Home Make-up Euphoria, noua influență în materie de frumusețe pentru generația Z

Euphoria, noua influență în materie de frumusețe pentru generația Z

5 min read

Euphoria – adolescenți dezordonați care fac lucruri controversate în timp ce poartă haine de invidiat și machiaj îndrăzneț, devenit unul dintre principalele puncte de discuție ale serialului HBO. Sezonul doi a avut premiera pe 9 ianuarie, iar atenția a revenit și de această dată asupra machiajului personajelor.

Sursă foto: Doniella Davy

Serialul de succes Euphoria a avut un impact asupra tendințelor în materie de frumusețe de la debutul său din 2019. Influența sa a fost colosală, de la modele complicate, eyeliner colorat, cristale sau pietricele decorative, machiajele au captivat atenția internauților de pretutindeni.

Doniella Davy, șefa departamentului de machiaj al serialului, a afirmat că s-a inspirat din conturile de Instagram ale generației Z, precum și din estetica de la sfârșitul anilor 1960 a supermodelului Twiggy, Nina Simone și momentele glam rock din anii 1970.

Machiajul din Euphoria spune o poveste pe lângă atractivitatea sa hipnotică. Davy a declarat pe contul său de Instagram: „Am conceput machiajul [lui Maddy] pentru a avea un element fantastic pentru că, în ciuda personalității ei exterioare feroce, Maddy este o romantică irascibilă.”

Sursă foto: Doniella Davy

Pentru că Rue (interpretată de Zendaya) este într-o stare continuă de angoasă,  Davy și-a dorit ca machiajul ei să emane melancolie prin lacrimile de sclipici pictate: „Am încercat să mențin atenția în mare parte sub ochii ei, care este locul unde ar cădea lacrimile”, spune Davy „…i-am plasat o stea mică pe pomeți în primul episod și a devenit o temă la care m-am întors pentru look-ul ei în episodul final. ” .

Sursă foto: @donni.davy / Instagram

Machiajul lui Jules (Hunter Schafer) este întotdeauna plin de culoare. Davy și-a dorit ca aspectul ei să fie „jucăuș, fără griji și universal în ceea ce privește genul – nu super feminin”.    Ideea din spatele acestor look-uri este că durează doar 5- 10 minute. Spre deosebire de aspectul unora dintre personaje, care reprezentau ceea ce se întâmpla cu personajul lor în mod specific, machiajul lui Jules era menit să servească mai mult ca o cronologie. „Îmi place cum înfățișarea lui Jules trece de la a fi veselă cu pasteluri și culori neon la din ce în ce mai întunecată pe măsură ce episoadele trec”, spune Davy. „Aspectul ei ia o întorsătură rapidă după ce merge și își vizitează prietenii în afara orașului.”.

Sursă foto: Doniella Davy

Doniella Davy crede despre tinerii din Generația Z că aceștia redefinesc complet scopul și modul în care este folosit machiajul, îmbrățișând o libertate totală în exprimare și sfidând normele de frumusețe.

Citește în continuare INTERVIU | Andra Manea „Secretele unui machiaj reușit sunt echilibrul, măsura și naturalețea.”

Load More Related Articles
Load More By Cioară Ștefania
Load More In Make-up

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

Câștigătorii Premiilor Globurile de Aur 2023

A venit timpul să află câștigătorii așteptatelor Globuri de Aur 2023 la cea de a 80-a ediț…