Home Editorials Ne e teamă de liniște

Ne e teamă de liniște

5 min read
teamă de liniște
Sursă foto: Verne Ho, Unsplash

Pământul respiră adânc în timp ce noi nu

După-amiaza ne prinde speriați și neliniștiți

Pentru că ne lăsăm pașii și gândurile conduse în continuare după cum defineam normalul ieri. Pentru că avem nevoie de timp să procesăm schimbările și să le acceptăm ca fiind parte din viața noastră. Iar acesta este un timp pe care trebuie să încercăm să ni-l îngăduim fără supărări, fără frustrări, fără învinuiri. Pentru că atunci când vom vedea schimbările în noi, ele se vor oglindi și în jurul nostru.

Avem în continuare bucurii și responsabilități, chiar dacă nu sunt aceleași. Ne ghidăm tot după valori și principii și avem temeri care stau la baza felului în care ne trăim viața. Iar ce avem în comun este această frică de frică pe care trebuie să o trăim ca să vedem și dincolo de ea.

Să avem grijă ca această perioadă să ne dezvăluie bunătatea, empatia, calmul și înțelegerea că fiecare dintre noi are ritmul propriu și modalitatea sa de a le arăta. Iar acestea sunt calități pe care le vom lua alături de noi și dincolo de ce trăim acum.

Să avem răbdare, dar să ne adaptăm, încercând totuși să rămânem în ritmul realității ca să ne ușurăm drumul către normalitatea de astăzi și cea de mâine.

Să controlăm ceea ce putem: programul de somn, câtă înțelegere ne acordăm, de unde ne luăm informațiile, pe cine urmărim pe facebook sau pe instagram, ce mâncăm, cum privim lucrurile din jurul nostru și tot ce ne oferă viața, nivelul de sinceritate, planurile, cum ne propunem să abordăm dificultățile, cât de curând după o nereușită suntem dispuși să încercăm din nou.

Găsește curajul să fii confortabil singur. Nu îi îndepărta pe cei dragi, dar înțelege că fericirea ta nu aparține altora și îndrăznește să îți imaginezi un viitor în care atingerea scopurilor să depindă doar de tine. Găsește puterea să fii, în primul rând, tu alături de tine, să îți dai voie să plângi, dar să îți ștergi apoi lacrimile și să te încurajezi să te ridici, să îți iei singur apărarea și să nu accepți mai puțin decât meriți. Găsește încrederea să știi că meriți, că ai nevoie să devii o variantă a ta pe care o iubești și care nu va renunța niciodată la crearea unui mediu stabil, calm și autentic. Astfel, nu vei fi nicicând cu adevărat singur și vei începe să te bucuri de liniște.

Load More Related Articles
Load More By Galescu Roxana
Load More In Editorials

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

Pandora își unește forțele cu UNICEF pentru a strânge peste 1M $ cu scopul de a susține inițiativa „One Love”

Modelul și activista Halima Aden colaborează cu Pandora pentru a susține inițiativa One Lo…