Home Editorials Romanian Designers De la punctul Maressia la creații vestimentare unice cu simboluri arhaice

De la punctul Maressia la creații vestimentare unice cu simboluri arhaice

9 min read

Continuăm seria designerilor români și vă facem cunoștință cu Alina Marica, fondatoarea brandului Maressia. O antreprenoare care ne-a demonstrat că niciodată nu este prea tarziu să îți urmezi visurile, chiar dacă asta înseamnă să o iei de la zero, iar când pui suflet și pasiune în ceea ce faci, rezultatul este pe măsură. Ce poate să fie mai frumos decât să duci tradiția mai departe, și nu oricum, ci într-un mod autentic și totuși actual. Pe noi ne-a convins încă de la prima colecție, iar de atunci o urmărim cu mare interes și admirație. Descoperă și tu povestea brandului Maressia și cu siguranță te vei îndragosti de creațiile Alinei, așa cum am facut-o și noi!

Maressia

Cum începe povestea brandului Maressia?

A existat întotdeauna în mine o pasiune pentru creații vestimentare. Îmi amintesc că, în timpul facultății, îmi făceam singură hainele folosind o mașină de cusut de la bunica mea. La teminarea facultății, m-am angajat în bancă și o perioadă de timp am cusut haine și pentru colegele și prietenele mele. Cursul de design vestimentar pe care l-am făcut după mulți ani a fost o urmare firească a dorinței mele de a face haine, iar prima lecție pe care am invățat-o la cursurile de design și tendințe a fost să studiez tendințele și după să-mi las imaginația liberă. Într-adevăr am ales calea cea mai grea, să construim un brand. Calea e anevoioasă de la vise la realitate, dar atunci când crezi și te implici cu toată energia ta reușești să pui lucrurile în mișcare.

Ce te-a determinat să urmezi această direcție inspirațională?

Am decis să lansez brandul Maressia deoarece am fost puternic atrasă de când mă știu de simbolurile care provin din tradițional, dar și de fashion. Pentru că mulți mă întreabă ce înseamnă Maressia, am să le răspund acum că Maressia înseamnă în limba dacă râu mare. Denumirea se potrivește perfect cu conceptual brandului: acela de a aduce simbolurile din tradiționalul românesc și de a le reînvia pe haine moderne, în tendințe, exact așa cum râul reprezintă trecutul și prezentul simultan.

De unde îți iei inspirația?

Pe toate creațiile mele veți regăsi broderie tradițională cu un touch în trend, provenit din punctul Maressia, punctul în stea, care are la bază tradiționalul punct românesc în cruce, însă fiind mult mai complex și mai sofisticat. Inspirate din ii vechi și reinventate prin stilizare, aceste broderii sunt unice, originale și reprezintă caracteristica esențială a brandului Maressia.

Dacă ar fi să alegi un simbol românesc care să te reprezinte care ar fi acesta?

Poate și datorită faptului că sunt nascută în această zodie, simbolul care imi place sunt „Coarnele de berbec”. Acestea sunt un simbol puternic și des întâlnit, considerat un element de forță și de victorie, de aceea era aplicat pe echipamente militare, pe partea din față a vapoarelor. În forma lor de spirală, coarnele de berbec simbolizează elanul de viață, eternul început, eterna renaștere a vieții, a luminii, specific începutului primăverii. Forma sa curbată și spiralată are puterea de a schimba energiile și de a le echilibra. Primul semn al zodiacului și element de foc, berbecul este întotdeauna un început. Asociat direct cu energia solară, cu lumina, el este cel care vine și aduce scânteia vieții, a entuziasmului și mai ales a acțiunii.

Cum vezi o ținută contemporană ce integrează elemente tradiționale în viața de zi cu zi?

Putem integra elemente tradiționale într-o ținută contemporană purtând o rochie modernă și elegantă, în care să inserăm o broderie inspirată din iile vechi, sau un caftan în tendințe inspirat din vechiul mantou românesc.

Cum arată femeia care îți poartă ținutele?

Clientele Maressia, dintre care unele mi-au devenit prietene, sunt femei curajoase, cu un nivel ridicat de  cultură și educație, femei care înțeleg și simt creațiile mele. Suntem destul de nișați pe piață. Nu toată lumea înțelege ce înseamnă să faci research pe simbolistică, să o aduci în contemporaneitate, să folosești materiale naturale, broderie și munca in atelier, dar cele care înțeleg acest lucru, ne devin cliente fidele. Cum spun clientele mele, Maressia creează dependență.

Dă-mi exemplu de un moment care reprezintă cea mai mare reușită pentru tine.

Pot spune că trăiesc aproape în fiecare zi cel mai fericit moment atunci când văd atâta bucurie și lumină pe chipul clientelor mele purtând Maressia.

Ce ne mai pregătești?

Pentru această iarnă avem deja creațiile gata, cu tot ce înseamnă asta, execuție, ședințe foto, disponibile pe site. Așteptăm cliente care vor produse unicat, pe care le creăm și executăm în atelierul Maressia.

Citește în continuare Lana Dumitru, designerul care te face să te simți mândru că ești român.

Load More Related Articles
Load More By Roxana Galescu
Load More In Romanian Designers

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

Focus on Romanian Designers: prezentare de modă și lansarea ediției de vară Fashion Premium Magazine

Fashion Premium Magazine continuă promovarea designerilor români și a creativității autoht…