Home Food & Wine BOTTEGA: CRAMĂ ȘI DISTILERIE DIN ITALIA, PROMOTOR AL SUSTENABILITĂȚII

BOTTEGA: CRAMĂ ȘI DISTILERIE DIN ITALIA, PROMOTOR AL SUSTENABILITĂȚII

6 min read

Bottega S.p.A. este atât o cramă, cât și o distilerie, cu o echipă de oenologi, experți în vinificare și în distilare. Este situată în Italia, comuna Bibano di Godega, în zona Prosecco DOC, la 50 km nord de Veneția.

BOTTEGA

Bottega are în spate o istorie de patru secole în lumea vinului și grappa (băutură de origine italiană, obținută în mod tradițional din tescovină). Compania a fost fondată în 1977 de Aldo Bottega, un maestru distilator cu o experiență de peste treizeci de ani în acest sector, care a moștenit pasiunea pentru lumea vinului de la bunicul său, un comerciant de vinuri expert în anii 1920. La sfârșitul anilor 1970, compania era o mică afacere, care își desfășura activitatea pe piața locală de grappa. În 1983, când fondatorul a murit, copiii săi, Sandro, Barbara și Stefano, au preluat conducerea companiei.

BOTTEGA
Sandro, Barbara și Stefano

De la o afacere artizanală, care funcționa doar pe piața de grappa, compania s-a dezvoltat de-a lungul anilor și a devenit una dintre cele mai importante 20 de crame și distilerii private. În canalul Duty Free și în magazinele prezente din aeroport, au reușit să seteze trendul în ceea ce privește vinurile spumante, devenind lider mondial pe segmentul vânzări. Inconfundabilul Bottega Gold, un Prosecco Doc unic prin sticla gold, este un trendsetter, apreciat în întreaga lume ca cel mai bun vin spumant Made in Italy.

BOTTEGA

Timp de mulți ani, Bottega S.p.A. și-a asumat un angajament de neclintit față de sustenabilitate, străduindu-se să mențină o viziune pe termen mediu și lung care să atragă rezultate reale și concrete în reducerea impactului asupra mediului, societății și economiei. Obiectivul nu vizează doar impactul în sens negativ, precum limitarea daunelor, ci și în sens pozitiv, pentru a determina o îmbunătățire generalizată în domeniul de activitate. Această sensibilitate este, de fapt, o datorie pentru o cramă care obține beneficii din pământ și din produsele sale și care, prin urmare, este obligată să ofere ceva înapoi pământului, astfel încât ciclul natural să continue să se desfășoare în armonie.

Pe lângă sediul central din Bibano și centrul logistic din Fontanafredda, Bottega deţine şi cramele din Valgatara  și Montalcino, unde se produc Amarone, Brunello di Montalcino și alte vinuri roșii premium din Veneto și Toscana. Mica cramă din Vittorio Veneto este dedicată producției de nișă de vinuri spumante prin „metoda ancestrală” – una dintre cele mai vechi forme de vinificare a vinurilor spumante prin care a doua fermentare are loc in sticlă.

Mai exact, crama istorică din Valgatara, din inima Valpolicella Classica, a fost supusă unei restaurări meticuloase, care s-a încheiat în 2018. Crama, achiziționată de Bottega cu trei ani mai devreme, se remarcă printr-o deosebită valoare arhitecturală fiind înconjurată de podgoriile de Glera.

Gama de produse Bottega include Prosecco, Vinuri Spumante, Grappa, Vinuri Liniștite emblematice, Limoncino, Lichioruri pe bază de fructe și Lichioruri pe bază de cremă. Gin, Vermut și Lemon Spritz-ready to drink, care este ultimul produs lansat ce se alătură produselor Bottega.

Astăzi, Bottega este o companie premium, care își distribuie produsele în 155 de țări din întreaga lume, deține o echipă de aproximativ 200 de angajați și un palmares bogat de peste 350 de premii naționale și internaționale pentru calitatea produselor sale.

Citește în continuare Alexandrion Group a sărbătorit 130 de ani de la înființarea Pivinițelor Rhein & CIE Azuga 1892.

Load More Related Articles
Load More By Roxana Galescu
Load More In Food & Wine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

Focus on Romanian Designers: prezentare de modă și lansarea ediției de vară Fashion Premium Magazine

Fashion Premium Magazine continuă promovarea designerilor români și a creativității autoht…