Home Fashion Accessories Accesorii sustenabile – Ochelari de soare din ECONYL

Accesorii sustenabile – Ochelari de soare din ECONYL

3 min read

La baza dorinței noastre de a vă aduce mai aproape de noutățile din industria modei și a frumuseții stă întotdeauna promovarea sustenabilității și a brandurilor care implementează resurse regenerabile și procese prietenoase cu mediul. Materializarea ideilor creative utilizând materiale reciclate ia acum o nouă formă: ochelari de soare realizați de Safilo Group în parteneriat cu Aquafil, pentru colecția Tommy Hilfiger.

Sursă foto: Instagram @econylbrand

Producătorul italian de ochelari Safilo Group a început să încorporeze nylon reciclat în produsele sale. Compania care produce rame, ochelari de soare și ochelari de vedere pentru cele mai cunoscute branduri de lux, precum Dior și Fendi va utiliza fibra Econyl în realizarea noilor sale produse.

Procesul presupune transformarea deșeurilor din plastic în resurse care pot fi reciclate în mod repetat, oferind posibilități nelimitate de a crea.

„Investiția în utilizarea materialelor reciclate evidențiază eforturile noastre continue de promovare a unei producții responsabile.”, a declarat Angelo Trocchia, CEO al Safilo Group. „Acest material sustenabil ne va permite să ne aducem contribuția și să creăm produse fără a folosi noi resurse. Intenția noastră este să extindem cât mai mult utilizarea Econyl pentru a reduce amprenta de carbon.”

Noua colecție de ochelari lansată de Tommy Hilfiger este prima care include modele confecționate din nylon reciclat Econyl. Safilo Group plănuiește să introducă progresiv acest material în colecțiile celorlalte branduri din portofoliul său.

„Safilo are o istorie îndelungată în crearea de ochelari de înaltă calitate și suntem fericiți să lucrăm cu un nume atât de puternic din industria ochelarilor.”, a spus Giulio Bonazzi, CEO al Aquafil. „Este un sector complet nou în care materialul nostru ECONYL® este folosit și tocmai acest spirit de pionierat este cel care ne unește cu o companie precum Safilo, care, la fel ca noi, are inovația în ADN-ul său.”

Citește în continuare „Cine sunt și cum vreau să mă arăt lumii?” sau despre ce înseamnă conceptul de sustenabilitate în fashion, în opinia designerului Silvia Șerban.

Load More Related Articles
Load More By Galescu Roxana
Load More In Accessories

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

Skiwear Fashion | Evoluția stilului de pe pârtie de-a lungul ultimului secol

Îmbrăcămintea folosită la schi a avut o evoluție semnificativă de-a lungul anilor, influen…