Home Health & Beauty Planuri pentru 2021? 5 scopuri ușor de îndeplinit pentru o viață sănătoasă

Planuri pentru 2021? 5 scopuri ușor de îndeplinit pentru o viață sănătoasă

8 min read

Începem planurile pentru 2021 fără presiune, așteptări nerealiste și scopuri pentru care să vă pierdeți motivația pe parcursul anului sau care să fie deturnate de neprevăzut. Vă (și ne) propunem doar o serie de activități zilnice care sunt ușor de îndeplinit și care vor avea un impact semnificativ pentru o viață sănătoasă din punct de vedere fizic, psihic, emoțional și relațional.

Planuri pentru 2021
Foto: Jen Theodore, unsplash.com

Nu aduce anul ce aduce ceasul. Alegerile și acțiunile pe care le faci zilnic s-ar putea să îți pară neînsemnate, dar pe termen lung sunt șanse mari să îți schimbe viața într-un mod pozitiv pe care nici nu îl prevezi.

Începe ziua într-un mod calm, ordonat și pozitiv

Perioada sărbătorilor și primele zile din an ne-au făcut să ne bucurăm mai mult de odihnă și relaxare. Astfel de momente sunt binevenite, dar dacă vrei să profiți cu adevărat de timpul pe care îl ai este de preferat să ai un start matinal, fără amânări de alarmă. Te asiguri astfel că nu începi ziua pe grabă și ai destul timp și energie pentru un ritual sănătos.

Deoarece consumul de apă în cantitate optimă este cel mai la îndemână mod de a vedea o schimbare în bine în ceea ce privește sănătatea și dispoziția, în acest an propune-ți să începi ziua cu un pahar de apă și continuă cu 15 minute de meditație care te ajută să reduci la tăcere neliniștea și zgomotul de fundal, pentru a-ți croi drumul tău prin zi și prin viață.

Fă alegeri conștiente în ceea ce privește sportul și alimentația

Un stil de viață sănătos nu se rezumă doar la sănătatea fizică, dar am putea spune că totul începe din acest punct. Iar sportul și alimentația sunt direct responsabile de starea ta generală. Să alegi conștient înseamnă să pui pe primul loc beneficiile, să nu amâni din comoditate și să înlocuiești obiceiurile nocive cu unele care știi că vor contribui la stilul de viață pe care ți-l dorești.

„Cititul e pentru minte ceea ce e sportul pentru corp.“

Cărți, podcasturi, surse de cunoaștere și entertainment. Cititul reprezintă o modalitate sănătoasă, fără contraindicații, pentru a evada din cotidian și pentru a-ți satisface nevoia de cunoaștere. Te ajută să înveți despre diferite culturi, îți oferă noi perspective și poate ajuta, de asemenea, la calmarea anxietății. Vizitează librării și anticariate, fizice sau virtuale, aruncă un ochi în biblioteca părinților sau a prietenilor, păstrează o carte lângă pat sau în geantă și nu te lăsa descurajat de perspectiva numărului impresionant de titluri disponibile.

Mai mult timp pentru cei apropiați

Dacă vrei să folosești telefonul într-un mod mai productiv care să aibă un efect pozitiv în viața ta, planurile pentru 2021 ar putea să te aducă în ipostaza în care să îți dorești să nu mai dai scroll în neștire în aplicații, urmărind postări sau videoclipuri. În schimb, folosește-l pentru a păstra legătura cu cei apropiați și nu te minți că nu ai 15 minute pe zi sau pe săptămână pentru a răspunde mesajelor de la rude sau pentru a rămâne la curent cu ce se întâmplă în viața celor mai buni prieteni.

Acordă timp și energie pentru lucrurile care îți aduc bucurie

Fie că pasiunile tale sunt din zona creativă sau îți dorești să faci mai multe pentru a ajuta animalele, dacă vrei să te implici mai mult în comunitate, prin voluntariat sau acțiuni pozitive asupra mediului, renunță la scuze și creează-ți ocaziile prin care poți pune bazele schimbării în tine și în lumea care te înconjoară. Activitățile pe care le facem nu doar pentru că trebuie, ci pentru că vin din ceea ce își dorește sufletul nostru ne ajută să ne simțim împliniți și ne dau sentimentul că avem un scop în viață.

Un prim pas poate fi chiar să ne împărtășești ce planuri ai pentru 2021 și cum îți propui să îți îmbunătățești viața. Aspirațiile tale pot motiva comunitatea și pot genera un lanț de schimbări pozitive.

Citește în continuare HOROSCOP | Previziuni 2021 | Michael Grecu.

Load More Related Articles
Load More By Galescu Roxana
Load More In Health & Beauty

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

And just like that… Sex and the City revine

Sarah Jessica Parker, Cynthia Nixon și Kristin Davis au anunțat că vor reveni pe micile ec…