Home Music RxA lansează „The Box”, un poem muzical despre o personalitate fără limite

RxA lansează „The Box”, un poem muzical despre o personalitate fără limite

4 min read

Pentru mulți, poate, RxA pare ca și cum a apărut peste noapte în muzică, însă artista are un palmares impresionant în industrie, nelăsând loc de îndoială. Roxana Gavrilă, cunoscută și sub pseudonimul RxA, inspirată de artiști precum Sevdaliza, Sub Urban, Tsar B. sau Ecca Vandal, este o prezență eclectică, îndrăzneață și exact ceea ce avem nevoie pe scena muzicii românești. Ca stil muzical, solista ne prezintă propriile creații muzicale cu o abordare alternative indie, experimental pop, electro, cu unele influențe trap.

Sursă foto: PR

A terminat Facultatea de Muzică, iar după ce a fost membra Școlii Vedetelor din promoția a II-a, RxA și-a continuat cu succes drumul în industria muzicală românească, colaborând cu nume mari, precum Smiley, INNA, Tudor Chirilă, Ștefan Bănică, Giulia Anghelescu, alături de multe personalități din showbiz-ul muzical autohton. În ultimii 8 ani, RxA a muncit în a se perfecționa atât ca artist, cât și din punct de vedere vocal. A ajuns în Los Angeles, unde a studiat cu profesorul de voce al cunoscutei Tori Kelly, descoperind-o mai apoi pe vocal coach-ul de la „Vocea României”, MeeRah, care a îndrumat-o în a-și găsi libertatea vocală bazată pe tehnică.

Îmi place să fiu liberă când compun muzică. Să îmi explorez partea creativă și să descopăr cât de autentică pot fi. Să nu urmez vreun patern sau vreo rețetă anume. Nu m-a preocupat neapărat ideea de a fi comercială, ci mai degrabă de a reuși să scot la suprafață toate culorile pe care le conțin și de a le reda prin muzică”, spune RxA.

La un an după lansarea single-ului de debut „Bird of Prey”, RxA revine cu „The Box”, melodie scrisă și compusă chiar de tânăra interpretă, în colaborare cu Enri Demi, Navi și Ene Sergiu Gelu.

Regizorul videoclipului, Ciprian Strugariu, reușește să transpună în imagini povestea versurilor care „vorbesc despre o «eu» care nu poate fi conținută și catalogată într-un fel anume”, a declarat RxA. „Piesa a prins formă într-o zi de august. A fost ziua perfectă pentru un session care a avut cel mai cursiv flow întâlnit până la momentul respectiv. Mă atrage acea linie fină dintre ce se crede a fi normal și acel ceva ce creează reacții de contrariere. Și îmi place să împing acea linie cât mai mult, să mă joc cu ea”, adaugă artista.

Ascultă single-ul „The Box” și pe Spotify:

Citește în continuare Festivalul Electric Castle primește statutul de Superbrand.

Load More Related Articles
Load More By Robert Muteș
Load More In Music

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

MUST WATCH | 5 filme pe care să le vezi în luna ianuarie la cinema

Pe măsură ce înaintăm în noul an, din ce în ce mai multe titluri își fac apariția pe piața…