasa

5 min read

Valentin Dumitrescu, semifinalistul concursului televizat Chefi la Cutite, s-a alăturat lanțului de fast-food-uri gourmet The Box, fiind parte din echipa  restaurantului The Box Băneasa, aflat în incinta Centrului Comercial Feeria, parte a complexului Băneasa Shopping City.

the box

Deși The Box este un lanț de restaurante cu 4 locații în Iași, 2 în București, fabrica de procesare a cărnii proprie și rețete savuroase, standardizate, din ingrediente proaspete folosind 0% ingrediente congelate, procesul de pregătire și gătire al mâncării este unul complex, aici intervenind meticulozitate și profesionalism tânărului bucătar Valentin Dumitrescu.

„Carnea din sandwich-urile noastre este gătită în prealabil la sous-vide, un procedeu cu varii beneficii, folosit de maestri bucătari din întreaga lume. Pe scurt, carnea se fasonează, se videază, iar apoi este fiartă la o temperatură joasă timp de 24-25 de ore. La finalul acestui proces, ea își întrerupe prepararea, fiind adusă brusc (prin intermediul unui aparat) la o temperatură joasă. Ulterior ea este rumenită pe plită în fața clientului, iar rezultatul este unul delicios.” Valentin Dumitrescu.

Față de celelalte locații, The Box din mall Baneasa are câteva particularități în meniu, preparate cărora Valentin „le dă viață”.  Sandwich-urilor calde li se adaugă și stake-uri din vită, coaste cu sos de mango, mai multe tipuri de hamburger dintre care unul vegetarian făcut din quinoa și o varietate mai mare de băuturi, de la sucuri, vinuri și mai multe tipuri de bere.

the box

„Un lucru important care m-a atras în momentul în care a apărut propunerea de colaborarea din parte The Box a fost faptul că pot cunoaște proveniența ingredientelor, chiar de la origini. În spatele business-ului The Box existând la bază una dintre cele mai mari companii de prelucrare și distribuție carne, cu fabrică de procesare proprie, plus, o selecție drastică a fermierilor de la care se achiziționează legume. Inclusiv murăturile din sandwich-uri fiind pregătite în mod autentic în zona Moldovei.”

În cadrul The Box Băneasa veți regăsi și conceptul Beef Lottery, steak-uri cu fix price-ul de 18 lei per 100 gr, un preț mai mult decât atractiv pentru un antricot maturat de vită, un ribe eye, tomahawk  sau alte bucăți apetisante de carne. Conceptul de loterie se referă la faptul că, în funcție de zi și de săptămână, în vitrina restaurantului puteți găsi diverse bucăți de carnet, si poți avea adevărate surprize, plătind prețul fix de 18 lei/100 gr.

Pe Valentin îl puteți întâlni și vedea în acțiune la The Box Băneasa datorită bucătăriei deschise din incinta restaurantului unde toate preparatele se gătesc în fața clientului.

Load More Related Articles
Load More By Roxana Galescu
Load More In Food & Wine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

„Speranțe vis, speranțe flori” al Mihaelei Runceanu, primul șlagăr românesc remixat în cadrul glo™ Creative Camp by Electric Castle

Începutul anului este marcat de lansarea celor trei creații muzicale ale taberei glo™ Crea…