Home Arts JOHNNY BICA prezintă The Real Vibrations

JOHNNY BICA prezintă The Real Vibrations

5 min read

Cu o vastă experiență în domeniul concertistic live și un serios fundament muzical clasic și de jazz, Johnny Bica, doctor in muzică, producător și compozitor, este unul dintre cei mai interesanți pianiști ai generației sale. Absolvent al Academiei de Muzică “Gh. Dima” din Cluj- Napoca și al Universității Naționale de Muzică din București secția compoziție-jazz unde absolvă studiile de masterat și doctorat.

johnny bica

Colaborările cu nume din industria muzicală, ca Aylin Cadîr, Helen, Ellie White, Virgil Ianțu, Aurelian Temișan și Mandinga, precum și conectarea la tendințele actuale și activitatea în sfera experimentală de jazz constituie premizele formării unei viziuni muzicale proprii, complexe. Cântă pe scenele Napocensis Jazz Festival – Cluj-Napoca, Sibiu Jazz Festival, Bucharest Jazz Festival, Alba Jazz, Bucharest Music Film Festival, Teatrul Național București, Sala Radio din Bucuresti, dar și Electric Castle sau Airfield Festival.

Domeniul muzical în care se exprimă cu naturalețe și se simte cel mai bine este unul dominat de coordonatele creativității, de spontaneitate, de universul armonic specific muzicii de jazz, liber de îngrădirile convenționalului.

The Real Vibrations (2018) reprezintă debutul discografic al artistului, album conturat din compoziții proprii încadrate in idiomul jazzistic, îmbinând cu lejeritate influențe precum jazz-ul contemporan, hip-hop, drum and bass, funk-jazz, broken beat și elemente electronice care aduc o tușă artistică actuală, modernă. Piesele albumului sunt înregistrate live în studio, cu o atenție deosebită asupra sound-ului și producției muzicale, păstrând totodată caracterul organic și spontan. Toate aceste atribute fac ca proiectul The Real Vibrations să fie unul special, unic în peisajul muzical jazzistic, experimental românesc, susținut cu succes pe scena Bucharest Jazz Festival ediția 2019, album disponibil pe toate platformele digitale și CD.

Album teaser

Primul single lansat, 5 a.m.(2018), beneficiază de un videoclip realizat in colaborare cu designer-ul Florin Dobre, ca temă muzicală în vederea promovării evenimentului The Gentlemens Market, piesă caracterizată de liniile melodice acustice ale pianului, îmbrăcate în armonii electrice de sintetizator, cu segmente improvizatorice.

5 a.m.

În anticiparea următorului album, apare cea mai recentă producție muzicală proprie, End of July, cu un videoclip realizat de Afterglow Studio by Catalin Fatu. Se conturează astfel un timbru sonor specific, cu sonorități de jazz, improvizație de pian, evocând bazele muzicale de la care Johnny pornește, evoluând treptat, subtil prin acorduri ritmate de sintetizator analog spre punctul culminant, energic, toate acestea pe un beat predominant de hip-hop old school. Piesa va fi disponibilă in curând pe platformele digitale de muzică.

End of July

Citește în continuare Violonistul Charlie Siem vine în România în cadrul Concertului de Gală al Concursului Internațional de Dirijat Jeunesses Musicales România.

Load More Related Articles
Load More By Galescu Roxana
Load More In Arts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

Mihai Grama, designer român de interior și de produse actuale cu influențe etnice

Mihai Grama este un designer extrem de talentat care este responsabil de amenajarea unor s…