Home Health & Beauty Secretele unui machiaj care să reziste

Secretele unui machiaj care să reziste

6 min read

Pentru că avem un program aglomerat, se întâmplă des să plecăm dimineața de acasă și să ne mai întoarcem seara târziu. Pentru astfel de zile avem nevoie de un machiaj rezistent, mai ales în zilele călduroase de vară. Am venit în întâmpinarea acestei probleme și am pregătit câteva sfaturi împreună cu Andreea Has – make-up artist BottegaVerde.ro, pentru un machiaj rezistent pe durata întregii zile.

Începe cu o demachiere corespunzătoare

Pentru un machiaj impecabil, nu trata cu ușurință demachierea de seara și dimineața. Curăță tenul cu grijă și folosește produse potrivite pielii tale.

„Pregătirea tenului înainte de aplicare este esențială pentru orice tip de ten, ajutând ca produsele cosmetice să reziste mai mult.” – Andeea Has

Folosește o bază de machiaj

Mai ales atunci cânt tenul este gras, uleios sau cu probleme, folosește o bază de machiaj. Nu ajută doar la o mai bună aplicare a machiajului, ci funcționează ca un strat protector între piele și produsele cosmetice, prevenind blocarea porilor și asigurând o rezistență sporită a machiajului.

Optează pentru un fond de ten rezistent

Fondul de ten cu aspect matifiant este perfect pentru tenul gras, dar funcționează la fel de bine și pe alte tipuri de ten. Este bine să folosești un fond de ten profesional, cu maxim un ton mai închis decât nuanța naturală a tenului tău, care să acopere imperfecțiunile tenului și să fixeze fardul de obraz.

 „Eu recomand fondul de ten mat, cu acid hialuronic. Textura sa fluidă și ușor de aplicat se contopește cu pielea și o îngrijește fără a înăspri trăsăturile. Formula cu acid hialuronic și bogată în EVERMAT, are puterea de a minimiza aspectul porilor, reduce efectul de luciu și de a rafina textura pielii, oferindu-i un aspect impecabil, ce rămâne perfect și opac pentru multe ore. Este ideal pentru tenul mixt/gras.” – Andreea Has

Fixeaza machiajul

„Este posibil să ai tendința să folosești mai multă pudră compactă decât ar fi normal, aplicată în nenumărate straturi de-a lungul zilei, pentru a menține aspectul mat al tenului transpirat. Aceasta este o greșeală, deoarece nu faci altceva decât să blochezi porii, deja dilatați, sa devină mai vizibili și să crești predispoziția la acnee și puncte negre.”, spune make-up artistul BottegaVerde.ro, Andreea Has.

Nu trebuie să renunți definitiv la pudra de față, însă. Optează pentru o pudră matifiantă, translucidă, pe bază de minerale și aplică un strat subțire după ce fondul de ten s-a fixat bine. Pudra va ajuta la fixarea machiajului și îl va ajuta să reziste mai multă vreme.

Privire pătrunzătoare rezistentă la apă

Nu este cazul să stai stresată cu privire la genele tale. Pentru un machiaj rezistent este bine să folosești mascara rezistent la apă, care să ofere volum și rezistență. Seara, îl poți îndepărta cu ajutorul unui demachiant bifazic.

Load More Related Articles
Load More By Raluca Zdrobis
Load More In Health & Beauty

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

R.I.B.S. – Romanian Insane Barbeque and Sauces

Restaurantul, aflat la parterul unui nou proiect hotelier, Old Town Boutique Hotel din Str…