Home Fashion Balenciaga primăvară-vară 2021 | Sunglasses at night

Balenciaga primăvară-vară 2021 | Sunglasses at night

3 min read

Demna Gvasalia a ales să prezinte colecția Balenciaga primăvară-vară 2021 printr-un videoclip în care modelele au defilat pe un cover după „Sunglasses at Night” pentru că, așa cum spune designerul, nu există nimic mai absurd și fashionable în același timp decât să porți o pereche de ochelari de soare când e întuneric.  Ce altă metaforă mai potrivită pentru o perioadă în care întrebarea de pe buzele tuturor celor din industrie este încotro se îndreaptă moda?

Pentru că „într-o zi vom depăși acest moment”, designerul și-a imaginat un bărbat care își părăsește locuința în noapte, trecând prin multe schimbări, transformându-se în ea, el, ei. Se întâlnește cu prieteni, merge la o petrecere sau într-un club poate. Și nimeni nu poartă măști. „Aceasta este speranța noastră!”

Demna Gvasalia spune că și-a petrecut lunile de distanțare gândindu-se la responsabilitatea pe care trebuie să și-o asume designerii, iar colecția a fost inspirată de cum va arăta moda în 2030. „Viziunea mea este una realistă. Peste 10 ani, domeniul modei va fi complet sustenabil. Fără discuție. Cred că vom reutiliza hainele pe care le avem. Timpul face lucrurile mai frumoase. L-am auzit pe Martin Margiela vorbind despre patina timpului pe haine și asta m-a impresionat. Eu am un hanorac de 15 ani, este decolorat și are găuri, dar nu îl pot arunca. Aşa că m-am gândit: cum vor arăta hainele tale preferate în anul 2030?”

93.5% din materialele cu imprimeu uni folosite în colecție sunt reciclate sau au certificat de sustenabilitate și 100% din cele cu imprimeu multicolor au certificat de sustenabilitate. „Am descoperit că ne putem ocupa de acest aspect, cu excepția unor fibre din compozitia unora dintre materiale. Există soluții dacă le cauți. E nevoie să corectăm câteva lucruri, să începem un nou capitol.”

Foto: www.vogue.com

Citește în continuare Dries Van Noten primăvară-vară 2021. Art that moves.

Load More Related Articles
Load More By Roxana Galescu
Load More In Fashion

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

Street Style la Săptămâna modei de la New York SS22

Există cel puțin un motiv pentru care străzile din marile capitale ale modei reprezintă un…