Home Bloggers De vorbă cu Deea Codrea și Ioana Vișănescu despre proiectul #BABEPOWER.

De vorbă cu Deea Codrea și Ioana Vișănescu despre proiectul #BABEPOWER.

24 min read

Deea Codrea și Ioana Vișănescu, creatoare de conținut frumos și inspirațional, ne povestesc despre cel mai puternic proiect al lor, #BABEPOWER. Un duo perfect și un proiect motivațional care a luat naștere și a evoluat în mod natural în spiritul colaborării, iubirii și susținerii care ar trebui să fie normale între femei.

Deea Codrea Ioana Vișănescu

Cum arată o zi obișnuită din viața voastră?

DC: Niciodată la fel! Și, de fapt, în asta stă toată frumusețea, îți recunosc că m-aș plictisi să fac același lucru în fiecare zi, am nevoie să mă reinventez. Așa că, dacă astăzi alerg între 3-4 evenimente, mâine poate mă prinde la câteva întâlniri pentru viitoarele campanii sau poate că o zi de luni mă prinde la o cafea cu jumătatea mea de BabePower. E drept că avem un cuvânt care ne guvernează și, anume, HAOS, cam așa arată zilele noastre, mai ales de când începe toamna, dar nu ne plângem, facem parte din procentul ăsta de oameni care fac exact ceea ce iubesc, așa că ne hrănim cu asta. 

IV: Mi-ar plăcea să pot descrie o zi obișnuită din viața mea, dar zilele mele sunt diferite. Spre exemplu, acum ne pregătim să plecăm la Milano la Fashion Week și suntem între întâlniri, evenimente, ținute de făcut și pregătiri. Cred că asta e și frumos în domeniul nostru, nu ai timp de monotonie, suntem într-o continuă alergare și cred că asta ne face să fim foarte active. În schimb, când am o zi mai liberă, prefer să citesc, să ies la cafea cu prietenii mei și, probabil, seara aș alege un vin rose și un film bun.

Cum v-a format sau cât v-a schimbat această experiență?

DC: Mă formează și mă schimbă în fiecare zi și e normal să fie așa, evoluăm cu fiecare eveniment, campanie, cu fiecare zi, cu fiecare fotografie pe care o facem. Ne descoperim treptat și ne dăm seama cu fiecare zi că vrem să facem mai mult, că nu ne ajung 24 de ore pentru toate ideile pe care le avem. Din nou o să spun că sunt norocoasă și recunoscătoare pentru tot ce mi se întamplă, pentru fiecare provocare, fie ea ușoară sau mai grea. Urăsc zona de confort și mi-e teamă de ea, așa că mă bucur să fac de fiecare dată altceva, ceva nou, oricât de dificil ar fi acel ceva. În materie de schimbări aș spune că EU de acum sunt mai răbdătoare, mai diplomată și mai rațională decât EU de acum câțiva ani. 

IV: Aș putea să vorbesc non-stop despre cum m-a schimbat experiența asta, dar o să îți spun doar că m-a învățat să fiu mai organizată, să încerc în fiecare zi să creez ceva nou și să fiu mereu în pas cu schimbările.

Ce reprezintă #babepower?

DC: #BabePower reprezintă tot ce aș vrea să găsesc la fiecare femeie pe care o întâlnesc. Reprezintă uniune, colaborare, susținere, iubire, comuniune. Babe Power este de fapt forța de care dai dovadă atunci când susții o altă femeie, fără să îți fie teamă vreo secundă că te eclipsezi pe tine și să știi că nu e atât de ușor cum sună, mai ales în industria asta. Proiectul cu Ioana a început natural și ne-am dat seama că asta e cheia și că ne dorim să ajungă la cât mai multe femei ca să simtă și să acționeze la fel. 

IV: #BabePower este mai mult decât un hashtag, este modul nostru de a spune lumii că într-o industrie dominată de oameni care își doresc să reușească pe cont propriu, noi credem că ˮunde’ s doi, puterea crește!”. Am vrea să vedem mai multe fete care se susțin și se ajută între ele și să demonstrăm că femeile pot crește frumos împreună.

Cum v-a venit ideea să formați o echipă?

