Home Food & Wine Hai să gătim împreună #fărăzahăradăugat

Hai să gătim împreună #fărăzahăradăugat

6 min read

Ce au în comun zahărul și gătitul? Deserturile, ai fi tentat să spui, dar e vorba de o miză mult mai
importantă la mijloc. Ce înseamnă alimentația #fărăzahăradăugat

Zahărul se regăsește sub diferite denumiri pe eticheta a numeroase produse din comerț și în compoziția a numeroase preparate pe care le consumăm atunci când mâncăm în oraș. Ajungem să consumăm astfel cantități impresionante de zahăr adăugat, fără ca măcar să ne dăm seama de asta.

Și atunci ne întrebăm de unde apar fluctuațiile de greutate, sugar craving-ul subit de la ora 4 sau de la miezul nopții, apatia și lipsa de energie? Aceasta a fost premisa de la care a început Daniela Niculi, food blogger la Food for your soul, un jurnal alimentar #fărăzahăradăugat pe blog. Pentru că rezultatele nu au întârziat, iar interesul comunității online a crescut simțitor, obiectivul de 30 de zile s-a transformat în 60 de zile de meniuri zilnice documentate pe blog și acum într-un an fără zahăr, care se împlinește în luna iunie.

La mulți ani, Daniela, să ne inspiri în continuare cu alegerile tale și abordarea relaxată.

Cum au apărut atelierele de gătit
Odată cu acest proiect au apărut o mulțime de întrebări și nevoie noi, la care Daniela nu a avut cum să răspundă decât printr-o serie de întâlniri offline cu oamenii din comunitatea ei și nu numai. S-au creat prietenii, s-au spulberat mituri și s-a lăsat cu gătit și voie bună.

Ajunse la cea de-a patra ediție, despre sucurile naturale, atelierele de gătit #fărăzahăradăugat sunt concepute ca o experiență unică pentru participanți ce îmbină în mod firesc informația cu rețete savuroase pe care participanții le gătesc la fiecare atelier.

Invitații sunt așteptați cu gustări homemade, iar după ce se hidratează cu apă aromatizată urmează o discuție interactivă despre alimenația fără zahăr aplicată pe tema atelierului. Urmează apoi o sesiune intensă de cooking și râsete, pentru că indiferent de oră și de faptul că participanții nu se cunoasc între ei, se simt ca între prieteni. La final, se despart cu îmbrățișări și noi conexiuni și cu o stare de relaxare pe care altfel nu o poți obține.

Fiecare participant pleacă acasă și cu un goodie bag care conține produse oferite de partenerii atelierului, produse care au fost folosite și la rețetele pregătite.

Ce urmează într-ale gătitului #fărăzahăradăugat
Primul atelier a fost despre deserturir, cel de-al doilea a fost pe tocuri în bucătărie, când s-au gătit aperitive pentru petreceri, iar la cel de-al treilea participanții și-au pregătit caserola pentru birou și 2 gustări savuroase. Urmează și alte ateliere precum smoothies, alimentația înainte și după antrenament, ateliere de gătit în cuplu sau în echipe de părinți și copii.

Gazdele atelierului sunt Daniela, food blooger și partenera ei, Elena Stanciu, lifestyle blogger la Zâna Boemă. Cele două ne-au pregătit o mulțime de surprize despre care puteți afla primii dacă dați un like la pagina de facebook Food for your soul.

Pe voi ce subiecte v-ar convinge să participați la Atelierele de gătit #fărăzahăradăugat?

Load More Related Articles
Load More By Raluca Zdrobis
Load More In Food & Wine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

Dermabraziunea – tu știi când trebuie apelat la ea?

Dermabraziunea este o tehnică de corecție care absoarbe straturile superficiale ale pielii…