Home Fashion Menswear – Alegerea corectă a materialelor

Menswear – Alegerea corectă a materialelor

4 min read

menswear

O ținută bine conturată și stilată este greu de dobândit, însă nu imposibil. Trebuie să ținem cont de mai multe aspecte, pornind de la croi, culoare până la materialul din care este alcătuită fiecare piesă. Despre acest mic detaliu o să discutăm deoarece este unul extrem de important pentru lookul final. Un material nepotrivit poate ruina o întreagă ținută, ori mixul între două materiale. Din acest motiv este bine ca de fiecare dată cand achiziționezi o piesă vestimentară să ții cont și de acest aspect și să verifici eticheta. Cele mai calitative piese sunt cele ce au în compoziție un procent cât mai mare de fibră naturală, iar ideal ar fi ca 100% să fie din fibră naturală.

menswear
Sursă foto Pinterest

Bumbacul pentru cămăși și tricouri

Bumbacul este un material rezistent și care se asează frumos pe corp. În diferitele sale variații poate fi găsit în compoziția multor articole vestimentare, de la șosete la cămăși. Este important mai ales pentru tricouri și cămăși deoarece lasă pielea să respire, nu se degradează la spălat precum multe materiale sintetice și are un aspect general mult mai estetic.

menswear
Sursă foto Pinterest

Cașmir pentru pulovere și helănci

Acesta este un material mai scump deoarece este greu de obținut, fiind prelucrat din lâna caprelor de cașmir. Merită investit într-o astfel de piesă din mai multe motive. Este o fibră extrem de fină și moale, dar în același timp este și călduroasă și durabilă. O piesă de cașmir elevează orice ținută. Helanca din acest material este o piesă extrem de versatilă ce poate fi adaptată mai multor stiluri.

menswear
Sursă foto Pinterest

Lâna pentru costum

Desigur, nu este singura variantă, dar este de preferat pentru costumele din sezonul mai rece. Lâna este un material potrivit pentru un costum deoarece își păstrează forma, așa că nu se va degrada în timp. Un astfel de costum este mai greu de găsit în magazine, de aceea este indicat să fie făcut la croitor.

menswear
Sursă foto Pinterest

Inul pentru articolele de vară

Inul are mai multe aspecte pozitive, unul dintre ele fiind acela că arată bine și necălcat. Pentru un aspect mai structurat este indicat să fie în compoziție de până la 50%. Este un material potrivit pentru piesele de vară deoarece păstrează temperatura corpului. Există multe variante în care poate fi purtat, de la sacou până la pantaloni.

 

Load More Related Articles
Load More By Croitoru Sabina
Load More In Fashion

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

Twist masculin – Tendinte menswear

Așa cum sezoanele se succed și trendurile se modifică odată cu ele, mulându-se pe noile ce…