Home LifeStyle Pitti Uomo: comunitatea românilor cu stil

Pitti Uomo: comunitatea românilor cu stil

12 min read

Pitti Uomo este unul dintre cele mai importante evenimente destinate bărbaților pasionați de modă și stil. Atunci când vine vorba de lansarea la nivel internațional a unor noi colecții de haine și accesorii pentru bărbați acesta este locul în care vrei să te afli.

Pitti Uomo

Foto: Dacian Foldi – the Storyalist

Dacian Foldi – fotograf

„Pitti Uomo e the place to be! Poate ca te intrebi de ce sau pentru cine sau raportandu-ma la ce! La tot, pentru tot, pentru orice pasionat de frumos! Pitti Uomo e pentru cei pasionati de design, de forma, culoare, texturi, e despre oameni pasionati de oameni ce timp de o saptamana vorbesc aceeasi limba, simt la fel si au aceleasi emotii ca si tine. Simti ca faci parte din fenomenul asta menit sa adune oameni ce se imbraca impecabil, ce se lasa ghidati de aceeasi emotie. De doua ori pe an Florenta devine gazda Pitti Uomo, un oras ce defineste perfect arta, bunul gust si sentimentul acela de belezza italiana. Raman uimit de fiecare data de eleganta inascuta a italienilor, de delicatetea si pasiunea cu care combina materialele, texturile, simplitatea lor aparenta dar de fapt plina de detalii. E semnatura lor detasata, o simti prin gesturi, emotii, zambete si mai ales haine. Pitti Uomo e un mix fabulos de oameni, culturi, tinute, personalitati si un bun simt stilistic rar intalnit la restul fashion week-urilor. Aici oamenii se ghideaza mai ales dupa eleganta, minimalism si mai putin dupa tendinte sau cel putin nu unele folosite in dictarea unor piese cheie si mai degraba in constructia lor: de la materiale si pana la accesorii. Pitti Uomo reprezinta startul in materie de tendinte, atat din punct de vedere calendaristic, fiind mereu primul eveniment din an de genul acesta si nu in ultimul rand in materie de creativitate. Emotie, prinsa si surprinsa prin lentila aparatului de fotografiat, zambete familiare, oameni cu care vorbesc aceeasi limba, tinute menite sa ti se intiparească pe retina, exemplu de stil combinat perfect cu tendinte, supremul a tot ce inseamna stil masculin si as incheia cu experienta. Experienta de a simti, trai si surprinde vibe-ul Pitti Uomo.”

Florin Dobre – designer

„Pitti este ceea ce lumea este incapabila sa inteleaga, este respect, frumos, elegant, adunate si inmultite! Este adunarea tuturor sub acelasi acoperis, pregatiti sa construiasca impreuna o lume frumoasa!”

Ionut Ruscior

„Pitti Uomo inseamna frumos, inseamna arta, inseamna stil, prieteni, personalitate si atitudine. Am inceput sa merg la Pitti acum cativa ani cand am descoperit de la prieteni ce inseamna defapt acest eveniment! Consider ca un artist fie el muzician, pictor, actor sau doar un pasionat de frumos si de fashion, poate sa se regaseasca la Pitti! Pentru mine a fost si ramane in continuare o intalnire cu tot ce este in trend cu moda si stilul barbatesc si o admiratie continua pentru succesul acestui eveniment de la o editie la alta! Iubesc moda si consider ca si pe scena este nevoie de moda pentru o exprimare cat mai buna a propriei personalitati!”

Alexandru Musat

„Am vrut de ceva vreme sa imi creionez un brand de haine, iar cand am auzit de Pitti Immagine Uomo mi-am dat seama ca ar fi un loc perfect puntru un inceput plin de inspiratie. Prima oara am fost putin ingrijorat ca nu o sa se compare cu asteptarile mele, dar cand am ajuns, am realizat ca este chiar viceversa. Pitti Immagine Uomo mi-a dat si inca imi da multe oportunitati si idei bune, cu totul, este o exprienta minunata.”

Dan Costache

„Merg la Pitti pentru inspirație, care e dată de oraș, oameni și colecțiile prezentate la târg. Mai merg pentru a mă reîntâlni cu prieteni din alte tari, prieteni pe care mi-am făcut în acești ani de participare la târg si cu care împărtășesc pasiunea pentru tot ce înseamnă stil clasic masculin.”

Ovidiu Mihailescu

„Pitti este o sursa continua de inspiratie, un loc unde orice barbat trebuie sa ajunga macar odata in viata iar aceasta i se va schimba pentru totdeauna. Eleganta este o obligativitate a barbatui matur in decursul vietii lui!”

Sorin Lucian

„Pentru mine Pitti Uomo este cea mai mare sursă de inspirație și de creativitate. De aici îmi inspir creațiile, îmi gasesc ideile pentru a crește brandul meu și a mă dezvolta cat mai mult, atât în stil cât și pe plan profesional. Pitti Uomo, evenimentul bianual de la Florența în materie de modă și stil, găzduiește cea mai importantă întâlnire dintre creatorii și consumatorii de stil, care expun, la cel mai inalt nivel design, expertiză, productivitate și perfecționare în crearea și finisarea stilului vestimentar. Întâlnirea cu prietenii de acolo este o mare bucurie și ne arată tuturor, de peste 40 de ani, cum trebuie să se îmbrace barbatul de azi. Aici vin cei mai puternici trend-setteri, jurnalişti, buyeri și stilişti vestimentari, iar întâlnirea lor este o explozie de creativitate, culoare, personalități și stiluri diferite și foarte interesante combinații de piese vestimentare, este o întâlnire caracterizată la modul superlativ, din toate punctele de vedere. Ȋn această atmosferă amicală, participanţii nu privesc moda ca pe un produs, ci ca pe un mod de viață, ca pe o relaţionare între generaţii şi între culturi diferite în care aduc inovatie, inspiratie, creativitate și, apoi, o duc mai departe în țările de origine. Fiind pasionat de eleganță și de frumos, pentru mine, participarea la acest eveniment a devenit o obligație și în același timp, o mare plăcere. La Pitti Uomo se dă ora exactă în stil și este adunarea celor mai bine îmbrăcați domni de pretutindeni.”

Romila Bogdan

„Pitti Uomo pentru mine este unul dintre cele mai mari târguri de haine din lume si ori de cate ori am ocazia sa merg, o voi face cu mult drag. In primul rând merg la pitti pentru ca isi fac apariția peste 1000 de branduri in care isi expun colecțiile pentru anul viitor si ma inspira prin creațiile si varietățile lor. Iar in al doilea rând, pe langa brandurile numeroase, mai sunt prezenți foarte multi influenceri, consultanți vestimentari, designeri, care isi poarta cu încredere produsele diversificate si intr-un stil propriu. Pentru aceste aspecte merg la Pitti Uomo, cunoaștere, inspirație si pasiune.”

Marius Musat – fashion designer

„Este cea mai importantă platforma din lume pentru colecții de îmbrăcăminte și accesorii pentru bărbați și pentru lansarea de noi proiecte in domeniul modei bărbătești. Pitti Uomo este axat mai mult pe branduri de haine decât pe designeri. Este locul unde tendințele sunt testate și previzualizate.”

Vezi în continuare 12 Street Style – Săptămâna Modei de la Milano Men’s.

Load More Related Articles
Load More By Galescu Roxana
Load More In LifeStyle

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

Rico888 și Killa Fonic lansează prima piesă în limba italiană – Tango & Cash

Rico888 și Killa Fonic aduc prima piesă în limba italiană, Tango & Cash, al cărui nume…