Home Health & Beauty Expert advice De ce anume are nevoie pielea noastră la schimbarea de anotimp?

De ce anume are nevoie pielea noastră la schimbarea de anotimp?

5 min read

Pielea noastră suferă transformări de la un sezon la altul. Așa cum organismul nostru se adaptează la noi temperaturi și presiuni atmosferice, astfel și metabolismul pielii suferă trasformări. Deoarece pășim ușor în sezonul de primăvară, află că acesta este momentul în care metabolismul purifică mai mult și este posibil să simțim tenul mai încărcat. Datorită temperaturilor oscilante este posibil să simțim pielea mai uscată iar această ușoară deshidratare să producă chiar descuamări. Dacă suferiți de afecțiuni dermatologice precum acnee sau dermatite, aceste afecțiuni pot lua amploare. Este bine să observăm schimbările tenului și să ținem sub control eventualele dezechilibre. Acum este momentul când pielea are nevoie de vitaminizare, hrănire profundă și hidratare maximă.

De ce anume are nevoie pielea noastră la schimbarea de anotimp?

         Iată cum te poți ajuta:

  • bea mai multă apă

La un moment dat toți ne confruntăm cu acest aspect – uităm să bem apă sau ne forțăm, corect? Ei bine, ca acest proces să devină unul mai plăcut, adaugă în paharul de apă un fir de lavandă – va da gust și parfum.

  • aplică seara un strat mai gros de cremă, după demachiere

Pentru a hrăni intens, aplică în strat mai gros crema ta de seară. Tenul va absorbi pe parcursul nopții atât cât are nevoie iar în această perioadă are nevoie de mai multă hrănire.

  • cură internă cu vitamine din sursă vegetală

Când a fost ultima dată când ai solicitat un profil de vitamine într-un centru de analize medicale? Aceste testări sunt mai rar recomandate însă este bine să știți concret care este nivelul real al vitaminelor. Vă recomand să solicitați părerea medicului dvs. Spre exemplu, ceea ce personal supraveghez constant sunt: glicemia, profilul lipidic, testul pentru hormonul de stimulare tiroidiana (TSH) și T4, vitamina D, Vitamina A (Retinol), profilul de vitamine antioxidante – screening (vit. C, E, beta caroten), magneziu (deoarece mereu am deficit).

  • gomaj efectuat o dată sau de 2/săptămână, în funcție de tipul de gomaj

Deoarece pielea poate prezenta acum o ușoară descuamare, curăță tenului în profunzime cu un gomaj. Aplică atunci când simți nevoia. Poate fi chiar și de două ori pe săptâmână. Încearcă o variantă complet naturală și non-invazivă cu miere ușor zaharisită, pulberi din plante (vezi ce ai în casă, ex: mușețel, gălbenele, lavandă, muguri de pin), ulei de măsline (sau orice alt ulei preferat) și suc de lămâie sau din fructe de cătină. În ceea ce privește mierea, recomand mierea STROP (miere de salcâm sau de fâneață) – este o miere fabricată în România, în județul Buzău iar producătorii, o familie extrem de drăguță, acordă mare atenție albinelor și supraveghează intens și responsabil procesul de obținere al mierii. Deoarece produc în cantitate limitată, le găsiți mierea doar aici: https://stropconcept.ro/product-category/miere-albine/

Text scris de: Adina Oancea, farmacist & co-fondator Careless Beauty România

Citește și : Metode simple și non-invazive de prevenire a cearcănelor. 

Load More Related Articles
Load More By Revista FPM
Load More In Expert advice

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

Doinița Oancea – Reflection – despre designul românesc și propriul brand

Căutăm frumosul peste tot − în oameni, în fapte și în lucruri. Ne dorim în jurul nostru po…