Home Events Premiile Grammy 2021. Câștigători, recorduri și interpretări live

Premiile Grammy 2021. Câștigători, recorduri și interpretări live

5 min read

Noaptea trecută a avut loc cea de-a 63-a ediție anuală a Premiilor Grammy, iar noi suntem aici să vă prezentăm cele mai importante momente și premiile acordate. Cea mai mare noapte a muzicii a inclus interpretări ale unora dintre cei mai iubiți artiști din lume, printre care Harry Styles, Taylor Swift și BTS. Chiar dacă nu au putut fi prezenți personal, artiștii care alcătuiesc grupul sud coreean BTS au susținut momentul de încheiere a Galei Premiilor GRAMMY 2021 cu hit-ul „Dynamite”, piesă pentru care au primit și o nominalizare la categoria Cea mai bună interpretare pop duo/grup.

grammy 2021
Foro: www.dnaindia.com

Beyonce a devenit cea mai premiată femeie din istoria Grammy, câștigând de-a lungul timpului 28 de premii la diferite categorii. Una dintre distincțiile care i-au fost acordate anul acesta a fost Premiul pentru Cel mai bun videoclip realizat pentru piesa „Brown Skin Girl”, interpretat alături de fiica sa, Blue Ivy.

„You skin is not only dark/ It shines and it tells your story”

„Folklore” a lui Taylor Swift a fost desemnat Albumul Anului, iar „everything I wanted” a lui Billie Eilish a primit premiul pentru Piesa Anului.

Grammy-ul pentru Cel mai bun Nou Artist i-a revenit lui Megan Thee Stallion, care a câştigat încă două premii (Cea mai bună piesă rap şi Cea mai bună interpretare rap) pentru single-ul „Savage”, în care cântă alături de Beyonce.

„I Can’t Breathe,” – Dernst Emile II, H.E.R. & Tiara Thomas (H.E.R.) – a câștigat un Premiu Grammy pentru compoziție, piesa ce creează un impact emoțional puternic fiind compusă ca reacţie la protestele Black Lives Matter care au cuprins Statele Unite vara trecută.

Premiul Grammy pentru Cea mai bună interpretare pop duo/grup le-a revenit artistelor Lady Gaga şi Ariana Grande pentru „Rain On Me”, iar „Future Nostalgia” al lui Dua Lipa a fost numit Cel mai bun album pop. Printre premiile acordate muzicii pop se numără și Cea mai bună interpretare pop, care i-a adus lui Harry Styles primul Grammy din cariera solo, pentru „Watermelon Sugar”.

Premiul Grammy pentru Cel mai bun cântec rock revine piesei „Stay High”, Brittany Howard, Premiul pentru Cea mai bună interpretare rock i-a fost acordat artistei Fiona Apple pentru „Shameika”, iar The New Abnormal” – The Strokes a fost desemnat Cel mai bun album rock al anului.

Kanye West a câștigat și el un Grammy la aceasta ediție, Premiul pentru Cel mai bun album de muzică creștină contemporană revenindu-i albumului său – „Jesus Is King”.

Descoperă pe secțiunea dedicată ediției din acest an, de pe www.grammy.com, lista completă a câștigătorilor.

Citește în continuare Globurile de aur 2021: Lista completă a câștigătorilor.

Load More Related Articles
Load More By Roxana Galescu
Load More In Events

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

Rezidența FemArt 2021. APEL – Concurs de proiecte pentru femeile cineast

Asociația Română a Femeilor în Cinema (ARFC) anunță lansarea Concursului de proiecte Rezid…