Home Editorials Romanian Artist Un interviu despre frumusețe cu make-up artistul Irina Anti

Un interviu despre frumusețe cu make-up artistul Irina Anti

10 min read

Continuând seria interviurilor cu tineri artiști români, care au potențialul sau au devenit deja nume de referință în domeniile în care activează, în această săptămână ajungem din nou în industria frumuseții. Ca să nu spunem că ne avântăm în presupuneri, noi vă prezentăm doar evidentul, că e în egală măsură frumoasă și talentată. Iar mai departe, ca să îi cunoașteți activitatea profesională și viziunea artistică, îi puteți urmări direct răspunsurile make-up artistului Irina Anti.

irina anti

Cine este Irina Anti?

Irina Anti este o persoană care din pasiune pentru frumusețe și din dorința de reinventare a hotărât să dea viață artistului din ea urmând astfel un curs profesional de make-up cu Mirela Vescan, unul dintre cei mai cunoscuți și buni formatori din România în acest domeniu.

O mândră moldoveancă ce-și desfășoară activitatea la Iași. O persoană cu idealuri înalte, pasionată de artă în toate formele ei și căreia viața i-a așezat în palmă pensula pentru ca prin tușele lăsate, să aducă un plus de frumusețe, încredere și zâmbete pe buzele tuturor femeilor care îi trec pragul.

Dincolo de orice, o tânără vizionară ce prețuiește liniștea, iubește florile, dă valoare luminii, gingășiei, adoră să citească și vede sublimul din oameni.

Când ai realizat că vrei să devii make-up artist și cum ai ajuns să faci asta?

Întrebarea aceasta mă face să zâmbesc deoarece gândul meu zboară acum la copilărie și la rujul „verde” de pe noptiera mamei. Acel ruj care odată aplicat se transforma din culoarea verde într-o nuanță de roșu aprins. Îl primise mama cadou de ziua ei, alături de o paletă de farduri sidefate. Pe-atunci nu cunoșteam noțiunea de make-up artist, însă îmi amintesc ca acum cât de impresionată am rămas după ce mi-am colorat pentru prima data buzele în acea nuanța de roșu. Acela a fost momentul care a trezit în mine interesul pentru frumos…

Crescând, acest interes s-a transformat în pasiune, astfel ca în adolescență, în timpul liceului mai exact, eram tot mai des căutată de prietenele, rudele și vecinele mele care doreau să arate mai bine pentru diferite evenimente. Nu mă gândeam atunci ca eu aș putea face carieră din asta cu atât mai mult cu cât eu nu așteptam nici un fel de recompensă, chiar dacă în semn de recunoștință primeam foarte multă ciocolată din partea lor.

Am urmat studiile Facultății de Economie din Iași, iar apoi am cochetat cu diferite job-uri care nu-mi aduceau satisfacție. În cele din urmă, la îndemnul apropiaților mei, am hotărât să-mi dezvolt această pasiune pentru make-up, asa că, mi-am făcut bagajul și am plecat la București acolo unde, Mirela Vescan, un om deosebit și un trainer de excepție mi-a deschis calea și m-a introdus în această lume a frumosului și a culorilor, reușind astfel să transform această pasiune a mea într-o profesie independentă.

Aceștia au fost pașii mei către ceea ce sunt astăzi: un om dedicat pasiunii sale care zilnic aduce zâmbete pe chipul fiecărei femei ce-i trece pragul.

Care este cea mai mare provocare în a fi make-up artist?

Să-mi doresc foarte mult un produs și să realizez că acesta nu se găsește la noi în țară sau să-i explic clientei mele că machiajul mult dorit nu o avantajează.

Câțiva dintre make-up artiștii care te inspiră…

Am o listă lungă de make-up artiști care mă inspiră și pe care-i urmăresc pe diferite rețele de socializare, însă voi aminti doar câțiva dintre ei: Pat McGrath, Katie Jane Hughes, Mario Dedivanovic, Hung Vanngo, Gucci Westman, Patrick Ta, Goar Avetisyan, Lisa Eldridge, Bobbi Brown, Charlotte Tilbury, Priscilla Ono.

Care este cel mai important sfat de make-up pe care ni-l poți da?

“Less is more!” … cu atât mai mult dacă nu dețineți cunoștințe în domeniu.

Care este produsul fără care nu poți lucra?

Produsul fără de care nu pot să lucrez este fondul de ten deoarece până și pielea fină și fără coșuri prezintă discromii, iar acesta mă ajută să ascund semnele de oboseală, micile imperfecțiuni și oferă aderență produselor ce urmează a fi aplicate ulterior.

Ce înseamnă frumusețea pentru tine?

Frumusețea, în viziunea mea, reflectă echilibrul perfect dintre frumusețea care se vede și frumusețea care se simte, cea care place ochilor și cea care place inimii.

Mă inspiră frumusețea care contează, bunătatea și adevărul din oameni. Mă inspiră și mă motivează fiecare îmbrățișare, zâmbet și gest de recunoștință pe care îl primesc din partea clientelor mele. Mă inspiră natura și culorile ei, ploile de vară, plimbările prin parc, gingășia florilor, ciripitul păsărilor și zumzetul albinelor primăvara.

Care este cea mare greșeală pe care putem face?

Cea mai mare greșeală pe care o fac femeile când se machiază este că, din păcate, uită să se demachieze, unele din ele.

Citește în continuare Cum să porți culoarea anului – 10 ținute de pe podium.

Load More Related Articles
Load More By Galescu Roxana
Load More In Romanian Artist

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

Trupa Metallica donează 250.000 de euro pentru inițiativa #NoiFacemUnSpital

Fundația All Within My Hands, fondată de Metallica, a anunțat o donație de 250.000 de euro…