Home LifeStyle 8 melodii de dragoste pe care să le asculți de Dragobete

8 melodii de dragoste pe care să le asculți de Dragobete

10 min read

În mod oficial, astăzi este Dragobetele, sărbătoarea noastră, a românilor care iubesc! Ce poate fi mai frumos decât o seară la lumina lumânărilor parfumate și cu nelipsitele momente de tandrețe, la care să ruleze pe fundal un playlist cu melodii de dragoste din toate timpurile? Noi am realizat topul cu piesele pe care trebuie neapărat să le asculți astăzi, măcar de curiozitate dacă nu cu dedicație deocamdată.

Sursă foto: www.dancingastronaut.com

De la Taylor Swift, până la Céline Dion și regretații Bee Gees am ales cu atenție cele mai frumoase piese de dragoste, pe care să le adaugi în playlist-ul tău de februarie, cu ocazia Dragobetelui:

1. „Love Story” de la Taylor Swift, 2009

Nu este o surpriză faptul că Taylor Swift, una dintre cele mai apreciate cântărețe de muzică pop și country din întreaga lume, scrie melodii care ascund în spate povești bazate pe relațiile sale de cuplu din trecut. Astfel, în 2009, a luat naștere piesa „Love Story”, care a ocupat printre primele poziții atât în topurile muzicale naționale, cât și internaționale.

2. „Don’t Let Go (Love)” de la En Vogue, 1997

Grupul vocal feminin de pe meleagurile Californiei, En Vogue, cu un succes nu chiar răsunător la debut, reușește cu melodia „Don’t Let Go (Love)”, inițial înregistrată pentru coloana sonoră a filmului „Set It Off”, să schimbe percepția oamenilor asupra trupei într-una pozitivă. Piesă în care, desigur, se cântă despre dragoste.

3. „Justify My Love” de la Madonna, 1991

„Justify My Love”, piesa inegalabilă a Madonnei, a reprezentat încă de la lansare un obstacol atât pentru artistă, cât și pentru echipa acesteia; MTV, cel mai râvnit post de televiziune din New York, a refuzat să difuzeze videoclipul celebrei melodii pe motivul că ar conține imagini neadecvate. La câteva ore de la decizia publică a celor de la MTV, talk-show-ul „Nightline” de la ABC News își asumă urmările și alege să transmită el telespectatorilor, necenzurat, videoclipul controversat al piesei care a adunat peste 30 de milioane de vizualizări, exclusiv pe platforma YouTube.

4. „That’s The Way Love Goes” de la Janet Jackson, 1993

Primul single al cântăreței Janet, în colaborare cu Virgin Records, casă de discuri cu care a și semnat ulterior un contract, este de dragoste și se bazează pe eșantionul hit-ului „Papa Don’t Take No Mess” de la James Brown. Nu prea încântați de rezultat, au ales, totuși, să studieze lucrarea muzicală mai îndeaproape timp de două săptămâni. După nenumărate discuții interne și rectificări, Janet hotărăște să lanseze pe piață melodia „That’s The Way Love Goes” care, deși nu mulți se așteptau, a făcut furori peste tot în lume.

5. „The Power of Love” de la Céline Dion, 1994

După încercările eșuate ale mai multor artiști de a surprinde cu piesa „The Power of Love”, Céline Dion vine și ea în lumina reflectoarelor cu propria versiune. Timp de patru săptămâni a ocupat poziția cu numărul #1 în topuri, un record nu tocmai așteptat de majoritatea publicului larg. Piesa se bucură de o coloană sonoră extraordinară și de un videoclip de senzație. „Dacă vrei să îți deschizi sufletul și să transmiți un mesaj puternic, sunt total convinsă că nu poți să atingi un asemenea record colosal cu o oarecare altă piesă!”, declară cântăreața pentru www.billboard.com.

6. „I Love You Always Forever” de la Donna Lewis, 1996

Chiar dacă solista galeză Donna Lewis nu a putut ocupa locul 1 în topurile muzicale cu „I Love You Always Forever”, dat fiind faptul că „Macarena” de la Los Del Rio, o melodie pe care e imposibil să n-o fi auzit măcar o dată în viață la radio sau pe YouTube, a stat neîncetat pe primul loc, timp de doisprezece săptămâni, în topul internațional al celor mai populare 100 de piese ale momentului, ceea ce a împiedicat-o pe Donna să-și atingă țelul propus. În schimb, totuși, artista galeză bate recordul formației Los Del Rio în ceea ce privește producția cu care a lucrat la videoclip și coloana sonoră.

7. „Thinking Out Loud” de la Ed Sheeran, 2014

Cu siguranță că Ed Sheeran nu poate lipsi din topul nostru cu melodii de dragoste pe care să le asculți de Dragobete. Unul dintre cei mai iubiți, dacă nu chiar cel mai ascultat artist al tuturor timpurilor, și-a câștigat publicul și notorietatea prin piesele sale cu mesaj puternic și tandru. În 2014, cântărețul a scris acest cântec de dragoste despre iubita sa, Athina Andrelos, împreună cu prietena lui cea mai bună, Amy, și așa a luat naștere HIT-ul „Thinking Out Loud”.

8. „How Deep Is Your Love” de la Bee Gees, 2009

Cântecul „How Deep Is Your Love” de la Bee Gees, care s-a clasat pe locul 375 în topul „Rolling Stone” a celor mai mari 500 de melodii din toate timpurile și care este coloana sonoră a filmului „Saturday Night Fever”, face cunoscută o frumoasă poveste de dragoste a unui cuplu adolescentin și inocent, declară unul dintre membrii formației în cadrul unei reviste de muzică celebre din America.

Citește în continuare Paul Ipate se alătură echipei lungmetrajului „Complet Necunoscuți” în calitate de „povestitor” al filmului filmului.

Load More Related Articles
Load More By Robert Mutes
Load More In LifeStyle

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

Pepenele roșu, aliatul frumuseții. Efecte fabuloase și de ce să îl consumi vara aceasta

Pepenele verde, originar din sudul Africii, este cunoscut în întreaga lume ca fiind unul d…