Home Editorials Romanian Artist Alexandros Pintilii Karciucas pictează folosind spontaneitatea unei picături de apă

Alexandros Pintilii Karciucas pictează folosind spontaneitatea unei picături de apă

6 min read

Aceștia sunt artiștii care ne inspiră pe noi și ne bucură că avem ocazia să aflăm de unde își iau, la rândul lor, inspirația. Alexandros Pintilii Karciucas iubește să picteze în acuarelă, atât de mult încât te va face și pe tine să iubești această tehnică. Pictura în acuarelă nu acceptă retușuri și presupune un echilibru între control și libertate care se dobândește printr-o abordare curajoasă și exercițiu constant. Iată o primă lecție pe care o putem primi de la un pictor acuarelist talentat: un asemenea echilibru pe care să îl aplicăm și în alte domenii ale vieții noastre. 

Alexandros Pintilii Karciucas

Cine este Alexandros Pintilii Karciucas?

Sunt un pictor acuarelist care își dorește să bucure oamenii cu lucrările sale. Vreau ca această tehnică veche de sute de ani să fie apreciată la adevărata ei valoare.

Când și cum ți-ai descoperit talentul?

Talentul mi l-am descoperit încă de mic, tatăl meu fiind pictor mi-a insuflat această pasiune de a picta. Îmi aduc aminte că erau perioade în care pictam zilnic, ai mei se mirau cât de repede terminam culorile.

Ce te inspiră?

Orice mă poate inspira. De exemplu cea mai recentă lucrare reprezintă un interior de biserică evanghelică din Transilvania, dar cel mai mult mă inspiră bărcile si porturile.

Dacă nu ai fi ales pictura, ce ți-ar fi plăcut să faci?

Dacă nu aș fi ales pictura mi-ar fi plăcut să cânt la un instrument muzical, gen bouzoukia care este instrument tradițional grecesc sau la percuție. Am ureche muzicală așa că mă gândesc că aș fi putut face asta … deci tot Artă.

Acuarelă, pictură în ulei, acrilic, mixed media …. ce alegi când lucrezi? De ce?

Așa cum am spus, sunt acuarelist, deci sunt dedicat 100% acestei tehnici, deși am făcut 10 ani pictură bisericească cu tatăl meu. Pe viitor nu mă văd încercând altceva. Îmi place această tehnică pentru finețea ei, pentru modul în care fuzionează culorile și pentru faptul că îți cere să fii spontan.

Pictezi doar ceea ce simți, cum îți alegi subiectul?

Chiar pot spune că pictez ceea ce simt, doar subiecte în care mă regăsesc. În special îmi place să pictez bărci și clădiri din zona Mediteranei.

Care sunt artiștii preferați?

Sunt mulți artiști pe care îi apreciez. Îmi plac pictorii români din perioada interbelică iar dintre artiștii intenaționali apreciez lucrările lui Picasso, Vincent Van Gogh, Rene Magritte, Jeremy Mann. Dintre acuareliști îi apreciez pe: Alvaro Castagniet, Pablo Ruben, Cesc Farre și alții.

Ai simțit vreodată la terminarea unei lucrări că ar trebui să o faci de la început?

Se întâmplă uneori, dat fiind faptul că sunt foarte exigent cu mine, să refac o lucrare, mai ales că în acuarelă nu se poate retușa.

Cat de greu este să te desparți de lucrările tale?

În general nu am o problemă în a mă despărți de lucrările mele, dar se întâmplă uneori ca de unele sa mă atașez foarte tare și să mă despart mai greu, dar în același timp mă bucură că cineva are pe perete o lucrare de a mea.

Frumosul pentru tine reprezintă…

Frumosul pentru mine înseamnă: natură, artă, iubire, dar în special natura și iubirea, pentru că în natură și în iubire nu există kitsch.

Citește în continuare Arta personală a unui suflet încercat. Credinţă şi pasiune cu artista Alina Meran.

Load More Related Articles
Load More By Galescu Roxana
Load More In Romanian Artist

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

Premianții Galei Gopo 2020

„La Gomera” în regia lui Corneliu Porumboiu a fost marele câștigător al celei de-a XIV-a e…