DC: Culmea, dar nu ne-a venit nouă! A fost pe buzele tuturor în mai puțin de o lună de când ne-am cunoscut. Toți ne spuneau că radiem împreună, că parcă ne știm de o viață, că avem o conexiune inexplicabilă și totul a luat contur când am făcut o fotografie cu tricourile Laurei Lazăr pe care scria BabePower, culmea, noi strigându-ne deja așa. A fost un fel de “love at first sight”, ne-am uitat la tricouri, ne-am uitat la noi și am zis că asta e, asta trebuie să facem și here we are, BabePower se face mare!

Cât este de important ca femeile să se susțină, să se iubească, să își dea încredere?

DC: Este esențial! Dacă am fi învățate de mici să ne susținem între noi în loc să intrăm în competiție, ar fi minunat și multe lucruri s-ar schimba în bine. Vezi tu, de mici suntem puse în comparație: părul ei e mai frumos decât al tău, rochia ei îi vine mai bine, ochii ei sunt mai frumoși…, ne-am obișnuit așa și deja considerăm că așa e normal. Ne mirăm când o altă femeie ne face complimente și ni se par cumva ciudate, deși e absolut normal să spui, să susții și să sporești încrederea unei femei în ea. Așa că, ladies, haideți să transmitem mai departe ideea asta și în fiecare zi să facem măcar un compliment sincer unei alte femei, merităm asta.

IV: O să spun doar că este primordial ca femeile să se susțină și să se ajute una pe alta. Cred cu tărie că e tare fain să dai încredere femeilor, să le faci complimente și sper ca, încet, încet, să putem înlătura toată invidia dintre femei.

Ce înseamnă pentru tine prietenia cu Ioana, respectiv Deea?

DC: E ceva karmic aici, am simțit-o din prima. Dacă Ioana e genul care leagă prietenii ușor, eu sunt mai greu de deschis, mai greu de ajuns la mine, poate că anumite experiențe m-au făcut așa, însă Ioana a reușit să ajungă la mine din primele clipe, mi-a fost alături și când îi spuneam că vreau să fiu singură și-a făcut loc în inima mea. Dincolo de agitație, haos și deadline-uri, ea e unul dintre oamenii mei și așa va fi mereu, e unul din #nomatterwhat people. 

IV: Cred că aș ocupa toate paginile revistei dacă aș răspunde la întrebarea asta total. Deea este omul meu, femeia care a fost acolo lângă mine când aveam cea mai mare nevoie de ea, femeia care mi-a întins mâna când nu eram bine, femeia cu care mă sfătuiesc și femeia care probabil îmi face zilele mai frumoase. Îi sunt foarte recunoscătoare pentru tot ce a făcut pentru mine și știu sigur că o să ne prindă bătrânețea împreună.

Cum ați ajuns să aveți încredere în voi și în alegerile pe care le faceți zi de zi?

DC: Lucrez la asta în fiecare moment. Sunt o persoană ușor obsedată de control, totul trebuie să fie la superlativ, cer foarte mult de la mine într-un timp foarte scurt și, atunci, de cele mai multe ori pun foarte multă presiune pe mine. Încerc să mă iubesc pe mine, să-mi aduc aminte de ce am reușit, să fac un bilanț la final de zi și să-mi spun mie că sunt mândră de ce am reușit astăzi, nu-mi iese mereu, dar măcar încerc să-mi conștientizez acțiunile.

IV: Este un proces în plină desfasurare, încă mai am zile în care nu am încredere maximă în mine, dar, cumva, cred că e normal. Momentul în care am căpătat încredere în mine a fost momentul în care am realizat că trebuie să învăț să mă accept fix așa cum sunt. Suntem fix ceea ce transmitem și ce oferim mai departe, iar oamenii din jurul nostru ne vor percepe exact așa cum ne arătăm noi în fața lor.

Cum vă definiți stilul personal?

DC: Minimalist with a twist. Și acel “with a twist” ar fi un touch vintage pe care caut să-l adaug ținutei, fie că port o piesă vintage, fie un accesoriu, fie ceva ce te duce cu gândul la alte vremuri, pentru că sunt fascinată de delicatețea, eleganța și candoarea femeii de altă dată. Cred că noi femeile ne vrem tot mai des în competiție directă cu bărbații și uităm să fim femei: simple, delicate, elegante!

