Home Fashion Săptămâna Haute Couture primăvară-vară 2021 Rundown

Săptămâna Haute Couture primăvară-vară 2021 Rundown

7 min read

Săptămâna Haute Couture de la Paris tocmai s-a încheiat și, deși toate prezentările au avut loc cu ușile închise, fără public, din cauza regulilor în vigoare în Franța, s-a creat în continuare emoție în jurul evenimentelor și ținutelor uluitoare dezvăluite de cei mai apreciați designeri de la marile case de modă. 

Schiaparelli Couture SS21

Am alcătuit o retrospectivă a colecțiilor Haute Couture pentru sezonul primăvară-vară 2021, o săptămână de prezentări și evenimente care au readus entuziasmul în lumea modei.

Viktor & Rolf

Couture-ul tradițional, referințele de modă „frumoasă” sunt plasate într-un context „tânăr și neprelucrat” în colecția Viktor&Rolf Haute Couture primăvară-vară 2021. Couture rave este sintagma care descrie universul imaginat pentru prezentarea acestei colecții, inspirate de petrecerile cărora le ducem dorul și petrecerile ce vor urma. Ținutele sunt gândite să creeze „o atmosferă aproape casual, dar întotdeauna elegantă”, au declarat designerii.

Viktor & Rolf Couture SS21
Iris van Herpen

Iris van Herpen continuă să îmbine în activitatea sa elementele naturale cu tehnologia. Pentru colecția SS21, designerul a pornit de la o carte ce detaliază modul în care ciupercile susțin viața pe pământ, iar designurile unice au fost realizate folosind imprimarea 3D. Siluetele și detaliile prezente de-a lungul colecției au fost inspirate de formele și modelele diferitelor tipuri de ciuperci, iar mare parte din țesătura utilizată a fost creată prin reciclarea deșeurilor abandonate în mediul marin.

Iris van Herpen Couture SS21
Valentino

Pierpaolo Piccioli a contribuit la magia săptămânii Haute Couture prin prezentarea noii colecții Valentino, la Galleria Colonna, în Roma. Couture-ul este prezentat într-o lumină mai relaxată și purtabilă, designerul alegând să aducă un omagiu „ritualurilor, procesului și valorilor modei”, despre care consideră că sunt atemporale. „Este o celebrare a omului: mintea care concepe și mâna care creează și dă valoare”.

Valentino Couture SS21
Schiaparelli

Prin această colecție, Daniel Roseberry a precizat că speră să conteste ideea că haute couture trebuie să însemne „broderii delicate, fragile ca dantela, fuste din metri de mătase, rochii de o frumusețe cumpătată, ce par scoase dintr-un basm.” În schimb, designerul își propune să sărbătorească bucuria de te face remarcat, bucuria de a ieși în evidență prin haine care „te fac să fii conștient de corpul tău, care te fac să te gândești la modul în care te deplasezi prin lume.”

Schiaparelli Couture SS21
Dior

Colecția și prezentarea creațiilor Dior Haute Couture pentru primăvară-vară 2021 au fost inspirate de universul fascinant al artelor divinatorii, dar și de magia simbolismului dezvăluit de cărțile de tarot. Influențele sunt prezente în ținutele fastuoase, elegante, cu imprimeuri ce reinventează simbolurile prezente pe cărțile de tarot.

Dior Couture SS21
Giambattista Valli

În colecția diafană și romantică creată de Giambattista Valli pentru primăvară-vară 2021, fiecare creație couture își spune propria poveste. Pentru noul sezon, designerul și-a propus să invite la „un moment de introspecție”, prin rochiile voluminoase din tulle, cu broderie fină și realizate într-o paletă de culori delicată.

Giambatista Valli Couture SS21
Chanel

În lipsa unui show grandios cu public numeros, pentru prezentarea noii colecții, Virginie Viard a venit cu ideea imaginării unui mic alai care să coboare scările Grand Palais și să treacă pe sub arcadele de flori, cu scopul de a recrea atmosfera de la un eveniment de familie important, precum o nuntă. Ținutele prezintă întocmai stilul elegant și starea de spirit specifice ocaziilor de celebrare care se ivesc în sezonul primăvară-vară.

Chanel Couture SS21

Citește în continuare Colecția Valentino Haute Couture primăvară-vară 2021 | Code Temporal.

Load More Related Articles
Load More By Roxana Galescu
Load More In Fashion

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

Street Style la Săptămâna modei de la New York SS22

Există cel puțin un motiv pentru care străzile din marile capitale ale modei reprezintă un…