Home Fashion Celebrul designer Hubert de Givenchy a murit la vârsta de 91 de ani

Celebrul designer Hubert de Givenchy a murit la vârsta de 91 de ani

5 min read

Faimosul creator de modă francez, Hubert de Givenchy, a încetat din viață la vârsta de 91 de ani, sâmbătă, 11 martie. Partenerul lui, fostul designer de haute couture Philippe Venet, a anunţat decesul lui Givenchy prin intermediul casei de modă ce-i poartă numele, precizând că s-a produs în timpul somnului. Cuplul trăia într-un castel renascentist din Paris, potrivit BBC.

Celebrul  Hubert James Marcel Taffin de Givenchy a fost un simbol al eleganţei pariziene pentru mai bine de jumătate de secol. El a revoluţionat lumea modei internaţionale şi a creat ţinute memorabile pentru rlurile lui Audrey Hepburn din “Breakfast at Tiffany’s” și “Funny Face” , cea care i-a fost prietenă şi muză mai bine de 40 de ani“, se arată pe site-ul casei de modă.  Givenchy, care a fondat celebra casă de modă Givenchy în 1952, şi-a dezvoltat o semnătură elegantă şi rafinată, fiind cel care a impus stilul chic în anii ’50-’60, care influenţează şi astăzi modul în care se îmbracă regina Angliei şi vechii socialişti americani şi chinezi.

Printre personalitățile importante care i-au purtat creațiile se numără și Prințesa Grace de Monaco, Jacqueline Kennedy Onassis și Jane Fonda.

Hubert de Givenchy a vândut compania grupului LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton în 1988 pentru 45 de milioane de dolari, însă a rămas director de creație până în 1995. Odată cu moartea lui Hubert de Givenchy dispare unul dintre ultimii martori ai vârstei de aur a modei haute couture franceze, care a strălucit încă de la sfârşitul celui de-Al Doilea Război Mondial, precum şi întruchiparea unui stil de viaţa privilegiat şi rafinat.

Hubert de Givenchy s-a născut în 1927, într-o familie protestantă de viţă nobilă franceză, care nu a dorit să crească un designer de modă. Tatăl său a murit pe când avea 2 ani şi a crescut admirându-şi mama, o femeie frumoasă şi elegantă, sofisticată, căreia i-a moştenit alura naturală şi fizicul de star hollywoodian. Bunicul său a colecţionat ţesături şi costume din lumea întreagă care l-au fascinat pe copil. Trebuia să ia note bune la şcoală pentru a avea dreptul să admire aceste comori, scrie Le Monde, potrivit News.ro.

În adolescenţă, Hubert de Givenchy a descoperit opera impresionantă a creatorului spaniol Cristobal Balenciaga şi a decis să urmeze o carieră în domeniu. Chiar a fugit la Paris în speranţa de a se întâlni cu idolul său şi de a-i arăta desenele sale. La 17 ani, în 1945, în ciuda reticenţelor familiei se instalează la Paris pentru a urma cursurile Şcolii de arte frumoase şi ca să-şi găsească de lucru la casele de modă care se deschideau în capitala eliberată. Dotat, elegant, cultivat şi bine crescut, Hubert de Givenchy s-a integrat repede în acest mediu al epocii.

Familia lui Hubert de Givenchy a anunțat că funeraliile vor fi private și, în loc de flori, membrii familiei preferă ca cei care doresc îi aducă un omagiu creatorului de modă să facă o donație pentru Unicef în numele lui.

Load More Related Articles
Load More By Cristina Anti
Load More In Fashion

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

Delia lansează videoclipul oficial al piesei “Trăiește frumos”, un manifest pentru o viață echilibrată în offline

Delia revine cu videoclipul oficial al piesei “Trăiește frumos”, inspirat din viața artist…