Home Arts Tot ce trebuie să stii dacă vrei un tatuaj

Tot ce trebuie să stii dacă vrei un tatuaj

10 min read

Dacă ai în plan să îți faci un tatuaj, este important să parcurgi câțiva pași inainte. Să te documentezi serios și să fii sigur că ești pregătit pentru pasul ăsta. Tatuajul ar trebui să fie mai mult decât ceva frumos, ar trebui să reprezinte o bucățică din povestea ta, o părticică pe care vrei să o ții aproape toată viața.

Pentru a afla care sunt cele mai solicitate desene, ce trebuie să facem înainte, dar mai ales după ce ne tatuăm și cum trebuie să ne pregătim pentru asta, am stat de vorbă cu Dragoș, jumătate din Macavei Brothers INK.

Cum alegi tattoo artistul

Gata! Te-ai hotărât să îți faci primul tatuaj. Acum trebuie să alegi artistul. Dacă ai văzut la prieteni tatuaje care ți-au plăcut, nu ezita să ceri recomandări. Dacă nu, caută review-uri ale tattoo artiștilor și cere portofolii. Te poți ghida după poze pentru a alege câțiva favoriții apoi musai mergi să le vezi tatuajele live. Un artist tatuator îl poti vedea la lucru în cadrul convențiilor de tatuaje sau făcând o vizită la salon unde, chiar dacă nu ți se permite accesul în zona de lucru, poți discuta cu el și poți vedea în ce condiții își desfăsoară activitatea.

Cele mai populare tatuaje și zone ale corpului

Deși nu este o regulă generală, ca și popularitate predomină tatuajele realiste. Cei care se tatuează aleg desene personalizate, care să le reprezinte o stare, o emoție sau un moment în viață de care vor să își aducă aminte. Sunt, însă, câteva tatuaje care predomină în continuare piața, în rândul femeilor, dream catcher-ul, păsările, semnul infinit (de obicei cu un cuvânt) sau linia EKG. Tot femeile optează și pentru cuvinte scurte care semnifică ceva important pentru ele. În vreme ce bărbații preferă tatuajele mari și complexe, femeile optează în continuare pentru tatuaje de mici dimensiuni. 

Ca zone, femeile aleg părți mai ascunse ale corpului în mare majoritate, deși sunt în ultima perioadă și femei care aleg tatuaje de dimensiuni mai mari. Zonele pe care bărbații aleg cel mai des să își facă un tatuaj sunt brațele, urmate de spate, piept și zona coapselor. Femeile aleg încheieturile, ceafa, coastele și, mai des în ultima vreme, linia de sub sâni. Picioarele sunt cel mai puțin vizate și în cazul femeilor și în cazul bărbaților.

Cele mai dureroase și mai puțin dureroase zone

Trebuie să știi că exista zone mai puțin dureroase și zone foarte dureroase. Cu cât este mai sensibilă zona. cu atât durerea este mai intensă. Sunt făcute hărți ale zonelor dureroase în funcție de durere, însă ele dunt doar cu rol orientativ pentru că nu pe toți ne doare la fel. Unii sunt mai toleranți, alții mai sensibili. De asemenea, contează foarte mult gradul de oboseală, gradul de deshidratare al corpului, dacă am consumat alcool în ziua precedentă sau dacă suntem răciți. Organismul slăbit tolerează durerea mult mai greu. În general, este o durere suportabilă, mai mult sâcâietoare, care crește în intensitate o dată cu trecerea timpului.

Pentru a diminua durerea, se pot folosi analgezice (ketonal, nurofen etc) sau creme și spray-uri anestezice, Însă, este recomandat să se folosească pentru tatuaje de scurtă durată sau spre finalul tatuajului, când durerea devine mai greu de suportat. În plus, acestea pot afecta pielea care își pierde elasticitatea și absoarbe mai greu tușul.

Cea mai mare frică legată de tatuaje

Cea mai mare frică înainte de primul tatuaj este frica de rezeistență la durere. Neștiind cât doare și cu ce să asocieze durerea respectivă, frica de durere este cel mai mare inamic al tatuajelor. Sunt persoane care reușesc să își învingă această frică și persoane care trăiesc toată viața tânjind după un tatuaj. O altă frică universală este cea de reacția părinților, indiferent de vârsta.

Cum ne pregătim pentru tatuaj și ce facem după

Pentru a fi pregătit, în primul rând trebuie să fii optimist. Apoi, nu uita de hidratare, este foarte importantă pentru elasticitatea pielii și pentru puterea de absorbție a tușului.

În schimb, recomandările de după diferă de la artist la artist. Este bine să ascultăm sfaturile celui care realizează tatuajul pentru că vin din experiența acumulată de-a lungul timpului.

În general, se folosește o cremă specială pentru vindecarea tatuajelor iar zona trebuie menținută curată. tatuajul este până la urmă o rană și există riscul de infecție dacă nu se respectă sfaturile de îngrijire.

Dacă ești hotărât să îți faci primul tatuaj, mai trebuie să știi că piața din România a evoluat la fel de repede ca cea din afară, atât din punct de vedere al aparaturii cât și din punct de vedere al cerințelor clienților. Pregătirea tattoo artiștilor de la noi este luată foarte în serios. Artiștii vor să evolueze și asta se vede în lucrările pe care le fac dar și la convenții, unde concurează cu tatuatori din întreaga lume.

Dacă vrei să vezi mai multe din tatuajele pe care Dragoș le-a făcut, poți intra pe site sau pe pagina lor de facebook. Poți solicita o întalnire cu el pentru a vedea salonul și ce poate face pentru tine.

Load More Related Articles
Load More By Echipa FPM
Load More In Arts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

911 lansează primul lui single în colaborare cu Killa Fonic – „MT.K.”

911 este un nou nume pe scena muzicii trap din România care la doar 17 ani lansează primul…