Home Health & Beauty SkinCare | Un ten sănătos pe tot parcursul anului

SkinCare | Un ten sănătos pe tot parcursul anului

8 min read

Deși o preocupare constantă pe tot parcursul anului, un nou sezon cu temperaturi scăzute ne aduce aminte să ne îndreptăm atenția către nevoile celui mai mare organ al corpului, pielea. Temperaturile extreme și viteza de schimbare dintre acestea afectează sănătatea și aspectul pielii și este doar în interesul personal să îi observăm nevoile și să facem schimbările care stau în puterea noastră pentru a ne bucura de un ten sănătos.

ten sănătos
Sursă foto: Unsplash, Taylor Heery

Da, somnul și alimentația chiar au puterea să influențeze orice aspect al sănătății, inclusiv când vine vorba de piele. Iar dacă este să acceptăm importanța acestor factori, de ce să nu alegem să ne conducem alegerile în direcția efectelor pozitive?

Ai observat cum după o noapte cu un somn agitat sau în care nu ai avut parte decât de câteva ore de odihnă nici tenul nu este în cea mai bună formă? Pe lângă cearcăne, deshidratare și poate o producție accentuată de sebum pe parcursul zilei, nici machiajul nu se așează la fel de bine, astfel încât nu te poți bucura de beneficiile produselor tale cosmetice preferate care, în alte circumstanțe, și-ar face treaba foarte bine.

Dacă este să luăm în considerare și factorii externi, cum ar fi poluarea și combinația uneori nefericită de produse de îngrijire, ne dăm seama că interesul pe care trebuie să îl acordăm pielii nu este un moft, ci o necesitate și ne întoarcem atenția către elementele pe care stă în puterea noastră să le corectăm.

O rutină de îngrijire simplă și sigură. Deși scopul este un ritual cât mai simplu care să nu devină repede o corvoadă și pe care să îl urmezi cu plăcere la începutul și la finalul zilei, sunt câteva etape obligatorii de care este important să ții cont pentru un ten sănătos. Mai este cineva care își încheie ziua fără să se demachieze complet și corect? Sperăm că răspunsul este nu, dar dacă sunt zile în care nu o faci din cauza oboselii sau comodității, te sfătuim să nu mai sari peste acest pas. Da, și dacă nu te machiezi! Pentru că protecția solară și acumularea de sebum și impurități trebuie îndepărtate de pe ten. Nu uita de hidratare și citește întotdeauna lista de ingrediente.

Noaptea pielea noastră trece de la modul de apărare din timpul zilei într-o etapă de regenerare intensă în care începe reparația la nivel celular. Încă ești în etapa vieții în care consideri că Sleep is for the weak? Think again. Oboseala accentuată conduce inclusiv la pierderea fermității pielii și la formarea liniilor fine și a ridurilor, iar dacă te confrunți deja cu o afecțiune cronică a pielii, lipsa somnului nu va face decât să agraveze problema. De asemenea, hidratarea este esențială pentru sănătatea pielii, iar nivelul de hidratare este influențat de cantitatea și calitatea somnului.

Alimentele pe care le consumăm și grăsimea din țesutul adipos au un rol important în producția de sebum, hormoni și răspuns inflamator. Alimentele procesate, lactatele, alcoolul, fumatul sunt factori contraproductivi în lupta cu îmbătrânirea și deteriorarea celulară, așadar alege alimente în stare naturală sau minim procesate, bea apă și ceai, mănâncă nuci și semințe și urmărește îmbunătățirea sănătății gastrointestinale.

Adaptarea stilului de viață. Cum gestionăm stresul? Știm, este mai ușor de spus decât de făcut, dar reducerea volumului de muncă, alocarea timpului necesar pentru activități de relaxare și anumite tehnici de respirație și meditație vor avea un efect benefic asupra stării psihice și fizice, inclusiv asupra tenului.

Consultarea specialistului. Bineînțeles că orice problemă gravă, neobișnuită sau care persistă are nevoie de atenția medicului. Prim amânarea acestui pas nu vei face decât să îngreunezi procesul de vindecare sau să riști să rămâi cu semne, pete, cicatrici care vor constitui un nou set de probleme și nemulțumiri în lupta pentru un ten sănătos.

Load More Related Articles
Load More By Roxana Galescu
Load More In Health & Beauty

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

„Speranțe vis, speranțe flori” al Mihaelei Runceanu, primul șlagăr românesc remixat în cadrul glo™ Creative Camp by Electric Castle

Începutul anului este marcat de lansarea celor trei creații muzicale ale taberei glo™ Crea…