Home Fashion Le Myth Dior – Colecția Haute Couture pentru toamnă-iarnă 2020/2021

Le Myth Dior – Colecția Haute Couture pentru toamnă-iarnă 2020/2021

2 min read

Maria Grazia Chiuri și regizorul Matteo Garrone și-au pus creativitatea la încercare pentru ca prima prezentare digitală a unei colecții Dior Haute Couture să fie o experiență magică – Manechine în miniatură îmbrăcate cu prețioasele creații realizate în atelierele Dior și purtate printr-un tărâm cu nimfe și sirene, imaginat special pentru a evoca sursele de inspirație ale colecției Christian Dior Couture pentru toamnă-iarnă 2020/2021. 

Pentru a-și prezenta în siguranță colecția haute couture pentru toamnă-iarnă 2020-2021, în timpul unei pandemii globale, Dior a găsit o modalitate de abordare inedită. „Știam că nu putem organiza o prezentare în adevăratul sens al cuvântului, așadar a fost foarte clar încă de la început că referința mea trebuia să fie legată de lumea viselor sau a fanteziei”, spune Maria Grazia Chiuri. Acest lucru s-a concretizat în rochii haute couture miniaturale și într-un scurtmetraj suprarealist.

Cele cinci artiste reprezentative pentru curentul suprarealist care au inspirat cea mai recentă colecție Dior sunt Lee Miller, Dorothea Tanning, Leonora Carrington, Dora Maar și Jacqueline Lamba.

„Imaginile suprarealiste reușesc să facă vizibil ceea ce de fapt este invizibil. Sunt interesată să explorez misterul și magia, care sunt, de asemenea, modalități de a înlătura incertitudinea cu privire la viitor”, spune Maria Grazia Chiuri despre colecție.

În continuare veți regăsi o parte din cele 37 de ținute, iar întreaga colecție Dior Couture toamnă-iarnă 2020/2021 o puteți descoperi aici.

Sursă foto:  www.dior.com

Citește în continuare Schiaparelli Haute Couture | Din culisele procesului creativ al lui Daniel Roseberry.

Load More Related Articles
Load More By Galescu Roxana
Load More In Fashion

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

The Motans lansează „Spirit Ateist”, o piesă manifest despre viața trăită pe fast-forward

La scurtă vreme după ziua sa de naștere, The Motans își bucură fanii cu un cadou muzical, …