Home Hairstyle Ce se poartă, cum se poartă

Ce se poartă, cum se poartă

11 min read

În lunile reci, schimbăm foaia și ne supunem cu plăcere celor mai noi trenduri din coafură și mizăm cu încredere pe un stil care să ne scoată din anonimat. Află ce primează în coafurile de toamnă-iarnă, ce tunsori se poartă și cum să ne menținem părul neted și sănătos, de la Alexandru Crăciun, hairstylist la Beauty Effect.

ce se poartă

Volum sau perucă?

Dacă ai observat deja o varietate de coafuri voluminoase află că nu este vorba despre o simplă coincidență, este un trend și capătă amploare. Astăzi, schimbarea completă de look este o măsură tot mai frecvent adoptată de femeile de pretutindeni, pe de o parte din dorința de a se face remarcate, dar mai ales pentru a impresiona printr-un look natural și o textură ușoară. Toate acestea determină ca accesoriul numit perucă să devină un accesoriu de top, ușor de adaptat la orice ținută sau ocazie.

Schimbare radicalăce se poartă

Sezonul aceasta vom trece inventivitatea pe primul plan în ceea ce privește tunsoarea, drept urmare va trebui ca fiecare dintre voi să-și asume un risc și să încerce o schimbare radicală. Coafura îți poate schimba total înfățișarea, de aceea este bine să știi că o simplă vizită la coafor îți poate întineri look-ul. Dacă sezonul trecut încurajam lungimea părului mizând pe simplitate, în sezonul ce urmează păstrăm o singură caracteristică – simplitatea, însă readaptată la lungimi diferite, ușor geometrice. Am putea spune că nu tunsoarea în sine este importantă, ci mai degrabă adaptarea ei la stilul personal. Părul drept este încă în trend, la fel și bobul mediu așezat în totalitate la aceeași lungime. Bretonul pe de altă parte începe ușor să dispară din topul preferințelor sezoniere, însă dacă optăm pentru el, atunci trebuie musai să fie scurt.

Păr drept și neted

Părul drept și neted este în trend, însă cu două condiții. Prima condiție se referă la lungime, care nu ar trebui să fie mai scurtă de nivelul umerilor, iar cea de-a doua condiție este dată de sănătatea și aspectul firului de păr. Dacă acesta este fragil, casant și lipsit de strălucire, folosiți un șampon pentru volum, o mască sau un tratament pentru hidratare, un spray densificator la rădăcini înainte de uscare, veți vedea că uneori face minuni, iar la final după ce uscați, aplicați un ulei pentru vârfuri și un spray pentru strălucire. Țineți minte că o dată sau la două luni este necesară tunderea vârfurilor și un tratament profesional cu mască la cald pentru revigorare.

Nu este obligatoriu să renunți la întreaga lungime a firului de păr pentru o schimbare radicală. Este suficient să optezi pentru o tunsoare graduată în trepte, raportată la conturul feței, iar mai apoi stilizată sub formă de bucle wavy care se vor scurge lejer peste umeri.

Accesorizează-ți culoarea!

Tendințele din această toamnă ne vor surprinde și în privința nuanțelor, însă ne permit să purtăm în continuare una dintre cele mai adorate culori ale sezonului cald – blondul balayage. Este un trend deja nemuritor, mereu la modă, întotdeauna reactualizat, mai ales prin prisma tehnicilor de realizare, dar și datorită multitudinii de culori și reflexe care îmbină stiluri și preferințe multiple.

ce se poartăO gamă de culoare nou apărută este Matrix Socolor Cult, o inovație ce conferă pasiune pentru culoare în toate formele. Este modul cel mai simplu de a obține culoare de durată de la permanent la pigment direct. De asemenea, gama prin care am reușit să obțin culori în trend super intense, de durată și de cea mai bună calitate, personalizată pentru fiecare tip de păr în parte.

Socolor Cult îmbină două tehnologii care îți permit ca și hairstylist să oferi clientului tău exact rezistența culorii vivid pe care și-o dorește. O paletă cu 9  nuanțe disponibile în două tehnologii te va ajuta să obții culoarea pe care vrei să o creezi. Poți alege cât vrei să reziste culoarea vivid depinzând de nevoile clientei și de stilul său de viață.

Toamna aceasta se poartă culorile vibrante și tot ce derivă din ele. Socolor Cult este sistemul prin care eu am reușit să ating cea mai mare concentrație de pigmenți intenși, culori unice, complexe și ușor de amestecat, oferind la final părului o îngrijire superioară.

Tips & Tricksce se poartă

Și pentru că ne pregătim de sezonul rece, iată câteva sfaturi utile care să te ajute la îngrijirea firului de păr. Nu mai este o noutate că secreția de sebum este mult mai abundentă în sezonul toamnă-iarnă, mai ales dacă purtăm diferite accesorii (pălărie, căciulă, bonetă). De aceea foarte importantă este alegerea șamponului potrivit (antiseboreic). De asemenea, modul în care îl vom usca este determinant. Pentru un păr cu volum recomand uscarea cu capul în jos. Te poți ajuta de o perie rotativă mare pentru a da și mai mult volum la rădăcină, insistând cu jetul de aer al foehn-ului la baza părului.

Sub nicio formă nu pieptăna părul cât timp este ud, pentru că îi vei reduce volumul natural. Pentru părul fin și fară volum nu este recomandat balsamul. Este de evitat prinderea părului în coadă pe timpul zilei, mai ales dacă vrei sa aibă volum! De fiecare dată după terminarea ritualului de șamponare, la clătire, folosește apă cât mai rece.

Trendul toamnă-iarnă 2018/2019 se exprimă, înainte de toate, prin curaj și libertatea de a încerca lucruri noi, așadar să încercăm pe cât putem să ne schimbăm ideile în fapte. Acum că am schițat câteva idei privind look-ul tău pentru sezonul rece, nu iți rămâne decât să îți găsești timp să stai de vorbă cu stilistul tău, pentru a pune în practică și a stabili de comun acord stilul care ți se potrivește.

Citește în continuare Culorile neon care ne vor ghida în 2019.

Load More Related Articles
Load More By Galescu Roxana
Load More In Hairstyle

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

Lansarea Muzeului „Identități Fragile”/Muzeul Pandemiei și a Campaniei de colectare a obiectelor-memorie

Rețeaua Națională a Muzeelor (RNMR) lansează un nou proiect muzeal participativ în România…