Home News teamLab, cel mai renumit colectiv de artă digitală japoneză, ajunge în Olanda

teamLab, cel mai renumit colectiv de artă digitală japoneză, ajunge în Olanda

3 min read

Unul dintre cele mai faimoase grupuri de artă digitală din Japonia, numit teamLab, deschide în Olanda cea mai excentrică și nemaipomenită expoziție din întreaga lume.

Sursă foto: www.borderless.teamlab.art

teamLab este un colectiv interdisciplinar de artiști care a luat viață în 2001, pe meleagurile de basm ale Japoniei, mai exact în Tokyo, fiind alcătuit din artiști, numeroși progamatori și ingineri, alături de animatori grafici, matematicieni și arhitecți mai mult sau mai puțin consacrați.

Invităm vizitatorii din lumea întreagă să se bucure nu numai de frumusețea pădurii verticale din Utrecht, ci să profite la cote maxime și de locul magic al artei digitale.”, a mărturisit Jet Happel, fondatorul proiectului Wonderwoods din Olanda, acolo unde va urma să se desfășoare galeria din cadrul colectivului japonez.

Sursă foto: www.StefanoBoeriArchitetti.net

Spectacolele susținute de grupul japonez de artă digitală sunt axate, în mare parte dintre ele, pe experiența realității virtuale, cu numeroase jocuri de lumini și coloane sonore digitale. În trecut, aceste show-uri s-au desfășurat doar pe teritoriul Asiei, nu și în afara continentului. Acum, echipa a luat hotărârea de a lansa proiectul și în Europa, iar prima oprire are loc în Utrecht, unul dintre orașele spectaculoase ale Olandei, acolo unde teamLab vine cu expoziția permanentă intitulată „Nowhere”.

Olanda este o țară cu un nivel de conștientizare digitală ridicat, lucru demonstrat de numeroasele expoziții de artă existente aici de-a lungul anilor.”, a adăugat și Jeroen van Mastrigt, fondatorul expoziției „Nowhere”, în cadrul unui comunicat.

Lansarea proiectului marca teamLab, în colaborare cu fondatorul proiectului Wonderwoods din Olanda, va avea loc în 2024. Alte informații suplimentare cu privire la acest proiect găsiți pe site-ul oficial al grupului, teamLab.art.

Citește în continuare Se poartă din nou vintage. Ce să știi despre vintage.

Load More Related Articles
Load More By Robert Mutes
Load More In News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

5 dintre cele mai bune titluri de pe Netflix ale lunii ianuarie 2021

Anul Nou vine cu vești bune pentru toți cinefilii din România, pentru că luna ianuarie se …