Home Interviews Slow fashion, fast rides

Slow fashion, fast rides

9 min read

Mijloacele de transport electrice sunt din ce în ce mai populare, în special pentru a naviga străzile aglomerate ale zonelor urbane suprapopulate. Alexandru Apostol și George Răcariu ne povestesc despre noul serviciu de transport inteligent MELC – o inițiativă românească curajoasă care reprezintă în același timp o alternativă prietenoasă cu mediul.

În primul rând, am vrea ca cititorii noștri să știe cine este în spatele proiectului și ce este MELC?

Melc este o inițiativă românească de mobilitate urbană prin închirierea de trotinetele electrice de tip dockless. Echipa noastră a început cu  Ecaterina, Alex și George, iar pe parcurs ni s-au alăturat mulți prieteni. Suntem un grup divers: stomatologi, IT-ști, economiști, ingineri, avem 30 de ani, suntem din România și din Republica Moldova.

Cum v-ați hotărât să începeți proiectul MELC?

Eram familiarizați cu conceptul de ride sharing de trotinete electrice și le-am văzut foarte utile și practice pentru orașele mari. Am vrut să beneficiem și noi de această soluție de mobilitate nepoluantă și silențioasă în Bucureștiul aglomerat. Am luat-o ca pe o datorie morală să o lansăm în România pentru noi și pentru cei ca noi.

Care este inspirația din spatele numelui?

Numele este rezultatul unei coincidențe interesante. Dorința noastră primordială a fost ca numele brandului să fie autohton, cu motive tradiționale, pentru o promovare a valorilor culturale românești. Ironia vine din faptul că trotinetele MELC pot fi de cele mai multe ori mai rapide decât alte mijloace de transport în orele de vârf. 

Folosiți trotinete electrice sau alte mijloace de deplasare care presupun un impact cât mai mic asupra mediului?

Da, mereu alegem o variantă nepoluantă ca mijloc de transport pe distanțe mici și medii. Fiind persoane active, preferăm să ne deplasăm în aer liber, să explorăm locuri noi din oraș și vrem să încurajăm și alte persoane să o facă. Nu numai că reducem amprenta de carbon, dar inspirăm și o stare de spirit mai bună și un sentiment de satisfacție în același timp.

Ați fost dintotdeauna preocupați de starea mediului?

Credem că această conștientizare a început în ultimii ani. Mai mult decât atât, a devenit un trend și un stil de viată în rândul comunității. Și noi vrem să promovăm și să participăm activ la aceste inițiative.

Ce face un oraș mare candidatul perfect pentru un serviciu de ride sharing?

În orașele mari, acest serviciu de ride sharing pentru trotinete este o necesitate, în special pentru decongestionarea traficului și pentru o deplasare ușoară și eficientă până la destinație. Într-o lume atât de dinamică timpul este foarte prețios și nu trebuie irosit în trafic, ci în activitățile productive care te fac fericit.

Cum se diferențiază MELC de celelalte variante/companii care oferă acest serviciu?

Cultură, valori și principii. Am creat un proiect românesc, cu un nume românesc și un logo cu motive românești. Pe lângă acestea, produsul nostru este de o calitate ridicată, la un preț foarte competitiv, cu o autonomie mare și cu un design transcendent.

Care sunt unele dintre provocările conceptului odată implementat?

Încercăm să ne îmbunătățim în fiecare zi și să creăm o experiență cât mai placută. Discutăm zilnic cu utilizatorii, le ascultăm părerea și sugestiile, pe care le luăm în considerare întotdeauna. În acest fel trecem peste orice provocare și avansăm spre următorul pas. Experiența utilizatorului este cea mai importantă pentru noi.

Care ați spune că sunt tendințele viitoare în ceea ce privește mobilitatea urbană?

Credem că acesta este doar începutul. Trendul mijloacelor de mobilitate electrice crește exponențial și la fel și tehnologia. Pe lângă trotinete, biciclete, mașini electrice și alte mijloace de transport la sol, credem că pe viitor o să vedem și soluții de mobilitate în aer. Imaginația nu are limite, iar de multe ori este primul pas în a crea ceva real.

Sunt scuterele electrice o soluție sustenabilă pentru îmbunătățirea sistemului de transport al orașului?

Da, categoric sunt. Și au devenit foarte populare și acceptate de populație pentru eficiența lor în trafic. Mai mult decât atât, au intrat într-un circuit de folosire și încărcare tot de către utilizatori, pentru unii dintre ei fiind chiar o sursă de venit.

Vom vedea MELCi în mai multe orașe în viitor?

Da, acesta este viziunea de viitor, MELCi în toate orașele în care este necesar și dorit. Și când spunem MELCi, nu ne referim doar la trotinete, ci și la alte soluții de mobilitate.

De ce să încerce scuterele electrice cei care nu au făcut-o până acum și, mai mult decât atât, de ce să încerce un MELC?

MELC este transcendent. Noi promovăm un stil de viață și un sentiment al apartenenței la o communitate cu aceleași valori și principii ca și tine. MELC este despre o stare bună, despre creativitate și experiențe vivante.

Citește în continuare 4 soluții simple pentru sustenabilitate.

Load More Related Articles
Load More By Galescu Roxana
Load More In Interviews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

Expoziția Grace Before Jones: Camera, Disco, Studio

De la actriță în filme la Hollywood la model pe podiumurile din Paris și o carieră muzical…