Home LifeStyle Filme istorice de neratat în luna februarie

Filme istorice de neratat în luna februarie

5 min read

Așa cum februarie mai este supranumit și luna iubirii, în care îndrăgostiții își exprimă nestingherit dragostea unul față de celălalt, trebuie remarcat și faptul că tot în această lună, de-a lungul anilor, au avut loc unele dintre cele mai importante evenimente istorice. De la inaugurarea Teatrului din Iași cu „Bătălia moldovenilor cu cavalerii teutoni la Marienburg”, pâna la Bătălia de la Stalingrad care a contribuit la desfășurarea celui de-al Doilea Război Mondial, în rândurile de mai jos ale articolului îți venim în întâmpinare cu cele mai bune și interesante filme istorice pe care să le vezi luna aceasta.

Sursă foto: www.kissthemgoodbye.net
Marie Antoinette

Pelicula inspirată din viața reală, „Marie Antoinette”, din 2006, în regia Sofiei Coppola, cu premii Oscar și Gotham pentru Cele mai bune costume, respectiv Cel mai bun film, aduce pe micile și marile ecrane povestea ultimei regine a Franței, în care ne sunt prezentate atât ascensiunile și coborâșurile sale, cât și stilul de viață extravagant al acesteia, care au contribuit în timp la căderea sa în dizgrație. Filmul este disponibil pentru vizionare pe platformele Netflix și Amazon Prime Video.

Elizabeth: Epoca de aur

Cu premii din cadrul Institutului de Film din Australia, dar și cu un Oscar pentru Cea mai bună regie, „Elizabeth: Epoca de aur” este un film dramatic din perioada biografică din 2007, în regia lui Shekhar Kapur, când Regina Elisabeta încearcă să se mobilizeze împotriva invadatorilor, infidelității și neloialității. Pe parcursul filmului, de asemenea, vedem cum regina, jucată de îndrăgita Cate Blanchett, tânjește după iubirea nemărginită a îndrăznețului Sir Wlater Raleigh, un faimos scriitor, poet, soldat, politician, corsar și explorator englez de la vremea respectivă. Urmărește, exclusiv pe Netflix, cum situațiile iau întorsături mai puțin așteptate.

Grace of Monaco

Aflată în plină ascensiune și având în față un viitor nemaipomenit la Hollywood, celebra Grace se îndrăgostește de Prințul Rainier al III-lea de Mocano și tot cu el alege să își unească destinul, devenind ulterior prințesă. Așa cum viața nu întotdeauna este roz, șase ani mai târziu, relația dintre ea și prinț se răcește și cade pradă unei căsătorii nereușite. Frumoasa prințesă primește, totodată, o propunere care îi poate schimba viața și șansa de a se reîntoarce la prima ei iubire, și anume actoria. Filmul de dramă și dragoste „Grace of Monaco”, aflat sub regia lui Olivier Dahan, este onorat cu premiul de la Primetime Emmy pentru Cel mai bun film produs pentru televiziune și poate fi urmărit pe Netflix.

Citește în continuare 3 documentare care îți vor modela percepția asupra vieților marilor artiști.

Load More Related Articles
Load More By Robert Mutes
Load More In LifeStyle

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

Pepenele roșu, aliatul frumuseții. Efecte fabuloase și de ce să îl consumi vara aceasta

Pepenele verde, originar din sudul Africii, este cunoscut în întreaga lume ca fiind unul d…