Home Health & Beauty Cum să vindeci buzele uscate

Cum să vindeci buzele uscate

4 min read

Buzele uscate sunt inconfortabile, inestetice și uneori dureroase. Deși buzele crăpate își pot face apariția pe tot parcursul anului, indiferent de anotimp, adevărul este că iarna avem cele mai mari „șanse” să ne alegem cu buze uscate care pe deasupra mai și ustură.

buzele uscate

De ce avem buzele crăpate?

Buzele nu produc ulei, iar asta înseamnă că sunt în mod natural mai uscate decât tenul sau pielea de pe restul corpului. Sunt, de asemenea, mult mai subțiri decât restul pielii noastre. Această combinație le face mult mai sensibile la elementele care favorizează uscarea, cum ar fi vântul, încălzirea sau aerul condiționat constante.

Care este cea mai bună soluție pentru buzele crăpate?

Balsamul de buze pare a fi cea mai ușoară cale de a lupta cu buzele uscate, crăpate. Cu toate acestea, este foarte important să alegeți tipul potrivit de balsam de buze, deoarece există ingrediente specifice care sunt mai eficiente decât altele. Și sunt unele care ar trebui evitate complet.

Se pare că cele mai bune balsamuri de buze pentru vindecarea buzelor uscate conțin o combinație de substanțe care formează o barieră cu rolul de a păstra hidratarea (cum ar fi ceara de albine), uleiuri nutritive și de înmuiere (cum ar fi uleiuri de plante, de castor, jojoba, ulei de nucă de cocos) și emolienți cu scop dublu cu proprietăți umectante (cum ar fi lanolina și derivații săi).

Este de preferat să evităm balsamurile de buze cu parfumuri sau arome, precum și orice compuși de răcire (cum ar fi mentolul, camforul, fenolul).

De asemenea, poate ar fi bine să renunțăm pentru câteva zile la rujurile foarte matifiante care pot accentua uscăciunea, dând buzelor ocazia să se vindece.

Dacă te-ai săturat de pielea uscată, acționează și din interior, hidratează-te! Bea mai multă apă și rezistă instinctului de a îți linge buzele (deși este posibil să ai impresia că te ajută pe moment, acest obicei contribuie la uscarea buzelor).

Citește în continuare Colecția Iris van Herpen Couture „Shift Souls”.

Load More Related Articles
Load More By Galescu Roxana
Load More In Health & Beauty

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

Hrănire, protecție și calmare cu ajutorul produselor din gama ORMEDIC

În căutarea produselor formulate conform celor mai recente descoperiri în domeniul tehnolo…