Home Fashion Brandul românesc IE Clothing lansează colecția capsulă LinIE, inspirată din portul tradițional românesc

Brandul românesc IE Clothing lansează colecția capsulă LinIE, inspirată din portul tradițional românesc

9 min read

IE Clothing, brandul vestimentar românesc construit de Iulia Ghenea și Emilia Tudoran, lansează luna aceasta o nouă colecție capsulă cu piese inspirate din elemente tradiționale de design din diferite regiuni, precum Vrancea, Oaș și Maramureș. Până în prezent, IE Clothing a lansat 6 colecții inedite, ale căror piese vestimentare inspiră eleganță și rafinament, păstrând totodată aerul tradițional de altădată.

LinIE

  • O nouă colecție a fost lansată de brandul IE Clothing, sub semnătura cofondatoarelor Iulia Ghenea și Emilia Tudoran, absolvente ale Universității de Artă din București.
  • Colecția LinIE propune o abordare diferită față de cea cu care brandul și-a obișnuit deja clienții, punând în valoare elementele tradiționale prin creații vestimentare în culori vii, vibrante sau pastelate, cu un impact vizual puternic.
  • Toate piesele sunt lucrate manual, calitatea produselor fiind observată în finisajele meticulos realizate cu broderii sofisticate și inserții de perle.
  • Brandul IE Clothing este prezent pe piața de design vestimentar de peste 6 ani.

Brandul IE Clothing a luat naștere din pasiunea comună pentru modă și dragostea pentru tradiții celor două absolvente ale Universității Naționale de Artă din București. Pasiunea pentru modă și tradiție a început încă din copilărie, Iulia crescând într-o familie care își desfășura activitatea în domeniul confecțiilor, în timp ce Emilia a moștenit talentul, pasiunea pentru desen și dorința de a cunoaște universul creației de la bunicul ei.

Acest proiect de suflet este modalitatea noastră de a nu lăsa o identitate unică și valoroasă, a unui popor, a neamului nostru, să piară. Încercăm prin viziunea noastră să readucem în garderoba sexului frumos, piese vestimentare unice, parfumate cu eleganță și accesorizate cu o feminitate incurabilă, dar păstrând un aer de tradiție reîncarnată.” ne-a povestit Iulia Ghenea, Cofondator IE Clothing.

Noua colecție, LinIE, a fost concepută pornind de la zone de inspirație din diferite regiuni, unde s-au adăugat unele dintre cele mai importante valori ale brandului, precum dragostea pentru tradiție, unicitatea și calitatea superioară a produselor. Ceea ce o diferențiază de celelalte colecții poate fi vizibil în linia cromatică, prin renunțarea la nuanțele neutre și înlocuirea acestora cu o paletă largă de culori care cuprinde atât nuanțele pastel, cât și pe cele puternice și electrizante.

„Colecția LinIE a venit din dorința de a da puțină culoare proiectului. LinIE reprezintă o colecție capsulă cu câteva piese-vedetă ale brandului transpuse în culori pastel pentru femeile romantice și visătoare, dar și culori puternice pentru femeile îndrăznețe și nonconformiste. LinIE reprezintă o trecere lină = Lin,  a noastră = IE, de la monocromia inițială, la pastel și până la culoare vibrantă.”, a declarat Iulia Ghenea, Cofondator IE Clothing.

Noua colecție a fost realizată cu atenție de echipa din spatele brandului IE Clothing, care își dorește să ofere clientelor o experiență unică, modernă și autentică. Accesorizarea pieselor vestimentare presupune zeci de ore de muncă meticuloasă, totul fiind dus la rang de artă.

„Atunci când vorbim de mărgele, perle și accesorizare, ne referim la dorința echipei noastre de a livra calitate. Dacă trebuie să calculăm fiecare pas în parte în realizarea unei piese vestimentare, începem cu realizarea tiparului, fie el standard sau realizat pe măsurile clientului, urmat de croirea materialului cu atenția necesară la rezervele lăsate sau lungimile stabilite. Un alt pas important în calitatea produsului este realizarea finisajelor la standarde înalte, urmat de o accesorizare meticuloasă și abia apoi manualitatea, pasiunea și răbdarea de care dau dovadă oamenii talentați și bine antrenați.”, ne-a mărturisit Emilia Tudoran, Cofondator IE Clothing.

Colecția LinIE este și a fost o provocare, întrucât abordarea cromatică este cu totul nouă. Totuși, ținând cont că povestea brandului IE Clothing încă se scrie, LinIE are șanse foarte mari să depășească așteptările și să devină o colecție capsulă de succes.

Produsele colecției sunt deja disponibile pe site-ul oficial https://ie-clothing.com/, precum și în showroom, loc unde clienții se pot bucura de experiența achiziționării unor piese personalizate, făcute în funcție de gusturile și dimensiunile lor.

Despre IE Clothing

IE Clothing este un brand românesc de articole vestimentare inspirate din portul tradițional, născut în anul 2014 din dorința de a aduce în actualitate valorile și originile culturii românești. Emilia Tudoran și Iulia Ghenea, cofondatoare ale acestui brand, și-au dorit să îmbine pasiunea pentru modă și dragostea pentru tradiție într-un proiect de suflet, care să surprindă și să se concretizeze în piese vestimentare spectaculoase, un melanj între elemente haute couture și de tradiție. În prezent, acestea se pot comanda din magazinul online sau pot fi vizualizate și cumpărate fizic în showroom-ul din București.

Citește în continuare Ie Clothing, o viziune modernă si avangardistă asupra portului tradițional românesc.

Load More Related Articles
Load More By Galescu Roxana
Load More In Fashion

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

CAV Gallery | Antonia Corduneanu: If your species disappears, clap your hands

Expoziția Antoniei Corduneanu de la Centrul Artelor Vizuale Multimedia poate fi vizitată î…