Home Editorials INTERVIU | Andra Manea „Secretele unui machiaj reușit sunt echilibrul, măsura și naturalețea.”

INTERVIU | Andra Manea „Secretele unui machiaj reușit sunt echilibrul, măsura și naturalețea.”

11 min read

O persoană optimistă, veselă și perfecționistă, o profesionistă care excelează în domeniul frumuseții, de la cursuri de makeup, campanii, editoriale, în care modelele și artiștii se pot baza pe pasiunea și cunoștințele sale atunci când vor să arate superb. Andra Manea ne povestește parcursul său ca makeup artist și ne împărtășește din secretele machiajului care te face să arăți pe exterior exact așa cum te simți pe interior.

Andra Manea

Când ai realizat că vrei să devii make-up artist și cum ai ajuns să faci asta?

Totul a început cu pasiunea mea pentru desen, tatăl meu este arhitect așa ca am crescut cu creionul în mâna, iar de la desenul pe hârtie la desenul pe fețele modelelor este doar un pas. Eram studenta la Arhitectura când l-am cunoscut pe Alexandru Abagiu la un curs de efecte speciale pe care îl urmam și m-a luat asistentă. Am fost asistenta lui câțiva ani după care am început sa lucrez pe cont propriu.

Ce îți aduce zâmbetul pe buze la începutul fiecărei zile?

Foarte multe lucruri ma fac fericita și asta am învățat de la fiul meu care se bucura și când vede o frunza sau o pietricica deosebita. Dimineața am jumătate de ora doar pentru mine și e suficientă ca sa ma încarc cu energie pozitiva pentru întreaga zi. Beau cafea, ascult muzica mea preferata și ma machiez – asta îmi aduce zâmbetul pe buze în fiecare dimineața.

Dar care sunt provocările și când apare stresul în această profesie?

Provocările din punctul meu de vedere sunt legate de prezenta și atitudinea unui profesionist. Mi se pare important sa depui același efort și interes indiferent de client sau de job. Stresul apare când lucrezi cu clienți dificili, dar și când duci la bun sfârșit un job de acest fel, satisfacția e pe măsura.

Ce iubești cel mai mult la makeup? Crezi că toată lumea ar trebui să se machieze?

Cel mai mult iubesc la make-up felul în care ne face sa ne simțim! Oricine ar trebui sa se machieze! Cu ajutorul machiajului căpătam o mai mare încredere în noi, devenim persoane mai deschise, mai comunicative și învățam sa ne iubim și sa ne respectam.

Cum facem să prezentăm lumii versiunea noastră cea mai frumoasă, dar rămânând totuși cât mai naturale?

Exact acesta este rolul machiajului! Machiajul trebuie să te scoată în evidență, să te facă să arați pe exterior exact așa cum te simți pe interior! Rolul machiajului nu este de camuflare, nu ne machiem pentru ca nu ne acceptăm așa cum suntem și vrem să semănăm cu altcineva, dimpotrivă. Secretele unui machiaj reușit sunt echilibrul, măsura și naturalețea. Prin machiaj nu trebuie să ne punem o mască pe față, nu machiajul trebuie să iasă în evidență, ci persoana care îl poartă.

Ce înseamnă frumusețea pentru tine?

Frumusețea pentru mine înseamnă iubire de sine. Se spune că frumusețea pleacă din interior și asta cred și eu. O persoană veselă, pozitivă, asumată, care are încredere în ea și se acceptă așa cum este va fi întotdeauna o persoană plăcută.

Câțiva dintre make-up artiștii pe care îi urmărești și apreciezi … Cine a avut cea mai mare influență asupra vieții tale profesionale?

Make-up artistul pe care îl admir cel mai mult și de la care am avut ocazia sa fur meserie este Alexandru Abagiu. Apreciez și urmăresc cu drag mulți alți colegi din România, cum ar fi Miki Puran, Dana Argesan, Mirela Vescan, Ruxandra Dobrescu.

Care au fost proiectele care au marcat cele mai importante etape din cariera ta?

Prima colaborare foarte importantă pentru mine a fost cea cu fotograful Marius Baragan. Au urmat colaborările cu reviste și vedete care m-au ajutat sa-mi fac un portofoliu bine pus la punct, iar in prezent colaborarea cu L’Oreal Paris.

Care este secretul colaborărilor reușite atunci când este importantă contribuția fiecărui membru din echipă?

Secretul este comunicarea! Fiecare membru al echipei trebuie să știe foarte bine ceea ce are de făcut.

Care este cel mai important sfat de beauty pe care ni-l poți da?

Cel mai important sfat de Beauty pe care îl pot da este sa ne ferim de soare! Soarele este principalul factor de îmbătrânire prematura a pielii.

Cât este de important să „lăsăm pielea să respire”?

In primul rând, este frumos ‘sa lăsam pielea sa respire’. Indiferent de fondul de ten ales, acesta ‘se va vedea’ mai ales ziua la lumina naturală. Dacă avem grija de pielea noastră, nu vom avea nevoie de produse cu putere mare de acoperire și vom putea folosi BB cream-uri sau doar puțin fond de ten pt machiajul zilnic. De câțiva ani trendurile merg in aceasta direcție de piele neîncercată, fresh și luminoasă.

Care este produsul fără care nu poți lucra?

Dacă ar trebui sa aleg un singur produs de machiaj acesta ar fi cu siguranța corectorul. N-as putea trai fără el!

Ai observat o normalizare a utilizării produselor de makeup de către bărbați? Ce presupune realizarea machiajului pentru reprezentanții sexului masculin?

Mi se pare firească utilizarea produselor de make-up de către bărbați, atâta timp cat este făcută cu măsura. Aplicarea unui fond de ten light care sa-ți protejeze tenul de factorii externi, mascarea unei imperfecțiuni sau a cearcănelor cu corector, completarea cu fard a golurilor de par din barba mi se par  aspecte care pot ține de rutina de îngrijire a unui bărbat.

Din perspectiva de trainer, ce sfaturi le dai studenților care își doresc să se perfecționeze și să profeseze în acest domeniu?

Sfatul pe care îl dau este sa aibă pasiune și multă determinare. E foarte important sa-ți placă ceea ce faci și sa fii perseverent și serios.

Citește în continuare INTERVIU | Mark Stam | Muzica este terapie și nutriție spirituală.

Load More Related Articles
Load More By Roxana Galescu
Load More In Editorials

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

Calitate și raritate în prima licitație Ans Azura dedicată artei românești moderne

ANS AZURA, platforma digitală dedicată artei din Centrul și Estul Europei și Orientul Mijl…