Home Food & Wine Bianca Taban. Modelingul ca hobby, antreprenoriatul o pasiune!

Bianca Taban. Modelingul ca hobby, antreprenoriatul o pasiune!

11 min read

Bianca Taban (www.biancataban.ro) este un tânăr antreprenor din zona de Lifestyle – HoReCa, un domeniu din ce în ce mai dezvoltat și mai apreciat în rândul noii generații de antreprenori românia. Ca orice tânăr de 26 ani, Bianca a trecut mai întâi prin etapa în care, fiind pasionata de modă și de frumos, a urmat o carieră în modeling. Cum a ales să încheie această etapa și să înceapă propriul business pe cont propriu, ne spune chiar ea în rândurile ce urmează.

De la modelling la antreprenoriat. Cum a fost tranziția ?

Tranzitia a fost una firească din punctul meu de vedere o dată cu trecerea anilor. Când eram adolescentă am avut ca majoritatea fetelor de vârsta mea o pasiune pentru modă și lumina reflectoarelor, pasiune ce cu trecerea timpului s-a estompat și s-a transformat doar într-un hobby. După parcurgerea studiilor, facutate de Economie și Contabilitate în cadrul Academiei de Științe Economice București și a masterului în Business Administrațion, am devenit pasionată de antreprenoriat și mi-am dorit să am propria afacere pe care să o gestionez eu cum știu mai bine. Să îmi demonstrez în primul rând mie că viața este mai mult decât imagine și că un business este o carte de vizită mult mai bună decât un aspect plăcut, și atât.

Antreprenoriatul este ceea ce vreau să fac toată viața, ceva la care vreau să mă perfectionez constant. Modelingul este ceva efemer, drept dovadă a ofilit rapid din topul activităților ce mă definesc pe mine ca om.

Cum a apărut ideea de business? De ce restaurant?

După cum spuneam, după ce am terminat studiile am știut că dorința mea este să îmi inființez o afacere. Însă nu știam în momentul acela în ce domeniul să activeze viitoarea mea societate însă știam că principiile de business, antreprenorial vorbind, sunt în linii mari aceleași indiferent de aria în care activează compania.

Cum am fost întotdeauna pasionată de arta culinară, de un stil de viață sănătos, de a studia omul și a descoperi ce îl încântă și ce îl face mai bun și mai puternic, am decis că îmi doresc un restaurant unde calitatea preparatelor să fie una perfect benefică pentru organism din toate punctele de vedere, iar atmosfera să bucure sufletul pentru că am știut că fără zâmbete din partea clienților tăi, business-ul nu are șanse să se dezvolte. Orice business are nevoie de o valență abstractă, de o doza de…spirit.

Ce ne poți spune despre Agape?

Deși semnificația numelui Agape provine din limba greacă și înseamnă iubire, în forma ei cea mai înaltă, restaurantul este unul italienesc cu influențe din zona de Nord a italiei.

Spațiul restaurantului este împărțit în zona de open kitchen x cocktail bar la parter iar la etajul 1 se desfășoară un spațiu cochet tip living unde se regăsesc mesele restaurantului.

Care a fost una dintre devizele importante când ai creat conceptul culinar al restaurantului Agape ?

Cu siguranță zona nutritivă și alimentația sănătoasă ! Însă un alt element la care am ținut foarte tare în creionarea conceputului pornește de la faptul că mi-am dorit să mulțumesc cât mai bine clienții ce trec pragul restaurantului Agape. De aceea am integrat o vitrină frigorifică chiar în fața bucătăriei deschise, vitrină cu materii prime precum pește, carne, mezeluri și brânzeturi fine, măsline și alte tipuri de legume semi-preparate, elemente ce îmbinate pot creea un dish cu personalitate ! Am ales să ofer posibilitatea clientului de a-și creat un preparat așa cum își dorește. Spre exemplu, pornind de la tipul de pastă, alegând peștele sau tipul de carne și sosul favorit, pentru o porție de paste exact așa cum și le imaginează clientul. Același principiu se poate aplica în orice fel de mâncare, poate fi customizat în proporție de 100%, pe baza elementelor pe care le avem în bucătărie.

Care crezi tu că au fost cele mai grele etape pentru dezvoltarea ta ca antreprenor?

Începutul este intotdeuna cel mai greu, apoi lucrurile se leagă pas cu pas. Nu cred că a fost nimic greu în sine. Când vine vorba de antreprenoriat orice prim pas și orice lucru nou este greu, dar este greu o dată, este greu prin ochiii unui începător, însă o dată ințeleasă o activitate sau un principiu, devine un lucru normal, își pierde din greutate.

Urmează și alte businessuri ?

Momentan focusul se îndreaptă către dezvoltarea restaurantul Agape, către dezvoltarea echipei și către finisarea detaliilor și a calității fie că vorbim de servicii sau produse. Mereu este loc de îmbunătățiri, fie că vorbim de un pub fie că vorbim de un restaurant premiat cu stele.

Însă mai mult ca sigur da, vor exista și alte business-uri mai mult sau mai puțin conexe. O dată ce te atinge microbul antreprenoriatului, cauți mereu noi și noi oportunități, noi provocări, este ca un joc, mereu exista un next level sau un upgrade.

După cât timp ți a oferit satisfacție acest business ?

Din prima clipă ! Din momentul în care am pornit ideea conceptului am simțit o satisfacție imensă. Să nu mai vorbim de momentul în care a intrat primul client în local și a fost foarte multumit.

Te consideri o persoană independentă în acest moment?

 Da. Mă simt o persoană independentă și împlinită căci fac ceea ce îmi place cu pasiune și cu drag și în același timp sunt recunoscătoare părinților mei pentru că m-au crescut liber, și mi-au oferit sprijin la început de drum, din toate punctele de vedere. Fară ei probabil că nu mai scriam acum aceste rânduri.

Load More Related Articles
Load More By Echipa FPM
Load More In Food & Wine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

Carla’s Dreams revine cu single-ul “Victima”, o piesă de dragoste pentru suflet și minte

Carla’s Dreams își bucură fanii cu un nou single pentru începutul de an care se numește ”V…