Home Health & Beauty Aplicarea fondului de ten: 3 greșeli pe care femeile le fac în ritualul de frumusețe

Aplicarea fondului de ten: 3 greșeli pe care femeile le fac în ritualul de frumusețe

5 min read

Fondul de ten este un produs cosmetic de înfrumusețare pe care numeroase femei îl folosesc pentru uniformizare și pentru acoperirea micilor imperfecțiuni ale tenului. Află în rândurile de mai jos care sunt cele mai comune greșeli pe care femeile le fac cu privire la aplicarea fondului de ten, astfel încât să le poți evita și să creezi de fiecare dată o bază perfectă pentru machiajul ulterior al ochilor, buzelor, sprâncenelor și pomeților.

Sursă foto: iStock.com
Alegi o nuanță nepotrivită

Deși nu este întotdeauna ușor să alegem sau chiar să găsim nuanța perfectă, este important să prioritizăm cunoașterea tonului și subtonului tenului nostru. Din fericire, din ce în ce mai multe branduri de produse cosmetice înțeleg importanța acestui pas și oferă o paletă de nuanțe extinsă, astfel încât alegerea nuanței corespunzătoare devine un scop realist, pentru a obține o bază perfectă și un ten de porțelan bine pus în valoare. Înainte să achiziționezi fondul de ten, aplică pe încheietura mâinii sau pe gât o cantitate mică din produs și verifică în lumină naturală dacă ți se potrivește nuanța.

Folosești produsul cosmetic în cantități excesive

Este foarte posibil să te numeri printre femeile care folosesc prea mult fond de ten. Conform specialiștilor în materie de make-up, este recomandat să aplici pe ten o cantitate de produs cât un bob de cafea pentru a ține la distantă aspectul inestetic de mască. Tot ei ne dezvăluie că nu este necesar să aplici fondul de ten pe toată suprafața tenului, ci este suficient să-l aplici doar în anumite zone pentru a uniformiza nuanța tenului și pentru a estompa roșeața provocată de diverse afecțiuni ale pielii. Bineînțeles, doar dacă ești sigur că ai ales o nuanță care se adaptează perfect tenului tău!

Aplici necorespunzător fondul de ten

Aproape toate tehnicile clasice de aplicare sunt corecte atât timp cât funcționează pentru tine și îți oferă un rezultat natural, însă pentru multe femei întinderea fondului de ten cu ajutorul degetelor nu este de preferat. Această metodă este una dintre cele mai frecvente greșeli pe care le întâlnim, deoarece conduce la diverse pete, linii sau urme inestetice lăsate în urma procedurii. Specialiștii în machiaj te îndeamnă să îți achiziționezi un burețel special cu ajutorul căruia să poți întinde produsul pe ten fără prea multă bătaie de cap, pentru a obține un machiaj de lungă durată, cât mai natural și frumos.

Citește în continuare Tendințe de beauty. Săptămâna modei de la Paris.

Load More Related Articles
Load More By Robert Muteș
Load More In Health & Beauty

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

MUST WATCH | 5 filme pe care să le vezi în luna ianuarie la cinema

Pe măsură ce înaintăm în noul an, din ce în ce mai multe titluri își fac apariția pe piața…