Home Food & Wine Găsește gustul autentic al Italiei în nordul capitalei la Gioia Herăstrău

Găsește gustul autentic al Italiei în nordul capitalei la Gioia Herăstrău

6 min read

Puține preparate din lumea culinară se bucură de o atât de mare popularitate precum PIZZA, cuvântul care te duce instant cu gândul la Italia, la Roma sau Firenze, la Napoli sau Milano, la Bologna sau Veneția. Pentru că gusturile de legendă au o istorie aparte, GIOIA Herăstrău te poartă într-o călătorie eclectică în fascinanta Italie, pe care orice gurmand ar aprecia-o.

Gioia Herăstrău

Și pentru că luna decembrie este o perioadă a bucuriilor și a surprizelor, recent, în complexul WIN Herăstrău a avut loc un brunch cu aromă de Italia, oferit de GIOIA. La eveniment au participat creatori de conținut din zona de food și lifestyle care au degustat cele mai inedite combinații de preparate.

În prezent de la legendele trecutului

Dacă nu ați fost curioși până acum să înțelegeți cum s-a născut PIZZA, o să vă ajutăm noi. Prima rețetă din acest preparat atât de iubit în toată lumea avea, în jurul anului 1889, ingrediente care redau culorile drapelului Italian:

Roșu de la sosul de roșii, alb de la mozzarella și verde de la busuioc. Acest concept de pizza a fost numit Margherita, ca un omagiu oferit reginei Margherita Maria Teresa Giovanna, soția regelui Umberto I al Italiei.

De atunci, au trecut aproape 133 de ani, iar azi, gustul autentic al Italiei de odinioară îl găsiți la GIOIA.

Pizza pe care o realizăm aici este un omagiu adus tuturor celor care au creat acest preparat în diferite locații din sud-estul Italiei. Rețeta de aluat este o moștenire străveche pe care am aflat-o de la un domn italian care a făcut pizza în ultimii 50 de ani, la fel ca părinții și bunicii lui, descendenți din cei care au creat prima pizza pentru regina Margherita.

Acest aluat are o dospire lentă de minim 48 de ore și abia apoi este pregătit să întâlnească diferite ingrediente. Un alt secret al gustului oferit de produsele noastre este raportul optim al ingredientelor, al tehnicii și al pașilor pe care îi parcurgem zi de zi pentru a transforma tot preparatul într-un produs gustos, ușor de digerat și sănătos. Folosim exclusiv ingrediente aduse din Italia, pentru că ne dorim ca fiecare pizza servită în restaurantul nostru să fie o călătorie gastronomică în acele orașe din Italia pe care le-ați vizitat sau vă doriți să le vizitați. Și așa cum spuneau și maeștrii pizzari acum mai bine de 130 de ani, secretele unei pizza mama mia sunt atât aluatul, cât și ingredientele’’, a explicat conceptul Gabriel Ilie, owner-ul restaurantului.

Gioia Herăstrău

De la Pizza ca-n Italia la un mic-dejun mediteranean

La GIOIA nu găsești doar PIZZA. Dacă vrei să ai parte de un mic dejun ca un spectacol de arome și texturi, aici găsești un produs unic, realizat dintr-o pâinică specială, care se servește cu vârful tăiat, unde sunt adăugate diferite ingrediente. Preparatul arată precum vulcanul Etna sau Vezuviu.

Dacă vrei să-l savurezi, tot ce trebuie să faci este să ajungi la Complex Win Herastrau, Corp C3, Int. Gliei 18, București.

Pentru rezervări sau comenzi, apelează 0740 524 524

Citește în continuare INTERVIU | Despre Cannoleria ca „o vacanță în Italia”, cu Andreea și Chef Andrea Di Russo.

Load More Related Articles
Load More By Echipa FPM
Load More In Food & Wine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

Feeric Fashion Week 2024: prezentări de modă în buncăr, la Aeroport și pe circuit de karting

Festivalul ajunge la a 16-a ediție, consolidându-și poziția de eveniment de referință în l…