Home Fashion Tu știi de ce pantofii Louboutin au talpa roșie?

Tu știi de ce pantofii Louboutin au talpa roșie?

4 min read

Pantofii Louboutin sunt ușor de recunoscut după talpa exterioară roșu-cherry. Doriți de femei din întreaga lume, au devenit un standard de eleganță și stil. Preferați în ținutele de covor roșu de către vedete din întreaga lume, incorporați în ținute glamour sau de zi, pantofii Louboutin sunt un accesoriu greu de egalat. Dar cum au ajuns să aibă talpa exterioară roșie?

Christian Louboutin, fashion designer francez, a creat pantofi de damă pentru case de modă mari, cum ar fi Chanel, Yves Saint Laurent sau Maud Frizon. În 1991 și-a propriul salon dedicat pantofilor iar primul său client a fost Prințesa Caroline de Monaco.

Deși pantofii săi erau apreciați, în primul an a vândut doar 200 de perechi, comparativ cu 700.000 de perechi vândute în 2011. Chiar dacă afacerea mergea prost, în 1993 Christian Louboutin a decis să facă o pereche de pantofi inspirată din seria de tablouri a lui Andy Warhol intitulată ”Flori”. Ca design, pantofii erau aproape de perfecțiune, însă ceva nu se potrivea. Arta lui Warhol părea mai vibrantă, mult mai plină de culoare.

Abia când a văzut o asistentă de a sa folosind ojă roșie pentru unghiile sale, și-a dat seama că ar putea încerca să facă și talpa exterioară a pantofilor roșie. A împrumutat oja roșie și a pictat talpa primei perechi de pantofi Louboutin ce a devenit acum iconică și imediat recunoscută oriunde în lume.

“Nu eu am ales talpa de culoare roșie. E mai mult, ca și cum talpa roșie m-a ales pe mine. A început ca un accident fericit, de care am ales sa țin cont. Am fost mereu inspirat de arta pop așa că mai toate schițele mele erau pline de culoare. Asa a apărut și primul prototip. Dar ceva lipsea. Slavă Domnului că era acea fată lângă mine care își picta unghiile. I-am luat imediat oja – mulțumesc lui Chanel pentru asta! I-am luat lacul de unghii și am pictat tălpile pantofilor.” – Christian Louboutin

Pentru că a realizat că talpa roșie oferă pantofilor săi acel ceva unic și inconfundabil, a decis ca toate perechile de pantofi fabricate să poarte pe talpă marca acelui roșu aprins.

”Culoarea roșie este atrăgătoare, cochetă, memorabilă și este culoarea pasiunii” – Christian Louboutin

Acum, pantofii Louboutin au devenit un simbol incontestabil al luxului. Printre vedetele care îi poartă se numără vedete precum  Christina Aguilera, Shirley Coates, Joan Collins, Jennifer Lopez, Madonna, Tina Turner, Marion Cotillard, Nicki Minaj, Gwyneth Paltrow, Blake Lively și Sarah Jessica Parker.

Load More Related Articles
Load More By Raluca Zdrobis
Load More In Fashion

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

ACE HOOD în București, la #NUBASummervibes

După închiderea NUBA Beach Club și a sezonului estival în glorie, grupul NUBA continuă ser…