Home Movies Spider-Man: Into the Spider-verse

Spider-Man: Into the Spider-verse

7 min read

A fost una dintre cele mai bune animații pe care le-am văzut vreodată și ocupă locul 3 în topul personal al filmelor cu Spider-Man, după Spider-Man 2 din 2004 și după primul din 2002.

Spider-Man

După cum știți, relația mea cu Sony n-a fost una prea bună. Nu ne-am potrivit la gusturi. Cel puțin când vine vorba de acest personaj. Și mai nou nici cu Venom. Dar mi-au închis gura la sfârșitul anului, de parcă m-au auzit, cu o animație care mi-a adus aminte de desenele cu Spider-Man din anii 90 de pe Fox Kids. Și Sony tocmai și-a șters jumătate din datorie. Nu iert tot, nici pe departe.

Dacă mă întreabă cei care nu știu nimic despre personajul Miles Morales și versiunea lui de Spider-Man din acest film, dacă merită sa meargă și dacă vor înțelege ceva din el, da și da. Dacă mă întreabă părinții cu copii mici dacă îi pot duce la filmul ăsta, da. Dacă mă întreabă fanii benzilor desenate, fanii animațiilor și cinefilii în general, clar da.

Stilul de animație este incredibil. Este absolut original, mai ales din punctul de vedere al designului, nu neapărat al poveștii, dar ajungem și acolo.

Designul, imaginea, animația sunt superbe, au combinat stilul cu cel din benzile desenate/comics și au creat un stil unic și fresh, nemaivăzut până acum, care m-a facut să zambesc de la început până la sfârșit. Ca să nu mai vorbim că de multe ori se foloseau de asta pentru a crea umor și mă bucur să anunț că este de foarte bună calitate și foarte bine echilibrat, pentru toate vârstele.

Ca să fiu foarte vag pentru cine nu a văzut nici măcar trailerele, este povestea lui Miles Morales, un adolescent de culoare, care devine Spider-Man, este povestea lui de origine, nici nu o să zic mai mult de atât, deși mulți l-au văzut deja cred. Nu vă dați ochii peste cap când auziți „altă poveste de origine a lui Spider-Man” pentru ca nu este ceva ce ați mai văzut până acum, vă garantez.

Spider-Man

Filmul este plin de referințe, este foarte „self-aware”, câteodată vorbește cu audiența, asemănător cu Deadpool în multe privințe, fără înjurături, bineînțeles. Foarte interesantă direcție au ales, foarte original și fresh, așa se descrie cel mai bine acest film.

Acum, dacă luăm povestea în sine, nu este cea mai inovatoare/revoluționară, dar este foarte bine structurată având în vedere multitudinea de fire narative. Este captivantă, este plină de umor, este emoționantă și mi-a adus aminte ce mi-a plăcut atât de mult la acest personaj la începuturi.

Mi-a adus aminte că Spider-Man a avut tot timpul un mesaj, o temă, a fost menit să fie inspirațional: „nu te da bătut când ești pus la pământ”, „cu o anumită putere vine și o responsabilitate”. A fost unul dintre cele mai bine construite filme, complete, să zicem, din multe puncte de vedere, mai ales al personajelor, din acest an. Și asta a venit de la o animație.

Spider-Man

Coloana sonoră este perfectă, se potrivește de minune și o să ascultați melodiile în căști după film. Nota mea este 9 ++ și nu este una maximă deoarece aș fi vrut un pic mai multă construcție pentru personajele negative și să mai lungească un pic unele momente emoționante pentru a avea un impact mai puternic. În rest este unul dintre cele mai distractive filme ale anului, cu siguranță. Rămâneți pentru o scenă de după distribuție care este foarte amuzantă, cel puțin pentru cine este cunoscător de meme-uri și glume de pe world wide web.

Citește în continuare recenzia filmului Aquaman.

Load More Related Articles
  • Recenzie: Aquaman

    Multa lume a vrut sa stie daca Aquaman, regizat de James Wan, este de nivelul lui Wonder W…
  • Recenzie: Top 10 filme MARVEL/MCU

    Astazi, o sa va prezint top 10 filme preferate din MCU, doar din Universul Cinematografic …
  • Recenzie serial: Daredevil Sezon 3

    Este universul TV Marvel inca in viata dupa ce Iron Fist si Luke Cage au fost cancelate (f…
Load More By Pandelescu Vlad
Load More In Movies

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

Recenzie: Aquaman

Multa lume a vrut sa stie daca Aquaman, regizat de James Wan, este de nivelul lui Wonder W…