Home Movies Recenzie Serial – The First

Recenzie Serial – The First

6 min read

The First este un serial Hulu, cu Sean Penn in rol principal, despre prima misiune si primii oameni pe Marte. A nu se confunda cu First Man, filmul cu Ryan Gosling, despre primul om care a ajuns pe luna si Apollo 11 din 69, caruia i-am facut deja recenzie. In multe privinte sunt asemanatoare, chiar daca The First este cu vreo 6 ore mai lung, pentru ca ambele se concentreaza pe personaje si incercarile la care ar fi supusi in aceste situatii extraordinare.

La First Man au avut niste date si fapte reale, nu stim cat de mult si daca au fost exagerate unele aspecte, dar datorita lor s-au bazat mult pe empatia privitorului. In acest serial totul este inventat, personajele, actiunea, evenimentele se petrec in anii 2030, dar au facut o treaba la fel de buna, daca nu chiar mai buna de a transmite ceva emotionant.

Chiar daca este SF, nu este vorba despre o lume foarte avansata tehnologic si oricum nu se axeaza deloc pe acest lucru, nici macar pe Marte sau misiunea in sine. Nu il incepeti cu gandul ca  veti vedea cum decurge misiunea si ce se intampla cand ajung acolo. Nu, este vorba despre sacrificiile, dificultatile, istoricul si familia unor oameni care incearca sa-si indeplineasca acest vis. Nu este deloc un spoiler, ci o informatie utila daca va zic ca acest prim sezon in intregime este despre ce se intampla inaintea unei astfel de misiuni. Este o drama, este un studiu, o reprezentare a conditiei umane, a trairilor interioare ale acestor personaje, fiecare cu un trecut mai mult sau mai putin provocator care ii influenteaza in prezent.

Poate suna plictisitor faptul ca se concentreaza pe constructia personajelor un sezon intreg, dar dupa parerea mea a fost bine realizat si emotionant, cu o atmosfera destul de tensionata majoritatea timpului. M-a facut sa imi pese de povestea lor, in trecut si in prezent, pentru ca afli pe parcurs prin ce au trecut.

Acum au o baza incredibila pentru a da lovitura cu al doilea sezon mai mult decat cu primul pentru ca ne-au facut sa tinem foarte mult la aceste personaje. Nu ar fi reusit acest lucru atat de bine daca nu aveau niste actori foarte talentati. Sean Penn ofera cea mai buna prestatie de cand a castigat al doilea Oscar pt Milk in 2009, dar toti ceilalti sunt la fel de buni, fata lui din serial este incredibila, sigur o s-o vedem in mai multe filme de acum incolo. La fel este si Natascha McElhone, toti acesti 3 actori merita globul de aur, as zice cel putin, dar Oscarul nu se da pentru seriale sau mini-serii din pacate. Unele dintre cele mai bune performante ale anului.

Imaginea este foarte buna, scenariul este foarte bun, coloana sonora la fel, ce m-a dezamagit un pic pe mine nu este faptul ca nu-mi arata misiunea in sine, ci faptul ca am crezut ca va fi mai filozofico-psihologic. Despre viata si sensul ei, univers si ma rog, la o scara mai mare intelegeti voi, gen Tree of life sau Interstellar sau 2001: A Space Odiseey .

Are mici momente, sclipiri asa, dar prea scurte. Oricum pentru cei interesati de o poveste scrisa cum trebuie, interesanta si emotionanta, cu o calitate din punct de vedere tehnic foarte buna, atunci sigur nu veti regreta si eu zic ca va va prinde daca il incercati, sunt doar 8 episoade de cate 50 minute. Nota mea este – 9

Pana data viitoare, ca de obicei, vizionare placuta si nu uitati de Subscribe/Like/Comment .

 

 

Load More Related Articles
  • Spider-Man: Into the Spider-verse

    A fost una dintre cele mai bune animații pe care le-am văzut vreodată și ocupă locul 3 în …
  • Recenzie: Aquaman

    Multa lume a vrut sa stie daca Aquaman, regizat de James Wan, este de nivelul lui Wonder W…
  • Top 10 filme MARVEL/MCU

    Astazi, o sa va prezint top 10 filme preferate din MCU, doar din Universul Cinematografic …
Load More By Pandelescu Vlad
Load More In Movies

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

Spider-Man: Into the Spider-verse

A fost una dintre cele mai bune animații pe care le-am văzut vreodată și ocupă locul 3 în …