Home Health & Beauty Expert advice Hidratare corporală profundă în 2 minute

Hidratare corporală profundă în 2 minute

7 min read

De multe ori ne concentrăm spre a întreține mai mult tenul și mai puțin pielea întregului corp. Puține sunt momentele în care după fiecare duș, seara, aplicăm o cremă sau un ulei hidratant pe tot corpul. Picioarele, coapsele, abdomenul, spatele, sânii, brațele, toate aceste zone au nevoie de aceeași hidratare precum chipul nostru. Suntem un întreg și ține de noi să învățăm să ne privim și să ne tratăm ca atare.

hidratare

Însă timpul este mereu limitat. În cabinetul meu de specialitate aud destul de frecvent această frază. Aproape că nu conștientizăm când încetăm să devenim o prioritate. Ritmul acestor ani aduc pe primul loc job-ul și copiii, sarcinile zilnice, dead-line-urile și multe altele. Ulterior, facem un mic loc pe listă și pentru propria persoană. Ajutorul nu vine din schimbarea radicală a listei de priorități, ci din capacitatea de a roti constant aceste priorități, într-un mod echilibrat.

După ce veți citiți acest articol, vă îndemn să deschideți o notă pe telefon și să întocmiți o listă a priorităților, o listă a lucrurilor esențiale de care știți că nu vă puteți lipsi zilnic. Surprinde pe ce loc te-ai poziționat. Pe ce loc se află propria persoană într-un ciclu de 24 de ore? Acestă notă din telefon este un exercițiu bun pentru a conștientiza unde te poziționezi ca om, ca femeie, ca entitate ce respiră pe acest pământ. Nu există nimeni ca tine. Ești unică și, în același timp, singura responsabilă de sănătatea și bunăstarea propriului corp. Aceste lucruri pot fi dobândite și menținute dacă ajungem în echilibu și rotim constant acea listă de priorități. Acest proces continuu, din experiența cu oamenii care pășesc pragul cabinetului meu, schimbă modul în care privim propria persoană și acest aspect este cel mai important. Cum menținem acest proces activ? Prin perseverență, prin conștientizarea și ordonarea priorităților.

Pe măsură ce înaintezi în acest proces vei observa că, totuși, ar mai fi ceva timp. Atunci este momentul să te incluzi mai mult. Vă propun 2 minute în plus pe lista priorităților la secțiunea ”propria persoană”: 2 minute pentru hidratare corporală profundă, seara, în timpul dușului.

Recomandarea mea când te afli în duș:

  • lasă câteva secunde să curgă apă caldă pe corpul tău și fără să te gândești la ceva anume. Apa purifică (pielea – corpul fizic; energia negativă acumulată pe timpul zilei – corpul eteric);
  • aplică gelul de duș și spală-te așa cum faci în fiecare seară;
  • după ce oprești apa și pielea este caldă, umedă, cu porii deschiși, aplică pe tot corpul un ulei hidratant preferat, chiar atunci când te afli în cadă. În acel moment absorbția este cea mai mare iar pielea nu va rămâne onctuoasă datorită combinației apă/ulei. Ieși din cadă și tapotează-ți corpul cu prosopul.

Aceste proces efectuat zilnic (și care durează 2 minute) aduce un plus de hidratare corporală profundă, previne ruperea țesutului și apariția vergeturilor, conferă elasticitate, vitaminizare și, implicit, conduce spre evitarea descuamării pielii pe picioare, tălpi și călcâie. Cum să nu uiți de acest proces? Poziționează uleiul preferat lângă gelul de duș.

hidratare

Uleiurile corporale pe care le prefer sunt: uleiul de cătină (folosesc propriul produs – Extract uleios cu fructe de cătină Careless Beauty), cimbrișor, lavandă, struguri, cocos, crin, roiniță. Brand-uri românești și website-uri internaționale pe care le recomand pentru a citi mai multe despre uleiuri dedicate îngrijirii corporale: Techir, Fain Natural, Sabio, Cosmetic Plant, goop.com.

Text scris de: Adina Oancea, farmacist & co-fondator Careless Beauty România

Citește în continuare De ce anume are nevoie pielea noastră la schimbarea de anotimp?

Load More Related Articles
Load More By Echipa FPM
Load More In Expert advice

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

IED – Istituto Europeo di Design prezintă “Multitudine” la Feeric Fashion Week 2024

Nouă studenți IED din școlile sale din Italia și Spania și-au prezentat colecțiile de abso…