Home Arts Cum se face un film în izolare? „9 povești de dragoste și ură” | Dan Chișu

Cum se face un film în izolare? „9 povești de dragoste și ură” | Dan Chișu

6 min read

„9 povești de dragoste și ură în izolare” spune povestea unui regizor (interpretat chiar de Dan Chișu) care încearcă să convingă actorii să se filmeze acasă în timp ce interpretează textele pe care le-a scris pentru ei. Chișu a scris poveștile, dar actorii au avut libertatea să adapteze textul acestei producții cu indicații regizorale minime și buget zero.

9 povești de dragoste și ură

Filmul ii are in distributie pe Andrei Huțuleac, Alex Bogdan, Cătălina Mihai, Codin Maticiuc, Ana Pandeli, Raluca Aprodu, Tudor Istodor, Diana Cavaliotti, Silvana Mihai, Corina Moise, Ana Radu, Costin Dogioiu, Alex Pavel, Ilona Brezoianu, Adrian Titieni, Judith State, Emanuel Pârvu, Adrian Silișteanu, Elena Voineag, Radu Dumitriu, Alex Pintică, Marius Leftărache și beneficiază de consultanta de la distanta a directorului de imagine Adrian Silisteanu.

„Majoritatea sunt dintre cei cu care am mai lucrat. Mi-a fost mai usor sa le explic ce vreau si sa le cer sa fim sinceri. Pentru ca ma interesa si povestea asta a dificultatii in munca cu ei de la distanta, cu toate diferentele de opinie care au aparut pe parcurs, pe care am decis sa le lasam in film. Este un amestec de film in film, meta si povesti reusite sau esuate. Cu probleme tehnice la imagine, sunet si chiar montaj. Actorii erau proprii lor regizori si mi-i imaginam dupa ce vedeam o dubla trimisa prin whatsapp cum ziceau: Fac cum stiu eu, cum cred eu ca e mai bine; oricum nu e aici si nu ma poate opri din dubla”, Dan Chișu, actor, regizor, producător.

Filmul „9 povești de dragoste și ură în izolare”, scris în carantină în perioada 12 martie – 10 aprilie şi filmat în perioada 15 aprilie – 23 aprilie cu telefoane mobile, de către cei 17 actori care interpretează în film, este disponibil gratuit pe canalul de Youtube DaKINO Production.

„Nu stiu daca am vreun prieten mai facator decat Dan Chisu. Vorbim la telefon, imi spune bai, mi-a venit o idee de film, hai sa ti-o spun! Eu zic foarte misto, scri-o! El zice pai, am scris-o deja, iti trimit sa citesti? Dupa care, intr-un timp scurt, cat un stranut, ma cheama sa vad filmul. Sau nu ma suna sa-mi spuna ca i-a venit o idee noua de film, nu-mi trimite sa citesc, ma cheama direct sa vad filmul. Nu cunosc pe nimeni la care sa nu existe intervalul ala, puntea, podetul dintre vorba si fapta. La el astea doua sunt aproape simultane. Acum suntem in situatia in care a facut un film nou. Acum, in carantina. Si mi l-a trimis direct sa-l vad. De ce nu sunt si eu in el este o discutie separata si cred ca mai bine sa n-o purtam, e in stare sa-mi spuna adevarul, dar filmul e Dan Chisu intrupat. Daca-i faci un polaroid lui Dan Chisu, in loc de fata lui, iese filmul asta. Daca-i faci dosar psihiatric, tot filmul asta iese. Daca-i faci o epigrama, de asemenea. Daca-i faci un portret robot la politie, nu mai zic. Daca-i faci un om de zapada si tot asa. Filmul asta e declaratia pe propria raspundere a lui Dan. Deci vedeti-l, pentru ca Dan e unul dintre oamenii aia pentru care nu se poate sunt trei cuvinte care pot linistite sa dispara din limba noastra-i o comoara. Lui nu-i trebuie. La el se poate.”, Lia Bugnar, actriță, scenaristă regizoare.

Citește în continuare We Are One: A Global Film Festival – Cel mai mare festival de film internațional cu streaming digital.

Load More Related Articles
Load More By Galescu Roxana
Load More In Arts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

Simone Rocha primăvară-vară 2021 | „Hainele prind viață când sunt îmbrăcate.”

În acest sezon, din cauza regulilor stricte de distanțare socială din Anglia, Simone Rocha…