Home Events Studenții europeni au uimit în prima zi a prezentărilor individuale la Feeric Fashion Week

Studenții europeni au uimit în prima zi a prezentărilor individuale la Feeric Fashion Week

9 min read

Feeric Fashion Week a început ieri seria prezentărilor de modă individuale, în cadrul Feeric Hub, un program care își propune să revitalizeze importanța educației în modă, oferind studenților din întreaga lume o platformă de lansare în fashion-ul mondial.

Feeric Fashion Week
Foto: Călin Covaci – Feeric Fashion week

Ana Farîma a deschis seria prezentărilor din Feeric Venue, la Cine Gold, cu colecția „Metamorfoză”, o colecție despre conceptul transformării omului pe tot parcursul vieții. Apoi, Camelia Ienciu de la Facultatea de Arte din Oradea a prezentat piesele unei colecții inspirate din celebra lucrare arhitecturală a lui Ricardo Bofill, Muralla Roja iar ultima prezentare a fost una colectivă, a studenților de la New Bulgarian University.

Pe scările exterioare de la Promenada Sibiu, într-un decor geometric apropiat de perfecțiune, studenții Facultății de Arte și Design din cadrul Universității de Vest din Timișoara au prezentat o colecție de grup ce reprezintă o selecție eclectică de creații extrase din proiectele de licență și disertație ale absolvenților de la design vestimentar. Colecțiile studenților au abordat teme diverse, de actualitate în modă și societatea contemporană, cu un substrat sustenabil: de la necesitatea psihologică și emoțională de apartenență, la importanța alegerilor, elevarea unei persoane dragi trecute în neființă, importanța momentelor pure ca impact asupra prezentului, integrarea momentelor ecofeministe în vestimentația de zi cu zi, puterea și vulnerabilitatea feminină, până la satira unei zile cu ghinion.

Foto: Călin Covaci – Feeric Fashion week

Decorul industrial al halei de la Festival Lake s-a dovedit perfect pentru cele două prezentări desfășurate acolo. Cei doi studenți câștigători ai competiției Idea Moda lansată de New Bulgarian University au prezentat lucrările câștigătoare, ei fiind Teodora Chifutis și Annie Hadzhieva. Apoi, Sophia Katsimicha, reprezentând Athens Fashion Club, a încântat publicul cu o colecție inspirată dintr-un hibrid între căutarea individualității designerului prin estetică distopică, tradiție și o abordare lentă de a crea, într-o eră a industrializării. Colecția este profund condusă de textură, țesătură, culoare, detalii și siluetă, captând o aură de simplitate și sensibilitate atentă.

Ultima prezentare a zilei a purtat invitații săptămânii modei de la Sibiu la stația de sortare Prodial din Tălmaciu, unde a venit rândul studenților Universității de Arte din Belgrad să își prezinte lucrările din anii de studiu. Colecția intitulată „24” explorează intersecția modei și artele spectacolului, întruchipând caracteristici de avangardă – provocând structurile existente, încălcând normele și îmbrățișând forme deschise și neangajante. „24” din colecție simbolizează o conexiune personală, deoarece reflectă anii designerului în momentul începerii sale creative – maturizarea, explorarea dorințelor, fricilor, viselor și valorilor personale și suferind transformări interne în această fază a vieții.

Foto: Călin Covaci – Feeric Fashion week

Prezentările de astăzi încep la ora 13 în Feeric Venue, cu studenți ai Universității din Cracovia și de la International Balkan University. Apoi, la ora 15, Promenada Sibiu revine cu o nouă ediție a colecției Synergia, prezentată într-un spațiu atipic, în parcarea supraterană a mall-ului. La ora 17 Hooldra și Alexandru Fediuc de la Universitatea de Arte din Iași vor prezenta două noi colecții la Festival Lake iar la ora 20, invitații Feeric Fashion Week ajung la Colț de Rai pentru o prezentare ecvestră, unde cai de rasă se vor intersecta cu piesele colecției realizată de Universitatea de Arte și Design din Cluj Napoca.

Mâine, în ultima zi a spectacolelor de modă, studenții de la UNARTE București vor prezenta cea mai mare colecție colectivă, de 40 de piese, în decorul geometric al fabricii Boromir. Prezentarea va începe la ora 13. De la ora 15 ne întoarcem în trecut, la Urzeala Vremurilor. Evenimentul este o călătorie manifest, pe urmele patrimoniului textil din Țara Făgărașilor și va avea loc la Cine Gold Sibiu. Ultima prezentare individuală a acestei ediții va avea loc de la ora 17 pe pietonala care leagă curtea Muzeului Brukenthal de hotelul Împăratul Romanilor. Publicul va putea vedea aici colecția colectivă realizată de studenții Facultății UFEG din Ucraina. Ca în fiecare an, Gala Feeric va trage cortina peste Feeric Fashion Week. Piața Huet va fi gazdă pentru colecțiile semnate de Georgia Chioni de la Athens Fashion Club, Kimono & Me, La blouse Roumaine, Bujra Al Hajar, și de studenții Facultății de Tehnologie Textilă ai universității din Zagreb și de la Academia de Muzică și Arte Plastice din Chișinău. Evenimentul de gală va începe la ora 21.

Feeric Fashion Week este un eveniment organizat de Fundația Mitichi și cofinanțat de Primăria Municipiului Sibiu. Parteneri principali: Ford Sibiu și Promenada Sibiu.

Citește în continuare SOIREES DE LA MODE 32 by Alin Gălățescu – „JEAN PAUL GAULTIER FOREVER”.

Load More Related Articles
Load More By Roxana Galescu
Load More In Events

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

Îngrijește-ți pielea cu Botanicus: Frumusețea naturală la îndemâna ta

În căutarea pielii cu aspect perfect și senzație confortabilă, mulți dintre noi am încerca…