Home Fashion Colecția Valentino Haute Couture primăvară-vară 2021 | Code Temporal

Colecția Valentino Haute Couture primăvară-vară 2021 | Code Temporal

6 min read

Couture contemporan, fără limite. Așa își descrie casa de modă Valentino cea mai nouă colecție care extinde măiestria haute couture-ului, astfel încât să includă deopotrivă ținute feminine și masculine. Printr-un joc de texturi și forme, Pierpaolo Piccioli aduce la viață colecția Valentino Haute Couture primăvară-vară 2021, urmându-și decizia de a insufla valori contemporane, respectând atemporalitatea creațiilor haute couture.

Meșteșugul și emoția sunt transpuse într-o simplitate vibrantă, prin care țesătura dezvăluie complexitatea tehnicii de execuție a creațiilor lucrate manual. În spatele fiecărei cusături stau ascunse atenția la detalii și intenția de a crea piese vestimentare care așteaptă să fie descoperite și să surprindă.

„Când am început să lucrez la această prezentare, îmi era clar ce voiam să scot în evidență. Esența couture-ului se bazează pe modul în care creațiile sunt lucrate și, mai ales, de către cine sunt lucrate. Este vorba despre capacitatea croitorilor și a celor care cos hainele de a manipula țesăturile și firele printr-un proces care transcende simpla execuție. Creăm împreună și, în timp ce o facem, creația însăși schimbă pe oricine este implicat în realizarea sa. Este un schimb reciproc în care totul se transformă. Acum suntem pregătiți să prezentăm rezultatul acestei călătorii.”, a declarat designerul Pierpaolo Piccioli cu câteva ore înainte de începerea prezentării.

Colecția Valentino Haute Couture primăvară-vară 2021 prezintă o poveste cromatică care insuflă optimism și entuziasm. Trecerile de la magenta, la verde electric și albastru turcoaz, nuanțe de galben șofran și ocru ne fac să așteptăm cu nerăbdare un sezon mai vesel și mai colorat.

Modelele poartă tocuri cu platforme exagerate care alungesc siluetele, unele dintre ele sunt acoperite cu sclipici, iar altele cu accente aurii intense, dar cu toate acestea, couture-ul ne este prezentat într-o lumină mai relaxată și purtabilă.

Colecția Valentino Haute Couture primăvară-vară 2021 „este rezultatul lunilor, zilelor și orelor de muncă ale ființelor umane incredibil de talentate și capabile, care lucrează în Atelierul Valentino. Nu mă pot gândi la un spațiu mai bun decât o reședință princiară, acasă la noi, în Roma, pentru a dezvălui adevărata noblețe a meseriei lor. Sunt mândru de ceea ce am făcut. Sunt mândru de această echipă și cu ei lângă mine, orice este posibil. Acesta este prezentul, acesta este viitorul, fără limite de gen, fără limite de orice fel. Asta reprezintă moda, asta reprezintă couture.”

Să facem o selecție a ținutelor noastre preferate din cele 73 de lookuri din noua colecție Valentino Haute Couture primăvară-vară 2021 nu a fost o misiune ușoară. Așadar, în continuare aveți posibilitatea să explorați ținutele care ne-au atras atenția în mod special, prin forme, culori și texturi, sau rezervați-vă exact 18 minute și o secundă pentru întreaga defilare ca să descoperiți mișcarea naturală a creațiilor prezentate pe 26 ianuarie, la Galleria Colonna, în Roma.

Citește în continuare Skiwear Fashion | Evoluția stilului de pe pârtie de-a lungul ultimului secol.

Load More Related Articles
Load More By Roxana Galescu
Load More In Fashion

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

Street Style la Săptămâna modei de la New York SS22

Există cel puțin un motiv pentru care străzile din marile capitale ale modei reprezintă un…