IV: Cumva minimalist, sport pe alocuri. Mă îmbrac fix așa cum simt și sunt o rebelă când vine vorba de etichete, nu prea le respect. În viața mea primează mereu confortul propriu și transmit asta inclusiv în stilul personal. O să mă vedeți rar cu tocuri sau rochii. Îmi place mult, mult stilul ăsta efortless.

Ce designeri români apreciați?

DC: Suntem îndrăgostite de creațiile Nicoletei de la Mark Off, efectiv fiecare piesă pe care o face este pe sufletul nostru. Laura Lazăr este, de asemenea, designerul la care ne gândim când ne trebuie o ținută specială și aș mai adăuga Cristina Săvulescu și Andra Andreescu.

Care au fost cele mai importante proiecte în care ați fost implicate până acum?

DC: În 6 ani de blogging, au fost atât de multe încât nici nu mi le mai amintesc pe toate, însă, cu siguranță, fiecare proiect acceptat de mine a fost trecut prin filtrul personal și înseamnă că, dacă l-am acceptat, am crezut în el cu toată ființa mea. Cred că cel mai important, cel mai puternic și cel mai motivațional este clar #BabePower și asta pentru că e mai mult decât un proiect legat de haine, tendințe sau blogging, vreau să cred că este un stil de viață și mi-aș dori să devină așa, să reușim eu și Ioana să motivăm femei din toate colțurile lumii să se susțină între ele cu toată forța. 

IV: Nu pot să aleg doar un proiect, toate îmi sunt dragi și pentru toate muncesc la fel de mult. Însă, cu siguranță cele mai dragi proiecte ale mele sunt cele pe care le am împreună cu Deea.

Deea Codrea Ioana Vișănescu

Care sunt blogurile sau conturile de instagram care vă inspiră? Pe cine ar trebui să urmărim?

DC: Citesc cu regularitate The Impression, Diet Prada și Vogue UK pentru inspirație și pentru un suflu fresh, iar în materie de Instagram o urmăresc pe Caro Daur, YoyoKulala, The Sartorialist, ChristineCentenera și pot continua până mâine… 

IV: Ei bine, pe Deea Codrea, clar! Fabuloasele, le ador pe amândouă și mă inspir de la ele când nici măcar nu visam că o să fiu și eu în domeniu, Alina Ceușan pentru că mereu mă lasă cu gura căscată pe partea de creație, Sânziana Negru pentru content-ul perfect și Ioana Grama pentru naturalețe.

Care sunt sfaturile pe care le puteți oferi celor care vă urmăresc când vine vorba de o abordare sustenabilă în modă și în stilul personal?

DC: Să facă #smartshopping și să nu cumpere niciodată din impuls. Spre exemplu, știi sentimentul ăla pe care îl ai când mergi la supermarket când ți-e foame? Cumperi impulsiv, de toate, fără să ai nevoie de ele, la fel se întâmplă și cu hainele. Cu atâtea colecții noi în magazine, ești tentată să cumperi mult și inutil, așa că aș recomanda să cumpărăm doar ce avem nevoie, să ne gândim în ce ținute putem insera produsul respectiv și să încercăm să cumpărăm din SH sau Vintage Shops, în felul ăsta refolosim niște produse speciale, aparte, ba chiar uneori unicat. Ah, și să nu uităm de reciclare, putem oferi cadou, vinde sau dona hainele pe care nu le mai purtăm, simple as that, circuitul hainelor în natură basic.

IV: Cred că este foarte important să cumpărăm piese timeless, piese pe care le putem purta și peste 5 ani. Nu cred că trebuie să fim victime ale modei, nu cred că trebuie să cumpărăm mereu toate articolele care apar pe piață, ci trebuie să învățăm să combinăm piese și să ne îmbrăcăm fix așa cum ne simțim noi cel mai bine.

Citește în continuare: Daniela Macsim – ON&OFF Line

Load More Related Articles
Load More By Roxana Galescu
Load More In Bloggers

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

Liber pentru toți la UNTOLD! Restricțiile au fost ridicate. Acces și cu test rapid

Fanii UNTOLD au primit astăzi o veste mult așteptată! Autoritățile au anunțat că începând …