Home LifeStyle 4 soluții simple pentru sustenabilitate

4 soluții simple pentru sustenabilitate

4 min read

În fiecare an, consumatorii din întreaga lume aruncă 21,9 miliarde de sticle de plastic, 28 de miliarde de borcane de sticlă, 28 de miliarde de euro de îmbrăcăminte și textile și 68,6 milioane de tone de hârtie. Toate aceste materiale au necesitat resurse pentru a fi produse și transportate, numai pentru a ajunge în casele noastre, de unde le aruncăm cu promptitudine în coșul de gunoi. Sustenabilitate pentru un stil de viață care să nu dăuneze omenirii și mediului.

sustenabilitate

Schimbă modul în care îți cumperi hainele

Majoritatea oamenilor au prea multe haine, iar cele mai multe dintre acestea sunt făcute folosind forță de muncă ieftină și materiale de calitate scăzută. „Moda rapidă” a contribuit la crearea noțiunii de îmbrăcăminte de unică folosință. Le puteți îmbrăca câte un sezon și apoi să uitați de ele. Acest lucru, desigur, generează cantități masive de deșeuri. Dar nu trebuie să trăim așa. La urma urmei, sondajele arată că purtăm în mod regulat 20% din haine din dulapurile noastre.

Cumpără haine mai puține, de la branduri locale sau designeri care susțin moda sustenabilă.

Folosește recipiente din sticlă reutilizabile

Dacă doriți să aduceți sustenabilitatea în casele voastre, veți observa plasticul pretutindeni. În timp ce mulți dintre noi au renunțat deja la sticle de plastic pentru apă în favoarea sticlelor reutilizabile, încă mai folosim tone de recipiente de plastic în casa noastră pentru săpun, detergent de rufe și șampon.

 

 

 

 

Renunță la pungi și la recipiente din plastic pentru păstrarea alimentelor

Sigur, e convenabil. Dar au apărut alternative. Folosește unele textile acolo unde se poate și depozitează alimentele în recipiente din sticlă sau silicon reutilizabile. Sunt disponibile într-o varietate de forme și dimensiuni pentru a veni în ajutorul tău și al mediului.

 

 

 

 

Aigură-te că ai la îndemână sacoșe reutilizabile

Știm cu toții că ar trebui să folosim pungi de cumpărături reutilizabile, dar majoritatea dintre noi nu o fac. De ce? Pentru că uităm să le aducem când mergem la magazin. S-ar putea să ajungem acasă, să scoatem alimentele și să uităm să aducem apoi pungile în mașină. S-ar putea să facem o călătorie neplanificată la magazin și să nu avem o pungă la îndemână. Soluția este simplă. Sacoșe reutilizabile plantate strategic în geantă, mașină etc.

sustenabilitate

Citește în continuare despre Viața dulce #fărăzahăradăugat.

Load More Related Articles
Load More By Roxana Galescu
Load More In LifeStyle

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

Focus on Romanian Designers: prezentare de modă și lansarea ediției de vară Fashion Premium Magazine

Fashion Premium Magazine continuă promovarea designerilor români și a creativității autoht…