Home Beauty News Fragonard a ales Parfumul anului: Lavanda

Fragonard a ales Parfumul anului: Lavanda

8 min read

Fragonard a ales Lavanda, un simbol al zonei Provence, ca parfum al anului 2019.

„Este nevoie doar de un buchet de Lavandă pentru a vorbi cu tine într-o limbă ciudată care dă farmecul zonei Provence.”, Jean Giono.

fragonard lavandaLAVANDA de astăzi și de altă dată

Lavanda este cunoscută încă din antichitate. Romanii foloseau Lavanda pentru a parfuma lenjeria și băile. Cuvântul lavanda provine din Latină, lavandaria (a spăla lenjeria) și lavando din Italiană (actul de spălare), indicând în mod clar că planta a fost întotdeauna asociată cu curățenia a corpului

De asemenea, o plantă excelentă pentru a îndepărta moliile, iar parfumul ei de lungă durată, oferă lenjeriei un parfum delicios: o tehnică antică a fost transmisă de-a lungul secolelor, de bunicile din zona Provence, care făceau săculeți cu lavandă uscată după fiecare recoltă, pentru a fi puși în dulapuri. Aceste pungi sunt, de asemenea, considerate ca talismane norocoase în tradiția populară.

BENEFICII TERAPEUTICE

În Franța, Lavanda a fost cultivată de călugări în grădinile lor din secolul al XIII-lea și distilată pentru a produce un ulei esențial cu proprietăți foarte benefice. Antiseptic, calmant și de vindecător, este un panaceu cu adevărat magic pentru multe boli.

fragonard lavandaLavanda îți oferă un spirit pur”. Hildegarde de Bingen, o călugăriță benedictină din secolul al 12-lea, a descris beneficiul lavandei în operele sale medicale și botanice. Datorită proprietăților sale calmante, planta celebră din Provence luptă împotriva insomniei. Ea oferă, de asemenea, următoarea rețetă: „Oricine pregătește lavandă cu miere și apă călduță și bea, va atenua durerea de ficat și de plămâni și dacă inspiră aburii îi va oferi cunoștințe pure și o înțelegere mai clară.

Entuziasmul recent pentru Aromaterapie, a adăugat o piatră în plus la coroana Lavandei. Lavanda posedă 300 de principii active. Utilizată sub formă de ulei esențial, proprietățile sale anti-infecțioase fac din Lavandă un tratament foarte eficient pentru tratarea bronșitei și răcelii.

Și Hildegarde ar sfătui persoanele neliniștite să pună o batistă care conține câteva picături de ulei esențial de Lavandă în apropierea pernei, pentru a avea o noapte liniștită. Puritatea, liniștea și curățenia sunt cuvintele cheie asociate cu această plantă. Albinelor le place, de asemenea, să adune polen din florile de Lavandă, pentru a produce o miere delicioasă, parfumată cu lavandă.

La Lavande de Fragonard: Lavanda Provence – o baghetă țesută cu 3 panglici prețioase

Fragonard a creat în 2019 o Lavandă cu armonii orbitoare, cu nuanțe de albastru, indigo și panglici violet… nuanțe frumoase de albastru, din momente diferite ale culturilor de Lavandă din zilele de vară uimitoare din Provence. Myrtle, Absint și Trifoi luminează ca o inimă intensă de Lavanda, Iasomia și  Gentiana se odihnesc pe o bază prețioasă de lemn de Trandafir, Mosc și Iris.

AZURE LAVENDER RIBBON

Dimineața, cerul albastru-azuriu luminează culturile de Lavandă cu o lumină orbitoare în timp ce o briză blândă și răcoritoare poartă parfumul frumos al florilor. Notele de vârf sunt Myrtle, Absint și Trifoi

INDIGO LAVENDER RIBBON

Razele puternice ale soarelui de după-amiază pătrund în inima florilor de Lavanda. Căldura este intensă, cerul este de culoarea albastru-indigo și Lavanda este înflorită. Atrase de nectarul dulce, albinele zboară din floare în floare, creând o simfonie plină de culoare, sunet și parfum. Notele de inimă sunt Lavanda, Iasomia și Gentiana.

PURPLE LAVENDER RIBBON

La apus, pământul se relaxează după o zi lungă. Recoltată și uscată la umbră, Lavanda este apoi distilată, emanând parfumuri cu accente lemnoase, liniștite și de Iris. Notele de bază sunt lemn de Trandafir, Mosc și Iris.

Colecția Fragonard Lavanda

Parfumul voluptos de Lavandă a inspirat o serie de produse parfumate, disponibile într-o ediție limitată, distribuite în România de Adda Shop.

LAVENDER TOILETRY BAG

Amintirile plăcute din Provence… Un Portfard cu produse esențiale pentru călătoriile tale; Apă de toaletă, săpun, gel de duș și prosop.

fragonard lavanda
Portfard (19x13x5cm) Apă de toaletă (7.5ml) Gel de duș (35ml) Săpun (30g) Prosop pentru mâini (30x50cm)

SET 4 GUEST SOAPS

O cutie drăguță care conține 4 săpunuri cu Lavandă.

fragonard lavanda
4x50g

SOAP DISH

O atingere delicată a zonei Provence pentru a oferi căldură, savoniera este  alegerea ideală  pentru săpunul cu Lavandă.

fragonard lavanda
17x11cm

LAVENDER DIFFUSER

Închide ochii și lasă difuzorul cu Lavandă de la Fragonard să te poarte pe câmpurile cu Lavanda… Un produs natural ce conține ulei esențial de Lavandă

fragonard lavanda
200ml

Citește în continuare Ținutele noastre preferate de la Premiile BAFTA 2019.

Load More Related Articles
Load More By Roxana Galescu
Load More In Beauty News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

Focus on Romanian Designers: prezentare de modă și lansarea ediției de vară Fashion Premium Magazine

Fashion Premium Magazine continuă promovarea designerilor români și a creativității autoht…