Home Movies TOP 5 filme perfecte pentru Valentine’s Day

TOP 5 filme perfecte pentru Valentine’s Day

9 min read

Valentine’s Day se apropie cu pași repezi, iar aceasta sărbătoare nu ar fi completă fără o experiență cinematografică centrată pe dragoste și atașament. Fie că dorești să urmărești o peliculă de excepție alături de persoana iubită, fie că e un moment potrivit să te deconectezi în fața ecranului pentru câteva ore și să descoperi unele dintre cele mai interesante povești de dragoste transformate în producții nemuritoare, noi venim în ajutorul tău și îți propunem 5 filme perfecte pentru Ziua Îndrăgostiților.

Valentine’s Day
Foto: Getty Images

Dacă nu ți-ai planificat din timp o vacanță de Ziua Îndrăgostiților, însă îți dorești să petreci o seară de neuitat în compania partenerului de viață, noi ți-am pus la dispoziție câteva filme romantice pe care să le vedeți împreună de Valentine’s Day.

  1. Titanic (1997)

După mai bine de 20 de ani de la premieră, filmul „Titanic”, câștigător al unui număr impresionat de Oscaruri la ediția din 1998 a Premiilor Academiei, merită încă o vizionare pentru redescoperirea celebrei povești de dragoste dintre Jack și Rose. Scris, regizat și produs de James Cameron, filmul aduce în lumina reflectoarelor detaliile unei întâmplări reale, îmbinate cu numeroase scene de acțiune și elemente de ficțiune. Cunoscută și sub denumirea de cea mai luxoasă navă de linie a vremii sale, R.M.S. Titanic a purtat spre moarte 1.500 de persoane în adâncurile Atlanticului de Nord, aceasta scufundându-se la aproximativ două mile și jumătate sub nivelul oceanului. Căutătorul de comori Bill Paxton se alătură efortului de a scoate la suprafață bogățiile acestei nave, pentru a descoperi povestea nespusă. Spre final, ruinele sale tragice dispar, lăsând loc palatului sclipitor care a fost Titanicul, în momentul în care se pregătește lansarea sa la apă pentru prima călătorie pe meleagurile Angliei. Printre miile de călători care își iau rămas bun, regizorul a ales doi tineri, făcându-i protagoniștii unei pasiuni în jurul căreia se construiește acțiunea filmului.

  1. A Star is Born (2018)

În filmul muzical „A Star is Born” din 2018, regizat de Bradley Cooper, avem de-a face cu o poveste de dragoste tragică centrată în jurul interpretului Jackson Maine care o întâlnește pe Ally, de care se îndrăgostește din prima clipă. Ally își dorea nespus o carieră muzicală, iar visul i se îndeplinește când Jack o convinge să revină pe scenă, la unul dintre concertele sale. În timp ce parcursul în muzică al tinerei artiste devine din ce în ce mai apreciat, povestea de dragoste dintre cei doi se destramă, iar Jackson se simte tot mai singur în lupta sa nesfârșită cu demonii interiori.

  1. Five Feet Apart (2019)

Bazat pe povestea reală a cuplului Dalton și Katie Prager, „Five Feet Apart” este un film american de dramă romantică regizat de Justin Baldoni și spune povestea a doi tineri care se luptă cu o boală incurabilă, care se întâlnesc și se îndrăgostesc pe holurile unui spital. Aceștia au de ales între a sta tot timpul la o distanță de cinci pași, pentru a nu se contamina reciproc cu eventualele infecții ale fibrozei chistice, sau de a-și trăi viața și a cunoaște esența iubirii făcând un pas mai aproape unul de altul. Acum, tot ce a mai rămas să faci este să afli ce se întâmplă cu tânărul cuplu vizionând filmul.

  1. Moulin Rouge! (2001)

„Moulin Rouge!” este o peliculă despre libertate, frumusețe, adevăr și, nu în ultimul rând, despre iubire. Toate acestea sunt surprinse într-un cadru strălucitor și spectaculos: clubul de noapte Moulin Rouge și Parisul de la sfârșitul secolului al XIX-lea. După succesul obținut cu filmul romantic „William Shakespeare’s Romeo & Juliet”, Baz Luhrmann, regizorul acestor două filme, ne surprind cu încă o experiență cinematografică fantastică. Frumoasa poveste începe de la mitul lui Orfeu, un tânăr poet-muzician care a plecat în lumea celor drepți pentru a-și regăsi soția și iubirea pierdută odată cu moartea ei. „Este un mit centrat pe idealism și maturitate, pe faptul că viața ne face să ne confruntăm cu situații în care nu mai avem nici o putere: moartea celor dragi și relații care se deteriorează.”, explică regizorul Luhrmann, conform cinemagia.ro.

  1. The Shape of Water (2017)

„The Shape of Water” și regizorul mexican Guillermo del Toro au primit distincțiile pentru Cel mai bun film și Cea mai bună regie la Oscarurile din 2018. Filmul ne dezvăluie o poveste uimitoare ce se petrece în timpul războiului rece din America în jurul anului 1962, datorită unor perioade de tensiuni și confruntări politice. Singuratica Elisa, în laboratorul guvernamental ascuns de securitate în care lucrează de zor, rămâne captivă într-o viață izolată. Viața ei urmează să se schimbe pentru totdeauna, atunci când ea și colega ei de serviciu, Zelda, scot la iveală un experiment secret.

Citește în continuare Oscar 2020. Lista completă a câștigătorilor.

Load More Related Articles
Load More By Robert Muteș
Load More In Movies

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

Elizabeth Debicki va interpreta rolul prințesei Diana în ultimele două sezoane ale serialului „The Crown”

Emma Corrin, cunoscută pentru interpretarea senzațională a Dianei, prințesa de Wales, în c…