Home Beauty News Careless Beauty România a câștigat premiul „Europa” la Concursul „La Fabbrica Nel Paesaggio”, aflat sub egida Federației Europene a Asociațiilor și Cluburilor pentru UNESCO

Careless Beauty România a câștigat premiul „Europa” la Concursul „La Fabbrica Nel Paesaggio”, aflat sub egida Federației Europene a Asociațiilor și Cluburilor pentru UNESCO

5 min read

Careless Beauty România, companie românească ce promovează cosmetica integral organică, prin 0% substanţe de sinteză, a câștigat premiul „Europa”, la cea de-a X-a ediție a Concursului „La Fabbrica Nel Paesaggio”, desfășurat în Italia.

Careless Beauty România

Competiția, aflată sub egida Federației Europene a Asociațiilor și Cluburilor pentru UNESCO, a avut loc pe 12 octombrie 2019, în Foligno, fiind dedicată oamenilor de afaceri, administrațiilor și instituțiilor care dezvoltă proiecte orientate către protecția mediului.

Careless Beauty România a obținut premiul „Europa” pentru tradiția în îngrijirea pură și naturală a pielii, prin utilizarea materialelor vegetale provenite din flora României, fără implicarea substanțelor de sinteză, dar și pentru protejarea mediului înconjurător, prin folosirea de materiale sustenabile în procesul de fabricație, precum și pentru promovarea agriculturii regenerabile.

„Suntem recunoscători și onorați să primim acest premiu special oferit de un juriu internațional de prestigiu. Premiul Europa este o recunoaștere nu doar a dezideratului nostru, acela de a păstra puritatea naturii în toate gamele noastre, dar și a calității muncii noastre. Să reproduci natura într-un laborator, cu atenție și grijă față de mediul înconjurător presupune o înțelegere holistică a fiecărui procedeu în parte.

Fiecare produs Careless Beauty este rezultatul unei ample cercetări științifice asupra diferitelor specii de plante din pădurile Dobrogei, ce, culese la momentul optim, și-au confirmat potențialul benefic în tratarea diferitelor afecțiuni”, a declarat Elena Oancea, fondator Careless Beauty.

Începând cu anul 2015, concursul „La Fabbrica Nel Paesaggio” a intrat sub egida Federației Europene a Asociațiilor și Cluburilor pentru UNESCO (FEACU). Tot atunci, a fost propusă și o secțiune internațională, în cadrul căreia se acordă premiul „EUROPA”.

Participanții au fost nominalizați de cluburile pentru UNESCO, iar Alumnus Club pentru UNESCO, (condus de dr. Daniela Popescu, expert în Comisia Națională a României pentru UNESCO), a propus pentru anul 2019, din partea României, brand-ul de cosmetice naturale Careless Beauty România.

Concursul, desfășurat anul acesta sub patronajul Parlamentului European și al Comisiei Naționale Italiene pentru UNESCO, a urmărit anumite criterii de evaluare, conform Convenției Europene asupra Peisajului din 2000, precum:

– calitatea intervenției raportată la armonia cu mediul natural, istoric și cultural;

– recunoașteri de bună practică (certificate de calitate, evaluări ale consumatorilor);

– respectarea temei concursului (materialele și tehnologiile utilizate, impactul ambiental și amprenta ecologică în utilizare, reciclare și recuperare);

– dezvoltarea durabilă a teritoriului (politica de dezvoltare, nivelul de implicare al cetățenilor, contribuția la îmbogățirea peisajului, calități sociale, economice și culturale sustenabile).

Despre Careless Beauty

Cu o vechime de peste 20 de ani pe piaţa românească, brandul a fost înfiinţat de Elena Oancea – fondator, chimist, estetician, şi de Ioana Adina Oancea – farmacist, estetician, și este, în continuare, o afacere de familie. Mai mult, Careless Beauty este singurul brand românesc brevetat de cosmetică organică şi deţine până în prezent patru brevete de invenţie.

Citește în continuare De ce este important pH-ul cosmeticelor?

Load More Related Articles
Load More By Galescu Roxana
Load More In Beauty News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

100.000 de speranțe pentru un castel reabilitat la Electric Castle 2021

Într-un an dificil pentru întreaga comunitate Electric Castle, festivalul continuă să aduc…