Home Interviews Monica Rădulescu despre BonBons

Monica Rădulescu despre BonBons

10 min read

În câteva cuvinte, cine este Monica Rădulescu?
Om. Femeie. Soţie. Fiică. Soră. Mătuşă. Jurnalist. Artizan handmade.  Iubitor şi creator de frumos. 

Ce faci în viața de zi cu zi și cum ai descoperit pasiunea pentru design de accesorii?
De aproape nouă ani lucrez în televiziune. De cinci sunt reporter la o emisiune medicală, dar şi realizator al unei rubrici de frumuseţe: tratamente corporale, faciale, sport şi fashion. Deci se leagă cumva cu pasiunea mea pentru design de accesorii. Cum am descoperit-o? Cred că a fost mereu acolo. Întotdeauna mi-au plăcut accesoriile şi ţin minte că încă de când eram mică meşteream tot felul de coliere, broşe, brăţări din tot ce îmi pica în mână.


Cum ți-a venit ideea bomboanelor de purtat la gât și de câtă vreme ai transformat-o într-un business?
Ideea “bomboanelor” a venit în urmă cu aproximativ doi ani şi jumătate. Pe atunci, emisiunea la care lucrez avea o rubrică handmade în care prezentam tot felul de artizani talentaţi. Eram atât de fascinată de creaţiile lor, încât începuse să mă prindă şi pe mine microbul :)) Ba mai mult, am primit la o filmare un cleşte, la alta nişte mărgeluţe şi le-am ţinut într-un dulap cred că jumătate de an fără să îmi vină vreo idee. Chiar mi se păreau banale mărgelele până când într-o zi le-am cusut pe nişte ghemuleţe şi am creat primul colier.

Colegele mi-au spus că seamănă cu niște bomboane înşirate pe lanţ şi de aici s-a născut BonBons by Monica Rădulescu. Business este de aproape un an. Nu am intenționat niciodată asta. Am lăsat lucrurile să se întâmple aşa cum vor ele. De fapt, cu BonBons nu am intenționat niciodată nimic. Doar am pus mult suflet şi m-am bucurat de proces (migălos, de altfel) şi de fetele care aleg să poarte creaţiile mele. Îmi place că tot ceea ce creez aduce bucurie.Care este procesul de producție și cât durează să faci un colier? 
Am anticipat cumva întrebarea asta şi spuneam şi mai sus că este un proces taaaare migălos. Dacă înainte să cos nu aveam foarte multă răbdare, pentru mine BonBons a fost şi este o lecţie şi în sensul ăsta. astfel, mai întâi fac baza, ghemul adică, şi apoi cos mărgelele de nisip una câte una. Aproximativ 4 ore lucrez la un singur colier. E mult, nu-i aşa? Mărgelele le aleg întotdeauna după culori, după arome, cum spun eu. Dacă o anumită nuanţă sau o anumită combinaţie mă duce cu gândul la ceva dulce, atunci e clar că trebuie să cumpăr.

Care a fost cea mai specială comandă la care ai lucrat?
Aş spune că toate comezile sunt speciale. Fiecare colier are energia mea cusută acolo şi parte din entuziasmul clientei care vine cu tot felul de “pofte”. Dar dacă mă gândesc mai bine, cred că ultimele coliere trimise au fost mai speciale, pentru că au fost purtate de domnişoarele de onoare la nunta unei cliente dragi. Mihaela se numeşte şi este din Iaşi şi şi-a dorit foarte tare să aibă BonBons la nuntă. Fetele au arătat minunat.

Știu că ai lansat o colecție de argint. Povestește-mi puțin despre colecție și despre evenimentul de lansare. 
Da. Voiam să creez ceva mai elegant, care să poată fi purtat şi la rochii mai preţioase, dar nu numai. 🙂 A fost dorinţa clientelor, de fapt. Colierele cu o singură “bomboană” fac parte din colecţia #Chocolat şi le-am lansat în luna mai în showroom-ul Dacia24 din Bucureşti. A fost un eveniment reuşit, cu multe fete curioase să afle povestea accesoriilor care seamănă cu nişte bombonele. A fost totul gândit astfel încât ele să se simtă ca într-o cofetărie, pentru că am avut şi bomboane de mâncat, dar să şi poată proba rochii la care să accesorizeze coliere. Colierele au fost prezentate pe un suport special, un candy cart făcut din lemn de tatăl meu.


Povestește-mi, te rog, despre Bonbons pentru tricouri.

E ultimul proiect BonBons. Am gândit împreună cu un designer, Claudia Ioniţă – Couture de Marie, o colecţie de tricouri cu îngheţată pe care să aplicăm BonBons.

A durat câteva zile  până am ajuns la forma ideală pentru tricourile create de Claudia. Câteva zile (şi nopţi) bune chiar de testat şi cusut (degetele mele bătătorite pot confirma :)). Asta pentru că provocarea cea mai mare a fost să transformăm forma perfect rotundă a „bomboanei” astfel încât să fie fixată de tricou, dar în acelaşi timp să poată fi dată uşor jos, în momentul spălării tricoului. În plus, cupa de îngheţata din BonBons poate fi înlocuită în funcţie de pofta clientei.


Cum a fost primită această idee?

Feedback-ul este foarte bun şi clientele au remarcat produsul cu toate detaliile lui.  

Câte coliere Bonbons deții și care este preferatul tău?
Nu am niciun colier, dar toate pe care le fac îmi plac şi le-aş purta. :)) Ştii vorba aia:  cizmarul fără cizme şi tâmplarul fără uşă. 

Ce planuri de viitor ai pentru Bonbons?
Urmează un proiect nou şi câteva veşti frumoase. Le aflaţi pe www.monicaradulescu.eu/bonbons, secţiunea BonBon(ew)s. Vă aştept cu bucurie! 🙂

Load More Related Articles
Load More By Raluca Zdrobis
Load More In Interviews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

HARD ROCK CAFE LANSEAZĂ CEA MAI AMPLĂ INOVARE A MENIULUI

Hard Rock International anunță cea mai amplă inovare a meniului din istoria companiei, cu …