Home Beauty News Producătorii români își modifică liniile de producție pentru realizarea de dezinfectanți și măști medicale

Producătorii români își modifică liniile de producție pentru realizarea de dezinfectanți și măști medicale

6 min read

Farmec, Cremeria și alți producători români din industria de frumusețe și cea textilă, în rândul cărora este o solidaritate foarte mare în contextul pandemiei generate de COVID-19, reacționează la nevoia de produse dezinfectante și de echipament medical de protecție de pe piață.

Sursă foto: unsplash.com

„În urma discuţiilor pe care le avem, începând de săptămâna trecută, am identificat producători care doresc să-şi modifice sau să achiziţioneze linii de asamblare pentru a produce măşti sanitare şi combinezoane sanitare şi eu sper ca, în decurs de o săptămână, să pornim producţia de măşti în România. Evident, pe toţi producătorii care vor să facă acest lucru, care au capacitatea să facă acest lucru şi au şi ţesătura specială pentru a putea produce aceste măşti, îi putem ajuta pentru a porni această producţie de materiale esenţiale în România”, a declarat marţi ministrul Economiei, Virgil Popescu.

„Cel mai mare producător de cosmetice a solicitat Ministerului Sănătăţii aprobare şi o va obţine azi sau mâine pentru deschiderea unei linii de producţie de biocide la Cluj. Este vorba de producătorul de la Cluj (Farmec Cluj – n. r.) şi cred că împreună cu aceştia vom rezolva şi problema biocidelor în România”, a subliniat ministrul.

Pentru că procedura obișnuită de autorizare a noilor produse dezinfectante poate dura până la trei luni, Mircea Turdean, directorul general Farmec, a făcut demersuri la Ministerul Sănătății și Ministerul Economiei, pentru a grăbi procesul și a putea umple golul de pe piață.

„Am luat legătura cu Ministerul Sănătăţii, respectiv cu Comisia de biocide, pentru a grăbi autorizarea unui număr de cinci produse dezinfectante, atât pentru mâini, cât şi pentru suprafeţe.”, spune Mircea Turdean, director general al Farmec Cluj, cel mai mare producător local de cosmetice.

„Rafturile magazinelor de tip supermarket, hipermarket, farmacie, magazine stradale sunt goale la categoria dezinfectanţi. Farmec, în poziţia de cel mai mare producător şi distribuitor de produse cosmetice şi de curăţenie din România, dispune de capacităţi de producţie, linii tehnologice de înaltă productivitate în realizarea de dezinfectanţi de mâini şi suprafeţe”, a spus Mircea Turdean.

Potrivit acestuia, Farmec are contracte cu toate reţelele de supermarketuri, farmacii şi cu magazinele mici din ţară și „o forţă de distribuţie proprie, constituită dintr-o flotă importantă de maşini mari, camioane, maşini mici de livrare, şi sute de agenţi în toată ţara”.

Cremeria, producător român de cosmetice realizate după rețete cu bază naturală, în care sunt integrate uleiuri naturale și ingrediente active, precum extracte din plante, acid hialuronic și vitamine, vine în întâmpinarea nevoilor din această perioadă prin crearea unui gel antibacterian pentru dezinfectarea mâinilor.

„Pentru că ne aflăm într-o perioadă grea, încercăm sa ne pliem pe nevoile voastre și am creat special un Gel Antibacterian cu 70% alcool etilic, Aloe Vera și extract de rozmarin. Este utilizat pentru dezinfectarea igienica a mâinilor. Are acțiune fungicidă, bactericidă(E. Coli), conform PN EN 1500. Nu necesită folosirea apei și a săpunului. Se folosește o cantitate suficientă de gel nediluat și se masează mâinile pana la uscare timp de 30 secunde.”

Citește în continuare Grupul LVMH produce și distribuie gratuit dezinfectant pentru mâini.

Load More Related Articles
Load More By Roxana Galescu
Load More In Beauty News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

Flower Power toată vara cu mușcate colorate și bogate

Acum, primăvara, serele de pepinieră sunt pline de flori colorate de vară. Vă doriți un ba…