Home Fashion Menswear – Scurt ghid de alegere a ceasurilor

Menswear – Scurt ghid de alegere a ceasurilor

5 min read

ceasurilor

Alegerea cesurilor este una ce necesită multă atenție la detalii. Sunt multe aspecte ce trebuie luate în considerare când vine vorba despre acest accesoriu. Poate ești purtător de ceas în mod regulat ori le vezi potrivite doar pentru anumite ținute. Ceasurile au depășit de mult aria lor stric utilă și sunt piese ce completează o ținută. Din acest motiv pot fi tușa finală care adaugă rafinament sau chiar opusul, stricând întreaga compoziție. În rândurile de mai jos vorbim despre aspectele de care trebuie ținut cont înaintea achiziționării unui ceas.

ceasurilor
Sursă foto Pinterest

Calitatea primează

Cel mai important aspect cand vine vorba de alegerea ceasurilor este calitatea. Achiziționează acest accesoriu doar de la bradnurile specializate în așa ceva. Evită cu orice preț să cumperi un ceas de la magazinele de haine deoarece calitatea lasă de dorit. Fie că vorbim despre o firmă cu istoric în sfera ceasurilor sau un brand nou, acestea sunt opțiunile cele mai potrivite. În funcție de buget poți căuta modelul dorit. Sunt multe firme ce au gamă largă de produse și cu siguranță vei găsi modelul dorit.

Pledez pentru firmele specializate în producția de ceasuri deoarece diferența se vede în detalii. De la finețea cu care sunt lucrate, la materiale și durabilitate. Ceasul nu se demodează, așa că este bine să investești în ceva calitativ.

Tipuri de ceasuri

Alegerea unui ceas este una extrem de personală deoarece trebuie să completeze nu doar garderoba, ci și stilul purtătorului. Este important să poți asorta ușor ceasul cu ținutele tale de zi cu zi.

ceasurile
Sursă foto Pinterest

Stilul elegant

Ceasul clasic, simplu și elegant a apărut în momentul în care s-a trecut de la ceasul de buzunar la cel purtat la mână. Nu s-au schimbat multe de atunci. Acest tip de ceas este unul cu cadran rotund și brățară din piele. Ambele elemente trebuie să fie fine și fără alte elemente care să încarce.

 

 

 

ceasurilor
Sursă foto Pinterest

Ceasul metalic

Sau Dive Watch este un design ceva mai nou, versatil, preferat de mulți bărbați. Este ceva mai mare ca dimensiune, cifrele mai proeminente și poate avea încorporate și alte funcții pe lângă oră și minute. A fost făcut inițial pentru a putea fi purtat în apă fără a se strica, apoi a devenit o piesă esențială în multe garderobe.

 

 

Pornind de la aceste două stiluri clasice s-au făcut diverse adaptări ce au dus ceasurile în toate zonele stilistice posibile. Au fost adaptate pentru a fi purtate în ținute casual, nu doar la costum. Un alt factor important în alegerea ceasurilor sunt proportțiile. Trebuie să fie în echilibru cu mărimea încheieturii purtătorului. Un ceas mult prea masiv va părea de prost gust, pe când unul mic va da impresia unui ceas de damă.

Load More Related Articles
Load More By Croitoru Sabina
Load More In Fashion

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

Twist masculin – Tendinte menswear

Așa cum sezoanele se succed și trendurile se modifică odată cu ele, mulându-se pe noile ce…